Absolem 1 036 Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Ja już swój egzemplarz mam. Jak ich wsadzą do pierdla to na allegro 600 złotych minimum :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 To kup drugi i trzymaj jako new & sealed. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dziś nie mam się czym chwalić a od tego jest ten temat więc pokażę, niektóre ze swoich wydań specjalnych na CD. Kilka mam nadal w folii więc pewnie kiedyś sprzedam. Być może nawet z niezłym zyskiem. Ciemnego pochówka nie widzę już nigdzie dostępnego. Podobnie Frontschwein w tym wydaniu :) In the Nightside Eclipse to zremasterowany mediabook sprzed kilku lat chyba 20th Anniversary. Burzumy to digipaki od Amazonian w stanie MINT(chyba, że jakiś typ to produkuje w piwnicy i co jakiś czas wypuszcza) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 @ornit: przepiękna kolekcja Marduk, Inquisition, aż chce się słuchać. Gdzie dorwałeś ten "Frontschwein"? W Gdyni, niby winylowa ale jak widać nie do końca ;) Gdzie się ów przybytek znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 A w ogole jest popyt na CDki? Jakby co to na discogsie można sprawdzić czy w ogole opłaca się chomikować takie rzeczy z chęcią opychania. Nie no taki Dark Funeral na discogs jest za 8eur raczej nic rzadkiego to nie jest xD Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) @ornit: przepiękna kolekcja Marduk, Inquisition, aż chce się słuchać. Gdzie dorwałeś ten "Frontschwein"? Dzięki! Frontschwein dorwałem długo po premierze z Amazona. Cena nadal była dość przystepna. Niedawno ktoś wrzucił na Allegro za...60 zł! Głupi byłem, że drugiego nie kupiłem! Teraz od czasu do czasu ktoś wystawia tą samą wersję z Mardukową menażką za 666 zł... A w ogole jest popyt na CDki? Jakby co to na discogsie można sprawdzić czy w ogole opłaca się chomikować takie rzeczy z chęcią opychania. Nie no taki Dark Funeral na discogs jest za 8eur raczej nic rzadkiego to nie jest xD Sprawdziłeś nie tą wersję co trzeba. Ta jest w formie rozkładanego krzyża :P https://www.discogs.com/Dark-Funeral-Where-Shadows-Forever-Reign/release/8603518 Poza tym planowanie potencjalnej sprzedaży takich rzeczy to kwestia nie roku a kilkunastu lat :D Wtedy nawet CDki nabierają wartości. Ale tylko pierwsze bice. PS Najśmieszniejsze jest to, że ten Dark Funeral leżał chyba 4 miechy w Saturnie w Złotych Tarasach w Wawie zanim zdecydowałem się go kupić :D Edytowane 13 Września 2017 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 No po samej okładce to nie wiem co to za wydanie :potter: dlatego pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Plany importu limitowanej wersji Frontschwein niestety wzięły w łeb. Na otarcie łez upolowałem taki zestaw. Ornit, zazdroszczę Panzer bo wydania są naprawdę świetne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Czy ten SS jest z dodatkowym utworem "Coram Satanae"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 @ornit: przepiękna kolekcja Marduk, Inquisition, aż chce się słuchać. Gdzie dorwałeś ten "Frontschwein"? W Gdyni, niby winylowa ale jak widać nie do końca ;) Gdzie się ów przybytek znajduje? Giełda była w knajpce Chwila moment. Następna giełda będzie na jesieni w 107 na Ogarnej w Gdańsku. Czy ten SS jest z dodatkowym utworem "Coram Satanae"? Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 W sklepie agoniarecords była promocja -15% więc skorzystałem a tu tradycyjne zdjęcie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 dostałem ostatnio w prezencie portret Jimmy'ego Page'a malowany przez znajomą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 @maciucha , piękna rzecz i co najważniejsze niepowtarzalna. Nie samymi winylami do słuchania człowiek żyje, czasami można je wykorzystać jako ozdobę. U mnie inna legenda gitary 100% ręczna robota. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Kolejne płyty Marduk do kolekcji :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Ja się zastanawiałem ale chyba wolę kupić oryginały na discogs bo są jeszcze za dość przystępne pieniądze :) Zobaczę jak będzie z budżetem i jak będzie wyglądało kolejne zamówienie z emp. Chciałbym się teraz skoncentrować na samych nowościach ale te reedycje z Earache kuszą :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 16 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Bardzo dobrze brzmią. Polecam. Na EMP w bardzo dobrej cenie, plus jak chcesz voucher na 20 zeta ZHK44367927. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Dzięki za kodzik. Wykorzystałem (ale do czegoś innego. Na razie preorder :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 24.11.2017 Soulseller Records wypuści reedycję tego klasycznego albumu. Akurat w dzień moich urodzin :D Biorę płytę (w jakimś fikuśnym kolorze) i bluzę! Już raz od nich zamawiałem. Płyta jedzie w tydzień z Holandii. Akurat ja miałem pecha i moja przyjechała w zgiętym pudełku. Oczywiście przesyłka nierejestrowana. Natomiast opłat dokonuje się przez "mailorder". Gościu podaje maila na PayPala i w zależności od tego czy wybierzesz opcję "bezpieczną" czy nie to dopłacasz lub zachowujesz te 5%. Ja zaryzykowałem i nie straciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) BTW Ze strony min. relapse można składać preordery na Death "individual Through Patterns". Specjalne edycje idą jak świerze bułeczki. Rano widziałem niemiecką wersję limitowaną do 500 sztuk na emp. Chciałem zamówić po powrocie do domu i...już nie było. Pozostała jeszcze wersja UK. PS Płyty Death to oprócz Emperora, naczęściej odtwarzane przeze mnie w domu albumy. Dziwię się, że ich jeszcze nie zajechałem. Edytowane 19 Września 2017 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Jestem wielkim fanem Motorhead i liczyłem na to że odcinanie kuponów od śmierci Lemmego nastąpi jak najpóźniej... Niestety ta płyta to potworny gniot. Motorhead nie musi niczego coverować, oni sami w sobie są legendą i jednym z najbardziej oryginalnych zespołów muzyki rockowej. Smutne.. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 600 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) no troche gniot ale Heroes i Sympathy for the devil całkiem całkiem Edytowane 19 Września 2017 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Paradoksalnie to jedyne z ich dyskografii co mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Sympathy według mnie najlepiej wykonują Stonesi, ale nie jestem obiektywny bo to jedna z moich ukochanych kapel. Heroes brzmi jak Lemmy w trakcie umierania. Jedyny utwór który jest w miarę ok to God save the queen, ale to nagranie ciężko zepsuć.Lemmy niesyety nie był jakimś super płodnym artystą, odrzutow też pewnie pozostało niewiele, ale już podobno szykują jakąś nową płytę... Dla mnie ta ostatnia koncertowka brzmi jak post mortem Lemmego. Szkoda że w tak chvjowy sposób zarzyna się legendy. Mój dzisiejszy zakup, Ornit wiem że nie lubisz ;) Edytowane 20 Września 2017 przez Absolem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Dla mnie to gówno ale plus za wspieranie szeroko pojetej sceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Woodknight 83 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 W sklepie agoniarecords była promocja -15% więc skorzystałem a tu tradycyjne zdjęcie Pytanie jaki jest tytuł albumu/zespołu z dolnej płytki po prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi