Skocz do zawartości

Midnight Club Los Angeles

Texz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 283
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Social Club potrafi mieć niezłe lagi. Na początku ładnie się odświeżało i na bieżąco a później trzeba było czekać. Nie zdziw się jeżeli zajmie to nawet parę dni. Rób sobie spokojnie zadania do SC i wykaż się cierpliwością :)

Opublikowano

piona, mam taki problem opiszę wszsytstko od początku żeby było klarownie :)

przyszła do mnie moja kopia gry, od razu zainstalowałem na hdd coby nie przeciążać napędu szpilaniem :]

sporo czasu siedziałem i katowałem i tylko raz był problem z teksturami, tzn wszystko się 'rozmaśliło' przy predkosci około 200m/h

pędząc przez miasto.

później miąłem dłuższą przerwę w graniu.

zacząłem od początku i już przy średnich prędkościach przelotowych 130-180m/km miasto się rozpływa :|

i dzieje się to tak często że odechciewa się grać. giere już parę razy przeinstalowałem ale cały czasz to samo

ktoś może miał taki problem? że na początku było cacy a później się rozmywało?

jakieś rady?

pozdro

Opublikowano

Tak, u mnie tak było że najpierw cacy, a potem ciągłe rozmywanie - pomogło na parę chwil usunięcie cache'u, ale było to tylko chwilowe, po chwili problem wrócił (a być może po prostu tekstur nie wcinało przez chwilę).

Opublikowano

wyczyściłem cache i faktycznie pomogło, ale tylko na jakieś 30 min szpilania :| znów się jezdnia maśli :?

masakra, jestem niepocieszony bo gierka jest mega :(

no nic, pozdro i do zobaczenia w L.A;d

Opublikowano (edytowane)
ja zawsze wbijam do garażu, naprawiam furkę co by ładnie wyglądała i była gotowa na następną sesję, wychodzę z garażu, wtedy robi się autosave, guide i do dasha :)

Ok, dzięki za odpowiedź.

Co do spraw technicznych to u mnie tylko na początku widać było tzw. zupę zamiast drogi i budynków (zupełnie jak kiedyś w GTA). Pomagało ponowne włączenie mapy i powrót. Teraz wszystko jest okej, ale jak się ładują wyścigi i widać mapę z bliska to połowa budynków jest zupiasta. To oczywiście nie przeszkadza. A podczas ścigania ani razu nie miałem niespodzianek. Zauważyłem że czasem gra chrupie w dziwnych miejscach gdzie teoretycznie powinno być płynnie.

Pograłem dłużej i stwierdzam że da się wygrywać, nie jest jakoś specjalnie trudno, ale jest w tej grze coś z masochizmu :) Weźmy takie ściganie się motorkiem. Ile razy zaliczyłem spektakularną glebę to już dawno przestałem liczyć. Ale nigdy się nie poddaję i jadę dalej. Parę razy udało mi się dogonić ziomków, czasem miałem akcję że rozwaliłem się o coś kilkaset metrów od mety. Ta gra boli, ale daje mi mnóstwo radochy. Uwielbiam nutkę chaosu podczas wyścigów. Bardzo pomagają powerupy, lubię zwłaszcza trzaskać błyskawicą :) Hardcorowe i nie do przejścia są dla mnie na razie te misje delivery, za cholerkę nie mogę sobie poradzić. Lepiej to było rozwiązane w TDU, miałeś czasu ile chcesz, ale trasa była długa. Ale to tylko kwestia treningu. A najbardziej w MCLA lubię ściganie po autostradzie, przemykanie między samochodami w korku ma swój urok.

No i gra podoba się dzieciom. W sobotę jeżdziły z mapą szukać beczek i mam za to achievementa. Niestety trafiły na plakat z gołą pupą (taka wypięta laska) i musiałem się tłumaczyć :)

Edytowane przez aux
Opublikowano
Co do spraw technicznych to u mnie tylko na początku widać było tzw. zupę zamiast drogi i budynków (zupełnie jak kiedyś w GTA). Pomagało ponowne włączenie mapy i powrót. Teraz wszystko jest okej, ale jak się ładują wyścigi i widać mapę z bliska to połowa budynków jest zupiasta. To oczywiście nie przeszkadza. A podczas ścigania ani razu nie miałem niespodzianek. Zauważyłem że czasem gra chrupie w dziwnych miejscach gdzie teoretycznie powinno być płynnie.

budynki rozmaślone tak bardzo nie rażą , nie przeszkadzają w jeździe :P

najgorzej jak cała ulica wygląda jak 'droga mleczna' :P już się robi niewygodna jazda :P

Opublikowano
Hardcorowe i nie do przejścia są dla mnie na razie te misje delivery, za cholerkę nie mogę sobie poradzić.

spokojnie, na początku też się z tym męczyłem i wręcz odrzucały mnie te misje. z czasem jak poznasz miasto stanie się to naprawdę banalne. im mniej kombinowania tym lepiej, jak najdłużej prostymi drogami, jak najmniej zakrętów. kilka, kilkanaście sekund będzie zostawać.

Opublikowano (edytowane)

dodatek w końcu się pojawił :excl:

dodatkowo 2 paczki pojazdów, każda zawiera 4 sztuki, 1 gb wagi i kosztuje 240 msp :>

Edytowane przez Colin84
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po sciagnieciu dodatkowej czesci mapy + platnej wersji South Central dodatku mam pewien problem.

Otoz wszystko mam, mape, samochody, nowa muzyke jednak Karol do mnie nie dzwoni by zawiadomic mnie o South Central Mechanicu. Kupilem jednego z nowych lowriderow czekam czekam i nic. Poprzednio mialem ukonczone 100% gry, aktualnie zmienilo mi na 84%

Chelp!

Opublikowano

nowy garaż jest mniej więcej w środku dodatkowego mapy. pokręć się trochę po mieście, szczególnie na południu i poczekaj trochę. do mnie od razu też nie dzwonił, dopiero po paru minutach kiedy badałem teren.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema! Zlinkowalem sobie konto z XBL na stronce social clubu ale gdy chce wybrac driving license to wyskakuje mi info ze nie zlinkowalem jeszcze konta. W ustawieniach widnieja mi dwa zlinkowane konta z PS3 i X360. Przy GTA 4 na PS3 poszlo sprawnie a tu jakis zwis. nie wiem czy trzeba czekac jakis czas czy sie cos zwalilo. Moze komus sie to przydazylo to moglby mi pomoc.

Pozdro

Opublikowano

spróbuj połączyć konto jeszcze raz. czasami nie chce linkować. powinno załapać od razu a dopiero odświeżanie danych na karcie prawka trochę zajmuje.

Opublikowano (edytowane)

mam pytanko, a mianowicie czy jak mam wersje gry z Japonii, ale jest to region free, ponieważ działa na mojej europejskiej konsoli, to czy w związku z tym że jest to wersja region free to dodatki będą działać z każdego kraju, czy tylko z Japonii?

troszkę zamieszałem ^_^

Edytowane przez jan szabrownik