Absolem 1 036 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Leci kult 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Full Of Hell - O Jezuśku! Jaki nieboski roz(pipi)! Nie wiem co to jest, ciężko skategoryzować. Jakiś metal, grind, nie mam pojęcia. To repress kupiony po gigu. Jestem wniebowzięty. Leci u mnie nonstop. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 @ornit pierwszy jest album bardziej metalowy, drugi hmm chu/j wie XD, a dalej to już death/grind. Materiał w kolaboracji z Merzbow jest bardzo dobry. Warto też zbadać obie kolaboracje z The Body. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Mercyful Fate, dla mnie kapela kult. Pierwsze trzy płyty po wielkim polowaniu w pierwszych pressach. Portfel płacze. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Bardzo ładny zakup! Osobiście nigdy nie mogłem się przekonać do wokali Diamonda co jest cholernie dziwne bo gościu jest mistrzem pod względem skali jakimi operuje... Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Cztery pierwsze płyty Kinga i trzy pierwsze Mercyfule to kapitalne płyty resztę zaorać. Dla mnie gitary w wykonaniu Denner/Shermann to mistrzostwo metalowego grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Inspirowane ostatnim wyje.baniem z kapci. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 O panie co tam masz za gramofon i wzmaka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Poszedłem w sprzęt mocno klasyczny - Technics SL-1210MK2 i Pioneer SX-1050. Oba w perfekcyjnym stanie technicznym, a mają 10 lat więcej na karku niż ja - jedyna nieoryginalna część, to igła w gramofonie. Brzmienie takiego starego sprzętu, kiedy jeszcze nie żałowali na jakości użytych podzespołów, jest nie do podrobienia. Zdecydowanie polecam. Do tego kolumny B&W, które wymienię za jakiś czas, chociaż na wzmacniaczu jest ogromny zapas mocy i DAC CambridgeAudio, do rzeczy, których nie mam jeszcze na vinylu. Edytowane 22 Marca 2018 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 No te stare ampy mają taką piz,de, że używając go do mojego starego technicsa na 1/4 mocy i tak już było za głośno. Szanuje bardzo ten zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) No mój jest zazwyczaj rozkręcony na 1/4 głośności, 1/3 jak chce posłuchać czegoś bardzo starego niezremasterowanego. Ten wzmacniacz jest generalnie piękny, choć to kawał wielkiego gnoja - 23kg wagi. Jakkolwiek idiotycznie to nie brzmi, to jest coś niesamowicie satysfakcjonującego i klimatycznego w tych mechanicznych przełącznikach i pokrętłach, które stawiają opór. Do tego, przy dłuższym słuchaniu unoszący się w powietrzu subtelny zapach tych ogromnych kondensatorów. Spoiler Klimat do słuchania muzy perfekcyjny. Edytowane 22 Marca 2018 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Ostatnie zakupy. Nie wklejam wszystkiego b i tak nikt tego nie skojarzy... Baroness - Purple konkretnie mną pozamiatało. Słucham tego od premiery na CD. Nadszedł wreszcie czas by nabyć na winylu. Ta kopia czekała na mnie w Saturnie w Warszawskich Złotych Tarasach od roku. Dopiero teraz zmobilizowałem się i ją kupiłem. Drudkh - Coś tam coś tam po Ukraińsku o snach czy marzeniach. Dobry wschodni atmosferyczny BM. Chyba jedyny zza wschodniej granicy jaki kojarzę. 2 przepotężne remastery. Jeden z albumów mojego życia - Pantera "The Great Southern Trendkill". Pamiętam jak z rodzicami jechałem kiedyś (miałem chyba 15 lat) do rodziny i zatrzymaliśmy się przy jakimś bazarku. Kupiłem sobie kasetę i tak słuchałem przez kilka miesięcy. Potem zakupiłem CD, którą również katowałem i mam do dzisiaj. Marduk - Dark Endless 25th Anniversary - Niby nic zspecjalnego. Dwie płyty. Jedna tytułowa, druga zawierająca demo "Here's no peace". Bardzo ładne wydanie z grafiką nieświętej pamięci Deada, który zaprojektował okładkę do rzeczonego wydania Szwedów (jak krąży legenda Morgan otrzymał od Euronymousa kawałek kości z roztrzaskanej czaszki ówczesnego/byłego wokalisty Mayhem). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) @ornit - jak brzmienie tego Marduka? Bo też się przymierzałem. Ja zawędrowałem ostatnio przypadkiem na market z vinylami i wyszedłem z pierwszymi pressami: Plus drobna paczka z HR records: Edytowane 26 Marca 2018 przez Hela 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 26 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @Hela Jak dla mnie ten Marduk brzmi super ale nie mam tak naprawdę porównania bo wcześniej olewałem ten album. W każdym bądź razie jestem niesamowicie zadowolony z zakupu i tak jak wcześniej napisałem to bardzo ładne wydanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 OST na święta Voidhanger - Dark Days of the Soul - "naziści" z Infernal War grający black/thrash. Trzeba kilku odsłuchań żeby się w to wdrożyć. My, Polacy jesteśmy dobrzy w tym co ujmiemy najlepiej - w przekazywaniu nienawiści Satyricon - The Age of Nero. Trafiła się okazja na Alledrogo to skorzystałem. Nie jest to najlepsza płyta Satyricon ale da się słuchać i warto ją mieć w swojej kolekcji. Philip H. Anselmo & the Illegals - dopiero zamierzam przesłuchać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Dziś na allegro za ~450 zł poszło pierwsze wydanie A Blaze in the Northern Sky Darkthrone. Przyznam, że trochę bałem się licytować z obawy przed bootlegiem bo wykosztowałem się w tym miesiącu Tak samo za 255 zł poszedł czerwony box Mayhem z Season Of Mist 2002 roku. Tutaj nie szalałem bo mam większość albumów w innych reedycjach i postawiłem 250 zł... edyta: Peaceville doi krowę i przygotowuje jakiś boxset z Mayhem. Prawdopodobnie będzie DVD z Jessheim ((pipi) będzie widać ale będzie...) Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Kolejny klasyk w kolekcji, dla mnie ich najlepsza płyta. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Pod każdym względem piękne wydanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 A wrzucę te dwa zdjęcia, chociaż to drobiazgi w porównaniu do tego co w tym miesiącu kupiłem, na co czekam i co zamierzam jeszcze kupić... Może w maju wrzucę, bo teraz nie mam głowy do tego, a tym się akurat chwaliłem znajomym: Z wczorajszego minifestu we Wrocku, było fajne stoisko, na którym znalazłem 5 tytułów, które bym kupił, ale na szczęście miałem tylko sto trzydzieści zyli, więc wypadło na tenże klasyk i plakacik z klasą. Dziwny kciuk :x To bodajże czwarta plyta Gizzarda z zeszłego roku, którą udostępnili za darmo w internecie, zachęcając ludziów do wydania swoich wersji na czymkolwiek chcą, przez co wydań tego krążka jest milion. Moja jest najbidniejsza, wydana na nie-180 gramowym winylu na francuskiej stronie crowdfundingowej, kosztowała mnie jednego dolca plus pięć wysyłka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) może nie wszyscy wiedzą ale plakacik wyżej projektowany przez kolegę admina @django Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez tukan 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Hela jaki masz amplituner do tego swojego gramofonu? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 9 godzin temu, _M_ napisał: Hela jaki masz amplituner do tego swojego gramofonu? Przecież masz napisane w jego poście debilu, naucz się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 ale nikt ciebie nie prosil ciebie o wiadomosc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Amp Pioneer SX-1050, którego polecam bardzo. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Hela 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 slayer na takim sprzecie to bedzie kompletnie inne sluchanie niz na spotify. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi