kavol 0 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 (edytowane) Po przeczytaniu stu stron ksiązki o PFK mam wrażenie, że sukces Kinematografii to dzieło przypadku. Tak offtopowo. Nie wiem co masz na myśli bo książkę mi wyślą dopiero po 5 stycznia ale w tamtym okresie wiele płyt to dzieło przypadku... jedynie kozak miał wytwórnie stricte rapową i nastawiony był na ta muzyke reszta nie bardzo... I zgadzam się z wami że głupi temat... ja kłade na rap ambitny, uliczny, trueschoolowy itp rap ma byc dobry a nie szufladkowany... ja głównie wywodze się ze starej nowojorskiej szkoły rapu gdzie prym wiedli public enemy rakim a sam chuck d kreował wtedy leaders of new school i późniejszą gwiazdę rapu itp... ale słucham niemal wszystkiego - lubię polski rap, lubię posłuchać dobrego prawdziwego rapu w wykonaniu aliego czy atmosphere lecąc do bostony ze special teamz i solowego eda czy w kolaboracjach z rockiem mocno obasadzoną philladelphie, dla odcięcia się lubię polecieć na zachód i póscić klasycznego komercyjnego dre'a czy nawet te poważniejsze kawałki eminema... choć moim ulubieńcem z zachodu jest najmniej łestkołstowy evidence... moge także polecieć na południe i choć ten styl brudnego południa kompletnie mi nie podchodzi to znajduję tam ugk i także jaram się brzmieniem łestkołstowym z domieszką południowego newschoolu... moge tak lecieć po całych stanach kilka stron o tym co lubię hehe nie chce mi się czytać tego co naskrobałem więc może to drugi raz zaznaczam ale ch*j w to dla mnie liczy sie dobry rap (oczywiście wg. mnie) Edytowane 30 grudnia 2008 przez kavol Cytuj
_Globus_ 1 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Książka wiele wyjaśnia. Nie tak wyobrażałem sobie historię jednego z najważniejszych polskich grup hh. Przede wszystkim lidera tej grupy. Nie będzie spoilerem, gdy powiem, że po przeczytaniu książki Magia prysła. Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 (edytowane) No nie wiem. Mi ta książka dała spojrzenie na ich świat. Jacy oni byli. Płyta była dziełem przypadku owszem, ale to, że się spodobała 200 tys osób to już nie jest dzieło przypadku. Co do ambitnego rapu. To twierdzę, że zarówno O.S.T.Ry jak i PFK taki rap robią/robili Oczywiście nie każdy kawałek jest ambitny, no ale trochę tej ambicji jest. Na paktofonice tego dużo nie ma, ale jest. Sądzę, że takie kawałki jak Jestem bogiem, Gdyby , Priorytety, Chwile ulotne to ambitne kawałki. A O.S.T.R. to już na bank jest ambitny. Weźmy chociaż za przykłady ostatnią płytę. Mówiłaś mi, ty sobie możesz, wojna o tlen, jestem tylko dzieckiem. Choć IMO pojęcie 'ambitny rap' jest bardzo mylące. Edytowane 30 grudnia 2008 przez Reiko Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Ambitny rap imo robil kiedys tzw "chudy peja". No i jescze ten yyy. no tylko on. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 bla bla bla A własnie, że Adam Ostrowski to bardzo sympatyczny, mądry człowiek, mający dużo do powiedzenia a nie ten wieśniak Peja. W programi Wojewódzkiego biorą osoby tworzące tzw. event tj. jak Doda, Koterski, no pajace po prostu. Cytuj
kavol 0 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 dlaczego peja jest wieśniakiem? z chęcią poczytam Cytuj
Gość el becetol Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 A kuba wojewódzki wziął do programu peje żeby z nim pogadać a nie jakiegoś ostrego bo z takim typem nie miałby o czym rozmawiać a mezo wziął żeby z niego sie ponabijać. Ostry, Eldo i Tede mieli zaproszenia, ale odmówili udziału w programie Kuby Wojewodzkiego. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 dlaczego peja jest wieśniakiem? z chęcią poczytam Dla mnie jest i tyle, jego wypowiedzi, rzucanie (pipi)ami, zająkania się, jakieś demagogie. I to gadanie o biedzie, że on to wszystko przeżył bla bla bla. Cytuj
Goodfella 0 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Ostr robi studencki rap a studentom wydaje sie że wszystko kur.wa wiedzą i zresztą wygląda jak student polibudy Cytuj
