killjoy 6 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Idz pan w cholere z taka gra <_< .Ta gra to prawdziwy zlodziej czasu.Wlaczylem ja w piatek wieczorem w okolicach 20 ,a skonczylem grac wczoraj kolo 18.Nie oznacza to ze przeszedlem ja w 100 % ,a w zaledwie kilku.Do odkrycia tam jest naprawde wiele rzeczy i ukonczenie tego zajmie mi napewno duuuzo czasu .Dawno mnie tak nic nie wciagnelo.Mam nadzieje ze przez wczorajsza nieobecnosc mam jeszcze po co sie pokazywac w pracy 8) Aaa jedyne co mi sie nie podbalo to filmiki.Jakos mnie nie wciagnely i przewijalem je bez zalu.Bardziej mi sie podobaly te z Crisis core. Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Mam wrażenie, że chodzi o jakiś chwyt, który pozwoli przechodzić chaptery chaosowe po zaliczeniu "kampanii" tylko jedną postacią, chociaż to też max 10 godzin. W ogóle nie wiem skąd te 40h wzięli. No i miałem rację co do trybu fabularnego - wystarczy jedną postacią zdobyć kryształ, aby mieć dostęp do Shade Impulse. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Na normalu walki troche prymitywne, wystarczy tylko wciskac kwadrat, na koncu odpalic limita i po walce. ale gra cholernie wciaga, ciekawe czy pokusza sie o druga czesc, postaci z serii jest pelno Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 A grasz na wyzszym poziomie trudnosci? Zreszta samo wciskanie kwadratu nie moze wystarczyc do wygranej, bo musisz nabic bravery za pomoca kolka... Gdy w japonskiej wersji wlaczylem sobie najwyzszy poziom trudnosci, zaraz na samym poczatku, walczylem z Zidane lvl 6 (sam mialem lvl 1) i NIGDY nie udalo mi sie go nawet trafic atakiem z HP, a co dopiero mowic o wygraniu walki lol. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 szkoda ze evil postacie nie maja story ;/ wie ktos skad zdobyc mithril?;s Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Zagrałem w demo, głupie te walki ;f Wybrałem jakąś laskę, to cała walka polega na tym, że uderzam jakąś wodę albo robie tornado, okazyjnie biegając sobie po ścianach. Bo jeśli gra się w story i takie walki są co chwile, to.. Cytuj
winner 183 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Opublikowano 23 sierpnia 2009 Oj demo jak demo... nic wiele nie oferuje, to tylko namiastka prawdziwej gry. Zerknij na wersję finalną, myślę, że się nie zawiedziesz. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 tak btw - juz wyszła wersja US ;] Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 No właśnie. Zostało mi jeszcze tylko Story Cloud of the Light i zmierzam do Shadow Impulse. Na razie najfajniej mi się wymiata Terrą, chociaż planuję mainować Sepha i Ultimecie No ale zanim ich odblokuje to trochę minie. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 (edytowane) Terra jest tania jak chuj z tym swoim huraganem i trackujacym floodem. Ja zrobilem story wszystkimi teraz zaliczam shadow impulse. Gram Cecilem i Sephem ;F Dialogi ssa pale jak cholera. Tidus ze swoim "sudden urge to yell" mnie poprostu rozjebal ;_D Voice acting to tez porazka stulecia. W kazdym razie roznego rodzaju pierdolek jest w tej grze od groma. Jak juz bede miec moje god equipy i 99 lvl to wbijam na xlinka ;s Edytowane 24 sierpnia 2009 przez =PiT= Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Ta. Tak samo patetyczne teksty typu "He decided to dream- And dream he will." Wypowiedziane jakby zależały od tego losy świata. Ogólnie można się pośmiać A tani to jest Cloud. Do tego pana to ja nie mam pytań. Postać dla 100% noobków ;] Cytuj
Texz 670 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Cała fabuła wywołuje o pomstę do nieba. Rozwala mnie to, że pomieszano całkowicie postaci ze wszystkich części FF, które mimo wszystko ze sobą kompletnie nie mają nic wspólnego. Ale to nie wszystko. W intro zrobiono z nich bezmózgie marionetki, które nic nie robią tylko rzucają się do walki w typowo japońskim, Square Enixowskim stylu. Boli mnie to, więcej nie mogę na to patrzeć. Zwłaszcza, że we wspomnieniach seria FF potrafiła poruszyć bardzo głębokie, czysto egzystencjalne tematu. A tu... czysta napier.dala.nka, każdy na każdego. Och dżidżas. Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 No chyba przecież o to chodzi w bijatyce nie? Żeby się bić Odblokowałem Ultimecie i się srogo zawiodłem. Przerzucam się na Jechta. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Wolał bym już pijanego Clouda, który krzywym ryjem stwierdza "Pieprzę to, idę komuś obić gębę". Też byłaby bijatyka, a co. Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Postacie ktore na poczatku wydaja sie srednie, potem dostaja ciekawe skille i tak (wlasnie np ultimecia, cecil, cloud of darkness)... Jak narazie w moim odczuciu topem jest Jecht. Przegiety. Zobaczymy co sie bedzie dzialo na wyzszych levelach (narazie mam 50). Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 kurna gram cloudem i zacialem sie na sephirocie, ma item ktory zostawia mu 1hp , a gdy ma 1hp wszystko mu sie zwieksza ze 3 raz.. co za ch.. Cytuj
estel 806 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Opublikowano 24 sierpnia 2009 Jecht jest fajny tylko koleś jest cholernie trudny w prowadzeniu. Masakryczne kombosy, które wymagają precise timingu. Na razie zostałem przy story Cloud of Light, potem Shadow Impulse i Ex-Death trick co by szybko podbić mojego Sepha do 100. Jak sobie pomyślę o grindzie AP, farmingu itemów w colosseum itp. to mnie głowa boli. Na razie 17h na liczniku Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 no to potem tylko wbij na xlinka i sie ponapierdalamy trochu ;s. O co chodzi z tym trickiem do 100 levelu? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 No to jak juz odzyskam psp to powiecie, albo pokazecie gdzie zobaczyc, jak to podlaczyc pod net i pogramy razem Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 lub inne typu "leveling in Dissidia" "power leveling in Dissidia" etc. Fajny sposób Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 no ale mniej ogrania przez to zdobedziesz i bedziesz dostawal w tylek ;] Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 jak odblokowac te postacie z ff 11 i 12? Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 [2.6] How do I unlock...? In order to unlock these modes, you must complete the story modes of each character. This will unlock “Shade/Shadow Impulse,” and four chapter sequence in which you fight all the villains. At the end of this, you'll fight one on one with Chaos himself. Defeating him will complete Story Mode and unlock the modes mentioned below. In order to unlock Chaos, you must complete “Inward Chaos.” A mode which boasts all twenty characters overpowered, and finally Chaos once more. It is by far the most difficult mode in the game. You cannot play as Chaos. In order to unlock Shantotto, you must complete Distant Glory (Hero Mode) where you fight all the heroes and finally ending with Shantotto. In order to unlock Gabranth, you must complete Distant Glory (Villain Mode) where you fight all the villains and finally ending with Gabranth. In order to unlock Duel Colosseum, you must beat Shade Impulse. Za: http://www.gamefaqs.com/boards/genmessage....;topic=47990317 @Pit Może i tak, ale niektóre fajne i ważne skille dochodzą dopiero na wyższych lvlach. Tak btw to Kuja też się fajnie prezentuje Cytuj
czapa 671 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Jestem zielony i proszę wytłumaczcie mi system walki w tej grze. Wiem że kwadratem są ataki HP a kółkiem EX ale co to jest to EX to już nie wiem. Czy żeby kogoś pokonać to trzeba mieć więcej EX a potem atakować HP, sam już nie wiem. Cytuj
estel 806 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Opublikowano 25 sierpnia 2009 Ex to jest ten pasek na lewo od portretu bohatera. Myśl o tym jak o Limit Breaku. Kółko to ataki Bravery, które podbijają ci ten duży numerek obok portretu. Kwadrat to ataki, które zadają tyle obrażeń ile zebrałeś pkt. Bravery + jakiś bonus jak przeciwnik rozpłaszczy się na ścianie. Czyli walka polega na tym, żeby bić przeciwnika kółkiem, doprowadzając do jego Breaka (przeciwnik ma 0 Bravery, a ty go jeszcze raz uderzysz). Dzięki temu ty łykasz wolne pkt. Bravery (to są te małe cyferki pomiędzy twoim niebieskim paskiem życia, a przeciwnika) i potem atakujesz kwadratem, żeby przeciwnika zabić. Ataki na HP możesz stosować nawet przy 0 Bravery, tyle że wtedy nie zadasz dużo obrażeń, ale jak np. jesteś w Ex-Mode (Limit) to możesz przejść do super-hiper-odjechanego ataku, który sam napełni ci Bravery podczas animacji. Niby jest to skomplikowane, ale gra tłumaczy to imo w super przystępny sposób. Polecam przejść jeszcze raz tutoriala. W razie pytań służę pomocą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi