Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Daffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Grał ktoś w Onechanbarę? Fajne to czy gunwo obesrane? Chodzi mi o całokształt, a nie o cycki, bo cycki zawsze goty.

Edytowane przez ireniqs
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wolf jest najbardziej znośny bo na nextgenach i tak ta gra słabo wyglada przez ten ID tech a FC i Watch_Dogs to troche przepaść.

Opublikowano

Niekoniecznie... Co prawda również najbardziej poleciłbym Wolfenstein The New Order, bo to mega kozak gierka (platynkę wbiłem i zdecydowanie powtórzę to kiedyś na PS4), ale akurat na PS3 napędzający ją silnik idTech cienko przędzie i czasem straszy brakiem tekstur (coś jak w RAGE).

W każdym razie przeszedłem i świetnie się bawiłem.

Natomiast w WATCH_DOGS oraz Far Cry 4 gram aktualnie i żadną "przepaścią" bym tego nie nazwał. Albo inaczej - owszem, na PS4 jest duuuuużo ładniej, ale wersja na PS3 również jest bardzo ładna, jeśli wcześniej nie widziałeś tej z PS4 :P

Zwłaszcza Far Cry 4 daje radę, w czym główna zasługa malowniczych plenerów, oferujących urzekające widoczki. W WATCH_DOGS na ulicach jest trochę pustawo, ale ogólnie również jest fajnie - poziom GTAV to nie jest, ale trzyma standardy wyznaczone przez serię Assassin's Creed.

Opublikowano

Ok jak dla ciebie granie w 20-25fpsach zamiast stalych 30 to nie jest przepaść to pozdrawiam. 

trzeba chyba nie mieć oczu żeby czerpać przyjemność z grania w wersje ps3, do tego róznice na ps4 nie odda YT, ale 1080p, ostrość obrazu i stala animacja to jest zdecydowanie inne doznania. 

Opublikowano

Pewnie że to nie jest przepaść, a plusik poleciał przez pomyłkę, bo mi się palec omsknął :)

Gram od zamierzchłych czasów i gry mają mi dawać przede wszystkim FUN. Wraz z nadejściem ósmej generacji narobiło się jakichś dziwnych ludzików, dla których najważniejsze są rozdziałki i framerate'y... Żal mi was...

Gdyby ktoś postawił mi przed oczyma obydwie wersje i kazał patrzeć to jasne, że zauważyłbym różnicę i być może nawet spojrzałbym krzywo w kierunku PS3, ale ja nie mam w oczach miernika z DigitalFoundry i dopóki gra nie klatkuje, niczym Skyrim przed patchem, czy Dark Souls w Blighttown (które również jakoś przeżyłem), dla mnie nie ma problemu, bo wiele gier na PS3 mnie do tego przyzwyczaiło i okazjonalnych dropów nie zauważam, albo traktuję, jako coś zupełnie naturalnego.

Opublikowano

pogroziłeś mi minusikiem ojej  :dafuq: no z tym, że jednej rzeczy nie rozumiesz stały framerate odziałowywuje na przyjemność z gry, na responsywność sterowania a także w takich tytułach far cry grafika to 85% doznań z gry i po co sobie psuć wrażenia? Co mnie obchodzi, że ty przeżyłeś jak gra chodzi w super cinematic 24 fps, ale rudiok pytał o to jak sprawują się te gry na starych konsolach grałem w FC na 360 i PS4 i powrót do 360 to jak powrót do czasów psx. 

Taki FC 3 chodzil poniżej 30 klatek nawet jak nic sie nie działo przy akcji było 20 fps i jak to dla ciebie jest FUN to ok, ale nie każdy ma tak niskie standardy. 

Opublikowano

Pewnie że to nie jest przepaść, a plusik poleciał przez pomyłkę, bo mi się palec omsknął :)

Gram od zamierzchłych czasów i gry mają mi dawać przede wszystkim FUN. Wraz z nadejściem ósmej generacji narobiło się jakichś dziwnych ludzików, dla których najważniejsze są rozdziałki i framerate'y... Żal mi was...

Gdyby ktoś postawił mi przed oczyma obydwie wersje i kazał patrzeć to jasne, że zauważyłbym różnicę i być może nawet spojrzałbym krzywo w kierunku PS3, ale ja nie mam w oczach miernika z DigitalFoundry i dopóki gra nie klatkuje, niczym Skyrim przed patchem, czy Dark Souls w Blighttown (które również jakoś przeżyłem), dla mnie nie ma problemu, bo wiele gier na PS3 mnie do tego przyzwyczaiło i okazjonalnych dropów nie zauważam, albo traktuję, jako coś zupełnie naturalnego.

granie w 25 fps to żadna przyjemność. za pierwszym razem gdy chłoniemy fajny klimat, fabułę i gameplay, aż tak się to nie rzuca w oczy, ale przy drugim podejściu, gdy zaczynamy zwracać uwagę na szczegóły, lecący na psyk framerate (najlepiej jeśli połączony z masakrycznym pop upem itp. goownami) potrafi odrzucić. 

Opublikowano

Koniec sesji, można pograć.

Wcześniej przerobiłem: TLou, Gow3, Dark Souls I & II, Skyrim, Uncharted 2&3, Metro LL, RDR, Wipeout, GT5, AC - nie podobało mi się.

1) Devil May Cry - na czarnulce jedna z moich ulubionych serii, najbardziej chyba pierwsza część mi przypadła do gustu. Warto ograć częsci, które wyszły na ps3?

Może jakieś inne slashery? oglądałem wideo z haevenly sword, nie wiem czy by mi sie spodobało. 

2) Interesuja mnie gierki podobne do Uncharted, jakaś akcja, strzelanie/miecz, może wskakiwanie na jakieś platformy, do tego upgradowanie postaci/broni za punkty itp. 

3) Druga rzecz to gry taktyczne/rpgi, najlepsza giera w tym tylu to front mission 3, może jest coś przyblizonego na ps3?

4) Co jeszcze warto ograć? jakieś exy?

Opublikowano

Sprawdź tego nowego DmC po punkcie numer dwa powinno Ci się zdecydowanie podobać :> nie słuchaj ludzi, którzy powiedzą, że DMC4 jest fajne. 

Opublikowano

@Banny - mam nadzieję, że to "nie podobało mi się" odniosłeś tylko do AC, bo w tej linijce wymieniłeś tyle zajedwabistych tytułów, że gdybyś tak skwitował je wszystkie to nie mielibyśmy o czym rozmawiać :)

Ze slasherów to zdecydowanie DmC Devil May Cry (jednocześnie zahaczając o punkt drugi w Twoim poście), Bayonetta i Metal Gear Rising Revengeance.

Podobne do Uncharted... Nowy Tomb Raider - genialna gierka, no i nie grałeś w pierwsze Uncharted :)

Co do puntu trzeciego to polecam X-Com Enemy Unknown - mimo uproszczenia względem szanownego oryginału, nadal zostaje jedą z najlepszych, najbardziej wciągających gier taktycznych.

• Plusik 1
Opublikowano

2) Interesuja mnie gierki podobne do Uncharted, jakaś akcja, strzelanie/miecz, może wskakiwanie na jakieś platformy, do tego upgradowanie postaci/broni za punkty itp. 

4) Co jeszcze warto ograć? jakieś exy?

2) Do tego punktu idealnie pasuje Tomb Raider z 2013 roku.

4) Z wymienionych wczesniej przez ciebie gier polece God of War Ascension jako exa.

• Plusik 1
Opublikowano

2) Enslaved: Odyssey to the West -  walczymy, skaczemy,  eksplorujemy - fajowy szpil, mega klimat.

4) Folklore - niedoceniona perełka action jRPG.

1) Ninja Gaiden Sigma - klasowy slasher, w jeszcze bardziej wymuskanej odsłonie. 

• Plusik 2
Opublikowano

4) Folklore - niedoceniona perełka action jRPG.

O dzięki, dopisane do wishlisty, nie znałem tego wcześniej. Przedłużasz życie mojej PS3 na 2015 :lapka:

Opublikowano

Do exow jeszcze moge dodac bys zainteresowal sie ksiazem persji bo jest w hd wszystkie 3 czesci (dwojeczka najlepsza).

Co do slaszerow to oczywiscie od platinum games mgr i erotyczna bayonetta.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

oożesz, nie wiedziałem, że ninja gaiden został wydany na ps3. Zaczynać od 1?

za pozostałe tytuły dzięki! sprawdzę.

Wylicytowałem w tym tyg. GT6, Heavy Rain, Vanquish, niestety Bayonetty sie nie udało, ale obserwuje aukcje. DMC tez na pewno zakupię. 

Do tego Wasze propozycje.. Tyle gierek do ogrania :obama:

Edytowane przez Banny