kavol 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 dlaczego peja jest wieśniakiem? z chęcią poczytam Dla mnie jest i tyle, jego wypowiedzi, rzucanie (pipi)ami, zająkania się, jakieś demagogie. I to gadanie o biedzie, że on to wszystko przeżył bla bla bla. prędzej ciebie mogę ocenić jako lamusa i wieśniaka bo nie potrafisz określić dokładnie za co go obrażasz... on w przeciwieństwie do ciebie w natłoku bluzgów ma wiele sensownych rzeczy do powiedzenia... Jako rzecznik Ryszarda mogę powiedzieć z tego co sam mówi że ten okres trzech ostatnich lat było to zachłyśnięcie się blichtrem chodził za(pipi)any do tv itp, mówi że mu przeszło - i chyba prawdę mówi bo widziałem ostatnio ze trzy wywiady i był ogarniętym spokojnym człowiekiem który chciał "coś" powiedzieć Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Czy ja na niego bluzgam? Nie poznałem go osobiście, ale z tego co widziałem i czytałem jest dla mnie wieśniakiem. Pewnie bym zmienił zdanie jakbym go poznał. A tak to mnie pi'erdoli jakiś Rysiek (pipi)a, napewno nie jest ambitny jeśli mamy trzymać się ram tematu. Cytuj
Gość Xylia Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 prędzej ciebie mogę ocenić jako lamusa i wieśniaka bo nie potrafisz określić dokładnie za co go obrażasz... on w przeciwieństwie do ciebie w natłoku bluzgów ma wiele sensownych rzeczy do powiedzenia... Co przykładowo sensownego ma Peja do powiedzenia? Bo moim zdaniem też nic x) Lans i tyle. Cytuj
kendzior 21 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Co to jest studencki rap? Cytuj
kavol 0 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Co przykładowo sensownego ma Peja do powiedzenia? Bo moim zdaniem też nic x) Lans i tyle. Np o historii całego rapu, o tym co dzieje się na ulicach nowego jorku, o sobie... możliwe ze nie widziałeś za wielu wywiadów z ryśkiem Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Peja o nowym jorku ? Dziękuje, postoje. Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 dlaczego peja jest wieśniakiem? z chęcią poczytam No popatrz na jego ryj, litości. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Moze w 2009 wreszcie zamoczysz. Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Moze w 2009 wreszcie zamoczysz. no te zmam taka nadzieje. chcialbym byc taki jak ty. jezdzic wszytskim i ruchac te panienki na imprezach (( wracajac do tematu coby 100% nie dostac, polski rap nie jest ambitny. Cytuj
szeni 114 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 Ej chłopaki mówię wam tyle, że za te spoilery o książce o PFK już wylądowaliście na samym szczycie mojej noworocznej czarnej listy Na końcu Magik umiera Cytuj
Goodfella 0 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 http://witoo.wrzuta.pl/audio/dn1UqR5eOw/peja_-_ona_i_on jak widać da sie nagrać piosenke o miłości której można posłuchać Wywiad z guralem, nie wiem co z nim nie jest nie tak wg studentów Cytuj
Gość Xylia Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 Np o historii całego rapu, o tym co dzieje się na ulicach nowego jorku, o sobie... możliwe ze nie widziałeś za wielu wywiadów z ryśkiem widziałaś * jakoś nie mam ochoty widzieć wywiadów z nim, no tak.. na pewno ma sporą wiedzę o historii rapu (: Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 2 stycznia 2009 Opublikowano 2 stycznia 2009 http://witoo.wrzuta.pl/audio/dn1UqR5eOw/peja_-_ona_i_on jak widać da sie nagrać piosenke o miłości której można posłuchać http://burdzio.wrzuta.pl/audio/sCfI9zWkwo/...z_-_bonus_track rozkur.wia wszystko. cała płytka jest elegancka. AMBITNA, HEHE. ja yeti. Cytuj
mj 13 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 panowie i panie nowa plytka ostrego juz w lutym http://www.asfalt.pl/shop/ostr-edycja-specjalna-p-119.html najlepsza plyta 2k9 ? oby pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi