Gość _Be_ Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Kvelertak - Meir Cytuj Odnośnik do komentarza
Woodknight 83 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Wielkie dzięki:D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Sympathy według mnie najlepiej wykonują Stonesi, ale nie jestem obiektywny bo to jedna z moich ukochanych kapel. Heroes brzmi jak Lemmy w trakcie umierania. Jedyny utwór który jest w miarę ok to God save the queen, ale to nagranie ciężko zepsuć. Lemmy niesyety nie był jakimś super płodnym artystą, odrzutow też pewnie pozostało niewiele, ale już podobno szykują jakąś nową płytę... Dla mnie ta ostatnia koncertowka brzmi jak post mortem Lemmego. Szkoda że w tak chvjowy sposób zarzyna się legendy. no wydal 23 albumy, ostatni kilka miesiecy przed smiercia, wiec chyba jednak dosc plodnym ;) tez kupilem 'under cover'. fajna plyta, sporo piosenek robi. taki 'whiplash' jest w ich wykonaniu sto razy lepszy niz metalipy. a kogo obchodzi kto napisal piosenke? Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Chyba każda inna wersja utworów metaliki jest lepsza. Today oczywiscie najlepszy w tej sferze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Z muzyki tym razem żadnego black metalu. Przerzucam się na rocka. Satyricon - zamówiłem splatter. Płyta jest brudna, trochę porysowana (serio coraz częściej zastanawiam się nad sensem tego hobby) i wymaga konkretnego mycia. Tak samo jak Clean your c(l)ock Motorhead. QOTSA właściwie nie wiem sam. Spodobała mi się. Do tego zin autorstwa i z autografem Maniaca (tego z Mayhem). Nie wiem czy będę wklejał kolejne zdjęcia więc napiszę, że jadą do mnie: najnowszy Myrkur, ostatnie Sarke + zamawiam najnowsze Sarke (taki hard rock czy coś z Nocturno Culto na wokalu), nowy Mork. Zamówiłem też preorder MLP Taake, który pojawi się w listopadzie i najnowszy krążek koncertowy Mayhem (ten z czasów kiedy śpiewał Dead). Czyżbym o czymś zapomniał? A! Czekam na nowe Watain. Potem będę głównie kupował rocknroll jak jakieś KISSy, Alice Coopery oraz Jazz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Sarke, świetnie wchodzi. Ja sie czaję na The Slayer Mag Diaries ale cena na allegro skutecznie odstrasza, zostaje chyba tylko import z US. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 po pierwszym numerze na nowym Satyriconie myślałem że będzie ok ale jednak straszne męczenie buły ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Sarke, świetnie wchodzi. Ja sie czaję na The Slayer Mag Diaries ale cena na allegro skutecznie odstrasza, zostaje chyba tylko import z US. Wiem, że na forum masterfula ktoś sprzedawał chyba za 120-150 zł. Sam się czaiłem ale miałem do wyboru to lub dwie płyty więc wybrałem muzykę. http://masterful-magazine.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=16236 Tu jest 120+wysyłka. Zapytaj może jeszcze nie sprzedał. To jest okazja. Edytowane 25 Września 2017 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Często bywam w stanach, tam tylko 25$ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Mnie nie wpuszczą za kryminał więc skazany jestem na import/ceny z dupy :( Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Miałem nie wklejać ale nikt nic nie postuje więc... Satanic Warmaster - Jesteśmy robakami pełzającymi w truchłach padłych aniołów (taki tytuł ). Taka kompilacja splitów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Ornit ile tysi wydałeś w tamtym miesiącu? :jew: Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Jakieś 1100 zł. Ale sprzedałem stare komiksy i figurki żeby mieć na płyty więc jest okej. Teraz sprzedaję wszystko to czego mi już nie potrzeba a kasę z tego procederu przeznaczam na muzykę. Oszczędności i wypłat nie ruszam :) Edytowane 6 Października 2017 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Tyle wrzutek, myślałem że kwota będzie oscylowała w granicach 3tysi XD Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Była wypłata, wpadła kasa od kobity za pokój, sprzedałem jakieś Batmany. Wracając z pracy wpadłem do Media i kupiłem tą płytkę. Na ogół preferuję europejską muzykę, jednak tym razem sięgnąłem po klasyka :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Kapitalna płyta od początku do końca, bez słabych momentów. Absolutny klasyk i kapela KVLT \M/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Za gnoja miałem z tej okładki taki wykurwisty plakat prawie na pół ściany ;P Nie mam pojęcia skąd to było. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Kupiłem Pro-Ject Carbona Debut blablabla, zamontowałem Orto Reda na początek. Skalibrowałem odpowiednio sprzęt i płyty nadal brzmią jak (pipi). W sensie słychać trzaski bo okazuje się, że nowo zakupiona płyta jest zarysowana po wyjęciu z koperty. Dobrze, że słucham głównie tego jednego gatunku muzyki bo bym się za(pipi)ał :) Ps płyty myję i czyszczę. Igłę też odkurzam Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Też mam ten gramofon z 2m Redem, sprawuje się świetnie ale.... musisz zainwestować w przedwzmacniacz. U mnie gra z Pro-Ject Tube box 2 i jestem bardzo zadowolony z efektu jaki osiągnąłem łącząc oba te sprzęty. Najlepiej pożycz za kaucją z jakiegoś salonu i sam się przekonasz. Gwarantuję że nie będziesz chciał oddać ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Przepięknie wydane i świetnie grające reedycje płyt Jimiego. Jak głosi naklejka rodzina pilnowała żeby płyta była wydana we właściwy sposób ;) i dwa albumy które są u mnie w ścisłej czołówce jeżeli chodzi o ten rok. Edytowane 26 Października 2017 przez Absolem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Ogromny plus za klasykę, normalny minus za pajaca. Immolation mnie nie paca, ale szanuję. Więc wyszedłeś na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Te płyty Jimiego naprawdę piękna rzecz. Bardzo ładne wydania począwszy od jakości okładek, tłoczonych z solidnego kartonu, przez obszerne wkładki opowiadającymi historię poszczególnych remiksów i masteringu z bardzo fajnymi zdjęciami mistrza. No i na sam koniec sama płyta, solidne 180 gram, o doskonałej jakości dźwięku i świetnej dynamice.Do tego udało mi się strzelić fajny dil bo w media każda z tych płyt to koszt 199 zł..... a na emp 9 dyszek od sztuki. Co do Mansona nie jestem jakimś wielkim fanem ale jest kilka płyt które cenię bardzo, po całkiem przyzwoitej Pale Emperor, Heaven Upside Down wypada kapitalnie. Do tego bardzo cenię jakość płyt Mansona, przy nich można testować sprzęt i uwierz mi gdybyś posłuchał tego na porządnym stereo wyje.bało by Cię z butów. A Immolation polecam nadrobić bo przy epce Providence to dla mnie jedna z najlepszych płyt w ich jakże świetnej dyskografii. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Też myślę o tym Mansonie...skąd zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Emp Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (pipi)a czekam aż pojawi się tam reedycja oryginalnego Under the Sign of Hell Gorgorotha to bym od razu z reedycją Somberlain Dissection sobie łyknął... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi