ornit 2 938 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Primusa kojarzę więc chyba nie może być aż tak niszowy A tu moje z dzisiejszego dnia. Już nie wklejam zakupów grudniowych ani najnowszego Knopflera i Jean Michel Jarra bo nie chce mi się tych albumów szukać. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez ornit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dawno się nie chwaliłem bo aż 3 dni. To z dzisiejszych dostaw: Rom5:12 z Allegro. Nie będę czekał na reedycję ale kiedy się pojawi to i tak kupię jeszcze jedną kopię na czarnym winylu. Obok Plague Angel to dla mnie najlepsza płyta Marduka z Mortuusem. Moenen of Xezbeth - Ancient Spells of Darkness - Pierwszy album chłopaków z Belgii. Black metal, mam jeszcze ich kasetę. Sodom - Partizan "10 EPka z naklejoną na okładce naklejką z koncertami! Nie dało się na folii zabezpieczającej płytę!!!???? Reverorum Ib Malacht - chrześcijańki black/dark ambient ze szwedzkiej Upsali Kiedyś nagrali "De Mysteriis Dom Christi" Sulphur Aeon - nie muszę przedstawiać.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Licytowałem tego pd ale wymiękłem przy 150, nie lubię płyt w plastikowych okładkach i czekam na wznowienie. Z ciekawości, jak to gra? Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Nie sprawdzałem nawet Kupiłem żeby mieć pierwsze wydanie i żeby ładnie wyglądało A co do zakupu to było tam trochę kociej sierści ale sam mam siersciucha wiec się nie plułem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Wczorajsze zakupy z Wielkiej Pyty, dziś przyniósł kurier DPD... Beherit - ambient, dark ambient, electro. Dla mnie wcale nie taka kupa! Marduk - Wormwood - Kupiłem ponieważ jest nadal w normalnej cenie, a tak poza tym to Marduk! Ładny PD w sam raz na ścianę Tak poza tym to miałem dziś zalicytować Beherit Drawning Down The Moon 1st press z 1993 roku ale sprzedawca najwidoczniej dostał tłustego PMa bo zakończył akcję przed czasem Chciałem zalicytować 400 zł (na discogs 400 Euro). Tu co prawda nie było wkładki z tekstami, niemniej niezła gratka dla kolekcjonerów. PS CO do mojego posta wyżej o kocie. Ja swojemu nie pozwalam podchodzić do płyt ani gramofonu. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez ornit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Godzinę temu, ornit napisał: PS CO do mojego posta wyżej o kocie. Ja swojemu nie pozwalam podchodzić do płyt ani gramofonu. Ja tam nie pozwalam nikomu podchodzić do płyt i gramofonu Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 @Absolem ścigamy się? https://allegro.pl/oferta/dissection-storm-of-the-light-s-bane-1press-nm-7779321356 Oczywiście gościu, jak to typowy Polaczek, oszukuje nazywając to wydanie 1st pressem bowiem niebieski winyl został wydany w 98 roku jako repress. Niemniej, to nadal nie lada gratka warta sporych pieniędzy. Tylko, że nie wiadomo ile u gościa liczy sobie cena minimalna bo na pewno nie ta zaczynająca się od 150 zł Poobserwuję, może coś zalicytuję ostatniego dnia. Może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Szykuj z pięć paczek przy dobrych wiatrach. Nie jestem aż takim fanem Dissecction Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 No mi się wydaje, że gościu celuje w 1000 i za mniej może nie chcieć tego sprzedać Gdyby było inaczej nie kłamałby z 1st pressem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Cudowny, fenomenalny, absolutnie unikalny... Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Z tym się akurat trzeba zgodzić...Sam spokojnie mógłbym dać te 500 stów za to wydanie bo dla kolekcjonera jest tyle warte ale wątpię,że zakończy się na takiej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ja się zgadzam, chodzi mi tylko o te wszystkie piękne słowa w opisie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jakoś musiał te swoje kłamstwa odpowiednio przyozdobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Ale nie powiem kierwa, bardzo bym taką przytulił. Choć póki więcej wydaję na piwo niż na rozrywkę, to mogę sobie najwyżej popatrzeć ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Nie dałbym więcej niż 500 zł za używany repress Serio, mam nadzieję, że osoba, która to wylicytowała wiedziała co kupuje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ludzie kupują oczami, no i kit w opisie że to pierwsze tłoczenie podziałał. Discogs nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Za 1st pressa 1026 zł to by była okazja Największa szkoda, że ta płyta nie jest już chyba w obiegu Nuclear Blast tylko jakiejś kijowej firmy z USA. https://allegro.pl/oferta/behemoth-evangelion-1st-press-megararytas-7781317851 Tutaj kolejny. Bez względu na to jak bardzo lubiłbym album, nie dałbym za niego tyle. Zwłaszcza, że wspomniany NB zamierza wydać wznowienie na winylu. @Absolem Jak tam jakość tego 2Paca, którego kupiłeś? Warto brać tą wersję na winylu czy iść po kosztach i chapać na CD? Edytowane 21 Stycznia 2019 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Godzinę temu, ornit napisał: Za 1st pressa 1026 zł to by była okazja Największa szkoda, że ta płyta nie jest już chyba w obiegu Nuclear Blast tylko jakiejś kijowej firmy z USA. https://allegro.pl/oferta/behemoth-evangelion-1st-press-megararytas-7781317851 Tutaj kolejny. Bez względu na to jak bardzo lubiłbym album, nie dałbym za niego tyle. Zwłaszcza, że wspomniany NB zamierza wydać wznowienie na winylu. @Absolem Jak tam jakość tego 2Paca, którego kupiłeś? Warto brać tą wersję na winylu czy iść po kosztach i chapać na CD? Winyl fajnie gra ale ta płyta to typowy mix pod cd, tak czy inaczej jest mocno detalicznie i z solidnym basem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 SZATAAAAN! Morgal (Fin) selftitled 12"MLP. Niedługo wyjdzie repress a ta wersja będzie kosztować krocie Ariana Grande - na koncerta nie pojadę to sobie płytkę sprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W MM ostatnio promocja na winyle, więc postanowiłem oficjalnie zacząć swoją kolekcję. Wprawdzie nie mam jeszcze na czym ich słuchać, ale zbiory już można przecież zaczynać. A więc oto pierwsze czarne krążki jakie kupiłem: Na cdki też promo, wyrwałem Jethro Tull - Aqualung i Pink Floyd - The Division Bell po 19.90 od sztuki. Zdjęć nie wrzucam, bo widzę że się tu wszyscy tylko winylami chwalą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ostatnio nie szaleję bo zamówiłem oficjalny zestaw kaset Burzum Znowu dużo czarnej muzyki. Te dwie płyty z lewej to pierwsze wydania winylowe czarnometalowych albumów zespołów pieśni i tańca z malowniczej Finlandii. Nazw nie wymienię bo za trudne jednak muzyka to samo ZŁOto. Święty murzyn grający na trąbce John Coltrane. Z Biedronki! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Serducho za Coltrana, dla mnie jedna z najlepszych płyt jazzowych. Tych wynalazków z Finlandii nie znam, chętnie sprawdzę jak przetłumaczysz nazwy Burzum też zacząłem kompletować, do tej pory odpuszczałem bo te płyty realizacją najlepiej grają na kasprzaku no ale chęć posiadania.... sam wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Z Burzum Lepiej brać CDeki Misantrophy niż te reedycje winyli BoB (nie licząc oryginalnych pressow BoB). Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 PIERWSZY, KUHWA! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) gggggggg Edytowane 11 Lutego 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi