Gość Dark_Pharmacist Opublikowano 27 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2014 mając na swojej liście Thiefa, Castlevanie LoS2, Splinter Cell Blacklist, Remember Me, AC Black Flag, które dwie wziąć w pierszym rzędzie? Remember Me, koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 27 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2014 Dokładam się, bierz Remember Me, Castlevania to sequel, Spilnter Cell i Assassin to tasiemce, również warte zagrania, ale na dalszym planie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 27 czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 czerwca 2014 mając na swojej liście Thiefa, Castlevanie LoS2, Splinter Cell Blacklist, Remember Me, AC Black Flag, które dwie wziąć w pierszym rzędzie? Zależy, co lubisz, ale największą wartość w stosunku do ceny posiada pewnie Assassin's Creed IV Black Flag, a jako drugi tytuł wahałbym się między Thief a Castlevanią. Remember Me to dobry tytuł, ale bez rewelacji, a Splinter to taki tytuł bez polotu (zupełnie nie ma startu do części z poprzedniej generacji), choć również poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 Najlepsza gra z uniwersum Dragon Ball? Z dobrym, rozbudowanym story? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 Dragon Ball Budokai HD Collection - najlepszy DB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 Ok, sprawa wygląda następująco - do dziś nie kupiłem PS3, gdyż w przeciwieństwie do takiego PS2 czy handheldów zwyczajnie przez długi czas nie widziałem na nowszych konsolach stacjonarnych zbyt wielu gier dla siebie, które uzasadniłyby inwestycję. No ale przymierzam się powoli do nadrobienia zaległości i tym samym zastanawiam w co się zaopatrzyć. Niestety, mam problemy... Gust może mam specyficzny, więc wymienię mniej więcej z głowy co by mnie interesowało na chwilę obecną. "Must Have" Persona 5 (gdy wyjdzie) Metal Gear Solid HD Collection Metal Gear Solid 4 Gundam Extreme VS (Full Boost) Super Robot Taisen 2nd OGs The Last of Us (bardziej z poczucia obowiązku, niż samych chęci...) "Może kiedyś/za grosze" Silent Hill HD Collection Zone of the Enders HD Collection Tekken Tag Tournament 2 Dead or Alive 5 Dragon's Crown Resonance of Fate God of War 3 I... to właściwie tyle co mi przychodzi do głowy. W dodatku nie wszystko na raz, tylko w miarę łapania okazji. No i się zacząłem zastanawiać co jeszcze by było wartego ogrania z typowych exclusive'ów - nawet nie tyle PS3, co stacjonarkowych. NIE interesują mnie multiplatformy obecne na PC. NIE interesują mnie pozycje pokroju Uncharted, Killzone czy Infamous, ani generalnie żadne amerykańskie strzelanko-siekanko-skakanka. Otwarty za to jestem na pozycje japońskie - także w języku japońskim, które nie wymagają jego znajomości do dobrej zabawy. Generalnie najbardziej gustuję w RPG i strategiach, ale innymi gatunkami też nie pogardzę. No i dodam, że stawiam głównie na gameplay. Dobrą fabułą nie pogardzę, ale w formie uzupełnienia gry, a nie interaktywnego filmu (dlatego nie wymieniam Heavy Rain czy Beyond). Nie trawię jedynie sportówek, platformówek i wyścigów innych niż Burnout. Zwracam się tym samym z pytaniem - co byście mogli polecić podpadającego pod opisane kryteria? Zdaję sobie sprawę, że mogą się wydać dość nietypowe, no ale kiedyś te zaległości trzeba będzie nadrobić, a szkoda by było pominąć coś ciekawego, czy mniej rozreklamowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 197 Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 (edytowane) Dragons Dogma,a najlepiej to wersje Dark Arisen długie,dużo pierdół,fajny armor design i w ogóle swiat.A i ten tego,smoki po japońskuI ma też japońskie głosy jak kogoś denerwują angielskie.Możesz jeszcze spróbować Folklore,pomachasz sobie Sixaxisem/DS3 albo Valkyria Chronicles.Więcej mi do łba nie przychodzi na razie Ni no kuni jeszcze ale to na 3dsie było to nie wiem Edytowane 4 lipca 2014 przez banzai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 Hmm ja bym rzucił takim tytułami jak Ni No Kuni Vanquish Bayonetta (bo wiem, że ci się Rising podobał, szkoda, że port skopany na ps3 jest) Lollipop Chainsaw Okami HD Demon's Souls Yakuza 3&4Dragon's CrownDisagea 4 CatherineEternal SonataValkyria Chronicles ale no może są tutaj bardziej zapaleni fani jap gierek niż ja więc trzeba poczekać na ich głosy Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 4 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2014 Zupełnie zapomniałem o takich pozycjach jak Valkyria Chronicles, Catherine, Vanquish czy Bayonetta. Dragons Dogma także może być w moim guście - coś mi świta, że kiedyś oglądałem jakieś materiały z tego. Co do pozostałych, to raczej na drugi plan, gdyż widzę w wielu z nich jakieś "ale". Np. Disgaea, nawet jedynki nie przeszedłem, choć mam. Eternal Sonata czy Ni No Kuni zbyt cukierkowe i nie wiem czy się przekonam, zaś Okami mam jeszcze na PS2 i prawdę mówiąc nigdy nie mogłem się do tej gry zmusić... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 5 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2014 Folklore, seria agarest, chyba nie ma na pc wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 638 Opublikowano 5 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2014 Będą. A i sama jedynka mnie grindem dobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 5 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2014 Ni no kuni spróbuj, na promocje już się pewnie nie załapiesz ale i tak warto, nie moje klimaty ale i tak goty Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 5 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2014 Jeśli chodzi o skośne klimaty, to są "Tales of ...". Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 8 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2014 Z taktyków masz 4 części SRW( 1 część to remake z NESa), 3 Tears to Tiara ( w przeciwieństwie do PC-towego oryginału to są tRPG). Z gier NISA zamiast przereklamowanej Disgaey ciekawsze jest The Guided Fate Paradox. Cyfrowo możesz sprawdzić Legasiste( po dużych obniżkach cen) i Tokyo Jungle ( też po obniżkach). Z nie japońskich gier powinieneś zerknąć na Under Siege oraz Rainbow Moon. Jak dostaniesz do 30zł to możesz zobaczyć White Knight Chronicles 2 . Z gier nie związanych rpgowo polecam niedocenianego Puppetera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Kto może polecić jakąś grę diital only w okolicach 50-70 PLN która jest dobra do kooperacji? Bardziej preferowałbym gry które: - wymagają czasem kombinowania - nie ma levelowania (lub jest tak skonstruowane, że w każdej chwili można się dołączyć i grać) - nie mają problemów z siecią Odpadają: gry które były w zrewolucjonizowanym PS+ , MGS: PW, Dead Nation, Dungeon Hunter: Alliance Gatunek dowolny. Rywalizacyjne trochę mniej mnie interesują... Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 17 lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 sieciowa czy kanapowa? castle crashers jest super, oba trine Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Sieciowa bardziej. Trine próbowane na PS4, coop na siłę i psuje trochę rozgrywkę. Castle crashers wezmę pod rozwagę, coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Lara Croft & the Guardian of Light Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Było w Plusie, czyli odpada. Te gierki próbwaliśmy albo gramy. Akurat Lara znajomemu średnio do gustu przypadła... Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 (edytowane) Resident Evil 6(trzeba czekać na promocję, ale często jest przeceniana)ew. RE5Bardzo fajnie się w to gra na co-opie. Edytowane 17 lipca 2014 przez Zdunek Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Renegade Ops czyli czysta rozpierducha w starym stylu z coop online do 4 graczy. Jena z najlepszych gier na PSS. @up RE6 nie ma startu do piątki. Poza tym Mendrek to chyba ograł (no i nie jest digital only). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Renegade Ops było w Plusie, sam przeszedłem, znajomkowi nie przypadło do gustu. Pisałem i powtórzę - żadnych gier z Plusa, coś innego, spełniające pozostałe kryteria (digital only, coop, 50-70 PLN, brak problemów z siecią) Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Zapytam, czemu digital only? 0_o Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Bo chcę kupić sobie ją na PSS, a ceny boxowych gier na PSS to majątek Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 511 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Nie mam plusa to nie wiem co tam wpada Może Outland? było? jeżli nie to polecam, ale online potrafi być mega zlagowany. Sama gra jest wspaniała. Jeszcze Zombie Apocalypse, ale to ubozsza wersja Dead Nation. Do versusa polecam Wrecked. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi