BieŃ 923 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 W dniu 11.05.2020 o 09:11, Ölschmitz napisał: nie wiem czy temat jest tylko o plytach czy ogolnie o chwaleniu sie, ale... nasz pierwszy singiel. warunki przy nagrywaniu dosc mocno oldskulowe, umiejetnosci niewiele, ale jest bijcie. Właśnie z nudów puściłem.... Rozumiem ze ideą miało być surowe napierdalanie, ale tutaj wszystko się rozjeżdża wokal tragiczny. No ja jestem na nie. Ale szanuje basistę za ksywę xD Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 21 września 2020 Opublikowano 21 września 2020 3 godziny temu, BieŃ napisał: tutaj wszystko się rozjeżdża wokal tragiczny. Powiedz to Quorthonowi na dwóch pierwszych płytach Bathory. Ölschmitz nie słuchaj narzekań, graj i się nie poddawaj. Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 25 września 2020 Opublikowano 25 września 2020 Coś takiego dziś do mnie trafiło Długo oczekiwana reedycja Mare - Spheres Like Death/Throne of something Reedycja (nie jestem pewien czy oficjalna) Zyklon B - Blood Must be shed (Ihsahn, Samoth z Emperor, Frost z Satyricon) Immortal - The 7th Date of Blashyrkh - super sprawa, że ta koncertówka w końcu doczekała się wydania na winylu. Mam na CD. Ciekawe kto zgarnął tantiemy? Pewnie Demonaz. Najnowsza kolorowa EPka Whoredom Rife Dwukasetowe wydanie ostatniego albumu Burzum, na którym Varg nagrał plumkanie pod sesje RPG do swojego systemu Myfarog. 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Muzyka z wszystkich odsłon (trzech) Street Fighter III edyta: To jest box set zawierający 4 płyty (2 x SF3 3rd Strike) Edytowane 17 listopada 2020 przez ornit 2 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 1 grudnia 2020 Opublikowano 1 grudnia 2020 Dziś kurier Poczty Polskiej przyniósł mi Panzer Division Marduk 2020 remaster na przezroczystym winylu. Osmose trochę ociągało się z wysyłką ale jak już wysłali to paczka z Francji szła tydzień. PS Dodali nawet kod do bandcampa 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 7 grudnia 2020 Opublikowano 7 grudnia 2020 Miałem reedycję więc kupiłem 1st pressa od zespołu kiedy nadarzyła się okazja. W bonusie autografy. 2 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 Pękło zeszłoroczne postanowienie i zebrałem cały Danzig na winylach w oryginalnych wydaniach, wyjatkiem jest 6 bot, oryginał jest tylko na pd które zawsze co do jakości pozostawiają wiele do życzenia a w przypadku płyt Danzig tanio nie jest bo do wyboru są albo oryginały o które niezwykle trudno albo boty ale przy Glenie nie wypada.. 3 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Danzig jest dla mnie zupełnie niejadalny ale winszuję pięknej kolekcji 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 18 lutego 2021 Opublikowano 18 lutego 2021 Mam już tyle płyt, że nie mam ich gdzie trzymać. Po szafach z ciuchami je chowam. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 18 lutego 2021 Opublikowano 18 lutego 2021 U mnie dzisiaj wpadł 750ty winylek, regał już się robi. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 18 lutego 2021 Opublikowano 18 lutego 2021 U mnie na razie 300+, mam z 20 nie skatalogowanych, jak nie więcej i też zaczyna mi miejsca brakować. Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 5 marca 2021 Opublikowano 5 marca 2021 Ten rok zaczął się wręcz cudownie i o ile w ubiegłym kupiłem może łącznie 3 dobre płyty, tak tutaj już lecą sztosy. -Najnowszy Misotheist na kolorowym winylu. Pominę wartość dźwiękową, która jest zajebista. Kiedy tak sobie rozpakowywałem cały czas wylatywało coś z okłądki. A to dodatkowy, drukowany sleeve, a to plakat, a to książeczka. Szata graficzna tego wydania to majstersztyk. Blondyn z TP się postarał o godne zaprezentowanie swojego sztandarowego zespołu. -Mooncitadel - Fińska banda i melodyjny black. Melodyjny ale udany! -Koncertówka Marduka. Znalazłem w PL w FT (sram na EMP i ich śmieszne ceny w PLN). Jeszcze nie słuchałem ale każda koncertówka tegoz epsołu to wydanie wybitne (nawet te najchujowsze) _Kekht Arakh "Night & Love". Coś dla wampiro-gotów. Pech chciał, że kupiłem zanim przesłuchałem całość Ale limitka więc może się kiedyś sprzeda jakiemuś Amerykaninowi -Asphyx - najnowszy album z bookletem, kolor winyl, DVD koncertowe i...tego się nie spodziewałem...dali jeszcze podpisaną sweet-focię. Ta płyta miażdży jaja i obcina kutasa. Mój nr 1 w tym roku (jak na razie). -Suuri Shamaani - jakby komuś było mało plumkania Marko Laiho vel Nuclear Holocausto Vengeance z Beherit to tu się może jeszcze dodatkowo pomęczyć. Pierwszy raz na winylu. Kupiłem tylko do kolekcji bo coś takiego raczej nie doczeka się repressa. -Satanist Terrorist to kolejny projekt tego typka z Satanic Warmaster i masy innych bandów. Tanie było to kupiłem. 3 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Moje nabytki z zeszłego tygodnia i jeszcze zimne reedycje Emperor, gdzieś tam z tyłu głowy mam zakup boxa ale przy obecnych cenach jeszcze muszę poczekać. Morbid bardzo fajny box na kolorowych plackach, Napalm Death UB i Iggy pierwsze wydania. Koncertowy box Vader, bogata reedycja czwóreczki Sabbath plus box Kreator z czasów Noise Rec. 2 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Jak te Emperory wypadają? Czytałem, że ludzie się skarżą bo brzmią lepiej niż oryginały Ten boxik Morbida jest zajebisty. Ja swojego kupiłem w ubiegłym roku od jakiejś Niemki. Polski DHL dał dupy ale poprosiłem ją o przesłanie mi listu nadania i "błąd" naprawili. Co za partacze. Już drugi czy trzeci raz tak miałem, że polska strona nie potrafiła przepisać danych z niemieckiej naklejki Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 @ornit niestety nie ma porównania ze starymi wydaniami ale te reedycje grają pięknie. Przy okazji to mój pierwszy zakup na Amazon Polska i muszę przyznać że bardzo sprawnie zrealizowany. Z zagranicznymi przesyłkami to miałem thriller do początku lutego, kupiłem w Turcji płytę za 200$ na początku listopada a przyszła na początku lutego, myślałem że mnie hui strzeli, tracking, ubezpieczenie itd ale bardziej zależało mi na płycie nie na kasie bo to rzadki egzemplarz. Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 6 marca 2021 Opublikowano 6 marca 2021 Ja z Amazona DE brałem OSTa z RDR2 i okazało się, że szło z magazynu w PL Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 3 maja 2021 Opublikowano 3 maja 2021 Najnowsza reedycja debiutu Darkthrone. Sama przyjemność i dla uszu i dla oczu. 2 1 Cytuj
ornit 2 951 Opublikowano 3 maja 2021 Opublikowano 3 maja 2021 W życiu bym tego nie kupił(bo ni mom piniędzy) ale gratuluję! Cytuj
japco 275 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Szukanie chłodu w obliczu braku klimy. 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 no to lecimy na początek klasyczna II, mega niedoceniona III i legandarna "IV" 3 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 6 lipca 2021 Opublikowano 6 lipca 2021 (edytowane) Jak zaczynać to z przytupem, kongratulejszyn! Edytowane 6 lipca 2021 przez Absolem Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 7 lipca 2021 Opublikowano 7 lipca 2021 mam wszystkie zeppy. ogolnie te remastery sa IMO calkiem spoko. "Houses of Holy" mam japońca nawet. 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 7 lipca 2021 Opublikowano 7 lipca 2021 Udało mi się skompletować dyskografię w japońskich wydaniach. Dobrze że docisnąłem wcześniej bo przy obecnym vacie na discogs przy zakupach z Japonii to już jest mocno nieopłacalne. 4 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 7 lipca 2021 Opublikowano 7 lipca 2021 jeszcze sie wkrece w bootlegi na winylach z empress valley i dopiero bedzie Absolem, nie chce cie martwić ale jeszcze How the West Was Won brakuje (no i w sumie Celebration Day) Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 7 lipca 2021 Opublikowano 7 lipca 2021 dajcie jakies tipy jak kupowac na discogs z japonii. sprawdzeni sprzedawcy, jak nie przeplacic itd. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi