Skocz do zawartości

Pochwal się...

ping

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

O niech mnie (pipi), Tellurian na winylu. :fsg: :fsg: :fsg: Cudowny jest to album, na tych głośnikach zrobi pewnie nielada wrażenie.

Kupiony za 20 EUR w miejscu, gdzie musiał leżeć tak długo, że ktoś nie sprawdził jego prawdziwej wartości od lat :kaz:

17 minut temu, second napisał:

Gratuluję, bardzo dobry wybór. Fenomenalne kolumny w swoim przedziale cenowym. Mam od prawie roku, nawet w tej samej okleinie (bo były tańsze niż czarne :nosacz3:) i też nie zdjalem naklejek. :)

Prawie udało mi się dorwać Dynaudio 1.3se za 1/4 swojej oryginalnej ceny, ale gościu powiedział, że jemu się głośników nie chce ruszać z domu, więc jakbym chciał przetestować, to mam wpadać ze swoim ważącym 30KG 40-letnim wzmacniaczem i gramofonem :reggie: 

Edytowane przez Hela
.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nowe starocie w kolekcji.

Sepultura pierwsze wydania i dwie najlepsze płyty, po nich było już tylko gorzej.

20190830-162138.jpg

Crue mam już wszystko co mnie interesuje na pierwszych wydaniach.

20190830-162155.jpg

Płyta od której zaczęła się moja miłość do Pantery.

20190830-162230.jpg

Edytowane przez Absolem
  • Plusik 1
  • Lubię! 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od mojego ostatniego posta przybyło tyle płyt, że straciłem rachubę więc wkleję tylko dzisiejszy nabytek.

mayhem1.jpg

Boksik Mayhem "Daemon". Bardzo ładne wydanie, jednak przez fakturę pudła ciężko jest je otworzyć bez zadrapań i wgnieceń:frog:

box.jpg

A tu powoli rozrastająca się kolekcja boxów:ohboy:

• Plusik 4
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

https://www.emp-shop.pl/home

W życiu nie zrobię tam już żadnego zakupu choćby mieli darmową wysyłkę i super niskie ceny. Kilka miesięcy temu zamówiłem winyle Cradle of Filth Cruealty and the Beast, Satyricon Rebel Extravaganza i limitowanego vinyla EMP Mayhem Daemon. Dziś odebrałem paczkę. W kartonie płyty latały jak chciały, jakiś (pipi) po prostu "zabezpieczył" je wkładając kawałek papieru. Żadnego dodatkowego kartonika na płyty. Nic. Wszystko latało w środku dużego pudła co zaowocowało pobijanymi rogami i rozcięciami na górnych grzbietach. Co najciekawsze winyl Mayhem przeciął od góry folię i wystawało 5 milimetrów ponad gatefold... Odesłałem to (pipi) z powrotem domagając się zwrotu pieniędzy. Dawno nie byłem tak w(pipi)iony. Kilka dni temu zamówiłem Ihsahna i zastanawiam się czy nie anulować bo po prostu nie chcę tracić czasu ani pieniędzy za wysyłkę!

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Absolem napisał:

Peszek, fakt że ostatnio dają tylko papier  do usztywnienia przesyłki ale płyty dostawałem zawsze w kartonowym opakowaniu. @ornit masz nowy Mayhem od Nesi? 

Ciekawe czy byś pisał „peszek” jakby to Tobie się przytrafiło...Poprzednio przyszedł box set Mayhem i dokładnie ta sama sytuacja. Duże pudło a w nim kawałek papieru i latający box. Jeden róg był lekko obity ale nie robiłem tragedii bo nigdy wcześniej nie miałem z nimi problemów. Zawsze pakowali płyty w dodatkowy karton. Nie wiem może to jakiś nowy trend. Ja już nie będę ryzykował i od (pipi)ow nie kupię. 
Co to Nesi?

Edytowane przez ornit
Opublikowano

No nie wiem, nigdy nie miałem z pakowaniem problem i zawsze wszystko było ok a biorę od nich sporo. Nesi to chińska tłocznia, limit do 100 sztuk, bardzo ładny splater i obi. 

78afd5d8e7d1.jpg

Opublikowano

Nie. Kupię zwykłą czarną albo PD jak się pojawi. Przestaję kupować za granicą bo koszta mnie już przerastają. Jeszcze tylko box set De Mysteriis Dom Sathanas i wszystko będę kupował w polskich distrach.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

morbid.jpg

Dzisiaj przyszło. Kupiłem od pewnej miłej fraulin z Raichu. Cena z wysyłką jeszcze poniżej 100 Euro (teraz będzie już tylko drożej) chyba najniższa jaką udało mi się znaleźć na portalu jeśli chodzi o nówki sztuki. Jestem mega zadowolony.

PS Mega karny kutas dla małp siedzących w polskim oddziale DHL. Gdybym nie miał dzisiaj dnia wolnego pewnie zapierdalałbym w przyszłym tygodniu na drugi koniec Warszawy by odebrać przesyłkę z centrali DHL. Wyobraźcie sobie, że te małpy nie wprowadziły mojego nazwiska na swoją naklejkę przez co miałbym problemy z jej odbiorem. Dopiero moja interwencja na infolinii i współpraca z nadawcą jakoś to sprostowały a przynajmniej tak mi powiedziano. Kiedy przyjechał kurier, stwierdził, że nie może znaleźć mojego nazwiska po czym pokazałem mu, że na naklejce nadawcy jak byk jest napisane do kogo. Niemiecki DHL nakleja naklejkę nadawcy z danymi adresata/tel i mailem a polskie tłuki naklejają swoją żółtą z nadanym już w Polsce swoim własnym numerem przesyłki i mimo tego nikt nie raczył spojrzeć na tą drugą naklejkę by naprawić błąd:whyyy:

To już druga taka sytuacja. Taką samą miałem dwa lata temu z paczką z Nuclear Blast ale wtedy musiałem zapieprzać przez całe miasto i co się okazało? Były dwie naklejki ale na żółtej brakowało danych przez co kurier zdecydował, że jej nie doręczy.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

6 lat temu zamawiałem coś z BD. Wysłali mi ekonomem z UK więc nie było jak śledzić przesyłki. Czekałem miesiąc, po czym do nich napisałem. Odpisali, że wyślą mi ponownie. Następnego dnia w skrzynce pojawiło się awizo datowane na "sprzed dwóch tygodni". Okazało się, że listonosz się zamulił (często się to zdarzało i już (pipi) nie pracuje). Wziąłem paczkę z poczty i napisałem o tym do BD informując, że w takim razie nie odbiorę ich drugiej przesyłki i paczka wróci do nich. Dostałem odpowiedź, że wszystko jest w porządku, żebym odebrał zamówienie i indżojował się ridem. Duble puściłem na allegro :kaz: