Grez 33 Opublikowano 28 lutego 2012 Opublikowano 28 lutego 2012 1. U2 --> akcja, akcja i jeszcze więcej akcji, dla mnie mega miodna gra i jedna z najlepszych, jak nie najlepsza tej generacji 2. mgs4 --> mega klimat i fabuła, dla fana mgs jest to pozycja obowiązkowa i jeżeli się za takowego uważasz to najpierw zalicz tą pozycję. 3. dead space --> "horror" mniej więcej (choć nie straszy tak jak stare SH) 4. assassin 1 --> sandbox troche już 'archaiczny' i monotonny lecz ciągle zjadliwy sandbox zakładam, że zaliczyłeś poprzednie mgs'y i uncharted skoro zabierasz się za następców. . . . . i też tak bym ci doradził, abyś dokończył historie opisaną w którymś z ww. tytułów a następnie zabrał się za Dead Space. Natomiast assassin jest dość nudny, ale ma za to dobry klimat i jest wprowadzeniem do assassin's creed 2 itd. więc za niego zabierz się tylko w wypadku kiedy będziesz chciał zaliczyć AC 2/brotherhood/rev. w przyszłości. 1 Cytuj
Gość slavssn Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 Motorstorm Apocalypse czy PacificRift? A może "jedynka"? Który jest najlepszy? Cytuj
goldzor 37 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Motorstorm Apocalypse czy PacificRift? A może "jedynka"? Który jest najlepszy? Jak dla mnie najlepszą częścią jest Apokalipsa, no, ale skoro nie grałeś w poprzednie części to radzę "oswoić się" z MS poprzez 1, która jest bardzo tania, a potem kupić Apokalipsę. Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 zdecydowanie pacific rift, apokalipsa to zerwanie z klimatem i grywalnoscia serii i jazda w showoff. pozatym, jest tansze i kilka razy lepsze Cytuj
goldzor 37 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 zdecydowanie pacific rift, apokalipsa to zerwanie z klimatem i grywalnoscia serii i jazda w showoff. pozatym, jest tansze i kilka razy lepsze Są gusta i guściki . Cytuj
Gość slavssn Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Toście mi poradzili, heh. Jakkolwiek głupio to zabrzmi, bardziej pasuje mi kolorystyka tras z PacificRift, więc raczej na tę część się zdecyduję. Cytuj
goldzor 37 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Toście mi poradzili, heh. Jakkolwiek głupio to zabrzmi, bardziej pasuje mi kolorystyka tras z PacificRift, więc raczej na tę część się zdecyduję. Pacific Rift osadzony jest w tropikach, natomiast Apokalipsa to głównie jazda po rozwalonym mieście, metrze itp. Jedyne czego możesz być pewny to to, że na trasie w Apokalipsie dzeje się tyle widowiskowych rzeczy, że szczęka Ci na początku powinna opaść Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Motorstorm Apocalypse czy PacificRift? A może "jedynka"? Który jest najlepszy? MS: PR > MS > MS: RC > MS: A apokalipsa to fajna gra ale zdecydowanie odstaje klimatem, poziomem trudności, modelem jazdy od reszty gier. jeżeli szukasz łatwej i przyjemnej gry to bierz właśnie Apo lub RC (dostępne na Vitę i PS3 - świetny tytuł ale też bardzo różny od pozostałych MS). Jeżeli szukasz wyzwania i po prostu głębszej / ciekawsze rozgrywki - PR lub nawet pierwszy MS - najtrudniejszy w serii jednak dość monotematyczny w kontekście tras. 1 Cytuj
Grez 33 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) grałem w PR, Apoc. i RC i w takiej kolejności ci też polecam. NIestety pierwszą część ominąłem ale Pacifi Rift jest przezaiebisty !! trzyma wysoki poziom i zabawy w błocie , wodzie i buszu najbardziej przypadły mi do gustu !! Apocalipsa jest fajna lecz model jazdy trochę spłycony i 'akcje' się później powtarzają dość często, lecz mimo to gra się genialnie, i ciągle można spotkać ludzi grających przez neta a w PR jest to już problemem, a jak kogoś spotkach to najprawdopodobnie będzie to totalny wymiatacz z którym nie masz szans (mowa o PR). Natomiast RC nie podeszło mi wogóle, całkowicie nie ten MS . . . . . . . nie ma emocji, które toważyszyły ci pędząc przez zarośla, czy też ruiny miasta. Edytowane 4 marca 2012 przez Grez Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) ''niemangowe'' RPG z otwartym światem oprócz Falloutów, Elder Scrolls, Demon/Dark Souls, istnieje coś takiego w ogóle? e: Jeszcze ME2, da się w to grać be znajomości pierwszej częsci? No i na jakich zasadach jest ten otwarty świat? Tak jak w Kotorze? Edytowane 5 marca 2012 przez mate5 Cytuj
TakeshiX 50 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 ''niemangowe'' RPG z otwartym światem oprócz Falloutów, Elder Scrolls, Demon/Dark Souls, istnieje coś takiego w ogóle? e: Jeszcze ME2, da się w to grać be znajomości pierwszej częsci? No i na jakich zasadach jest ten otwarty świat? Tak jak w Kotorze? Kingdoms of Amalur: Reckoning grafika może wydawać się troszkę cukierkowa (do czasu) ale nie mangowa , otwarty świat ? możesz olać wątek główny i iść gdzie chcesz (oczywiście niektóre zamki/jaskinie/itp są dostępne po odpowiednich questach. dobry system walki tzn dynamiczny ; z wykorzystaniem dwóch broni plus umiejętności itd ja jestem zachwycony, dostałem to co chciałem ale powoli niestety kończę tzn zrobiłem wszystko co jest do zrobienia: około 200 questów / 100 h ... czekam na zapowiedziane dlc Cytuj
Gość trenth Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 ''niemangowe'' RPG z otwartym światem oprócz Falloutów, Elder Scrolls, Demon/Dark Souls, istnieje coś takiego w ogóle? e: Jeszcze ME2, da się w to grać be znajomości pierwszej częsci? No i na jakich zasadach jest ten otwarty świat? Tak jak w Kotorze? Dragon Age: Origins i Dragon Age II. Obecnie ciuram w dwójkę i naprawdę polecam te serię. Dodatkowo obie w języku polskim (tzn polskie suby ). Jest całkiem spora swoboda.FF XIII powinno było być podobne do Dragon Age'ów IMO W ME 2 da się grać bo podobno na początku masz komiks streszczający fabułę (nie powiem na 100% - bo grałem na PC i tam komiksu chyba nie było), więc niech ktoś to jeszcze potwierdzi. Pozdrawiam Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 6 marca 2012 Opublikowano 6 marca 2012 komiks jest tylko w grach nowych albo za 55 zł chyba w PSS Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 Dzięki, odrzucałem od początku Dark Souls ale napatrzyłem się na filmiki z gry i chyba wybiorę to. Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 ''niemangowe'' RPG z otwartym światem oprócz Falloutów, Elder Scrolls, Demon/Dark Souls, istnieje coś takiego w ogóle? e: Jeszcze ME2, da się w to grać be znajomości pierwszej częsci? No i na jakich zasadach jest ten otwarty świat? Tak jak w Kotorze? Dragon Age: Origins i Dragon Age II. Obecnie ciuram w dwójkę i naprawdę polecam te serię. Dodatkowo obie w języku polskim (tzn polskie suby ). Jest całkiem spora swoboda.FF XIII powinno było być podobne do Dragon Age'ów IMO W ME 2 da się grać bo podobno na początku masz komiks streszczający fabułę (nie powiem na 100% - bo grałem na PC i tam komiksu chyba nie było), więc niech ktoś to jeszcze potwierdzi. Pozdrawiam Na PC nie bylo bo byla pierwsza czesc gry na te platforme. Pierwszej czesci nie bylo na PS3, dlatego zrobiono komisk, aby gracz mogl podjac istotne decyzje odnosne fabuly i jej kontynujaci w drugiej czesci. Gralem na w 1 na PC i uwazam, ze ten komisk fajnie zrobiono na PS3. mozna smialo grac, choc z pewnoscia nie czuje sie tak mocno klimatu, jesli nie gralo sie w jedynke, ale gwarantuje, ze szybko sie wciagniesz w ten swiat. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 marca 2012 Opublikowano 19 marca 2012 jedynka kosztuje grosze i pójdzie nawet na 5 letnim lapku. Polecam zagrać tak czy siak a dopiero potem uruchomić me2 na ps3 Cytuj
goldzor 37 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Co lepsze/więcej frajdy: Dirt 2 czy Dirt 3? Od razu mówię, że jara mnie ta barwa kolorów w Dirt 3 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 w D2 fizyka zdaje się być nieco bardziej zabawowa. lepsze poślizgi, większe szaleństwo itd. w D3 za to jest gymkhana, która sama w sobie daje naprawdę sporo zabawy kiedy już ogarniemy sterowanie i ewolucje. do tego większy nacisk na rajdy. w sumie proponowałbym wyrwać D2 za jak najmniejsze pieniądze, co w sumie nie jest problemem, ograć i poczekać aż kompletna edycja D3 stanieje. warto bo dodatki całkiem sympatyczne, szczególnie Monte Carlo. 1 Cytuj
BasteKSG 42 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 (edytowane) shift 2 czy gran turismo 5 ? Musisz zadac sobie pytanie, czego oczekujesz po grze? GT5 na pewno blizej do symulacji niz Shiftowi 2. Podstawo jest jednak gra na kierownicy - jesli chcesz jezdzic wozem i czesto korzystac z hamulca i przyblizyc sie do wrazen z real life to zdecydowanie polecem GT5. Jednak kluczem tutaj jest posiadanie niezlej kierownicy i satysfakcja gwarantowana Edytowane 28 marca 2012 przez BasteKSG Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 gt5 na dluzej starczy, model jazdy, multum aut.. mi dalo wiecej frajdy niz shift (null) Cytuj
goldzor 37 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 w D2 fizyka zdaje się być nieco bardziej zabawowa. lepsze poślizgi, większe szaleństwo itd. w D3 za to jest gymkhana, która sama w sobie daje naprawdę sporo zabawy kiedy już ogarniemy sterowanie i ewolucje. do tego większy nacisk na rajdy. w sumie proponowałbym wyrwać D2 za jak najmniejsze pieniądze, co w sumie nie jest problemem, ograć i poczekać aż kompletna edycja D3 stanieje. warto bo dodatki całkiem sympatyczne, szczególnie Monte Carlo. \ Dzięki Dirt 2 jest taniutki, więc go wezmę, a jest w Dirt 2 jakiś online pass czy coś takiego? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 (edytowane) z tego co pamiętam w D2 jeszcze nie było tego góvna. e: nie ma. dopiero w D3 i F 2011 wprowadzili ten szajs. Edytowane 28 marca 2012 przez Colin84 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 shift 2 czy gran turismo 5 ? Musisz zadac sobie pytanie, czego oczekujesz po grze? GT5 na pewno blizej do symulacji niz Shiftowi 2. Podstawo jest jednak gra na kierownicy - jesli chcesz jezdzic wozem i czesto korzystac z hamulca i przyblizyc sie do wrazen z real life to zdecydowanie polecem GT5. Jednak kluczem tutaj jest posiadanie niezlej kierownicy i satysfakcja gwarantowana A jeśli chcesz pograć w wyścigi to bierz Shifta 2 Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 29 marca 2012 Opublikowano 29 marca 2012 Shift 2 będzie za free w plusie więc będzie okazja przetestować jego fajność Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi