Skocz do zawartości

Starcraft II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pograłem trochę w starcrafta i... Blizzard nie potrafi robić RTSów. Pewnie multi wymaga myślenia, układania jakichś taktyk, ale single niestety nie. Filozofia singla polega mniej więcej na tym - wydobywaj jak najwięcej surki, produkuj jak najwięcej soldatów i ruszaj na wroga. Żeby nie było - gralem na hard.
SP to nic innego jak tutorial z fabułą, który to ma wprowadzić Cię w mechanikę gry. SP ma masę usprawnień, których nie uświadczysz w MP - addon łączący zalety reaktora i laboratorium, rafineria, która sama wydobywa surowce, możliwość symultanicznego budowania jednego budynku przy pomocy kilku SCV, najemnicy, zjawy które są znacznie silniejsze niz duchy etc etc.

Blizzard wyszedł z założenia, że SP ma być przyjemnością a jak chcesz się bawić hardkorowo to zaprasza do MP gdzie na nic zda Ci się to, że skończyłeś SP na hard jak nie będziesz wiedział jak wybronić sie przed 6pool.

Gry które wymieniłeś stawiają na makro, SC stawia na makro i mikro dzięki czemu gracz w założeniu silniejszy i posiadający lepszą armię (np. PvZ max) może zostać wypunktowany przez gracza, który ma lepiej opanowaną obsługe pojedynczych jednostek.

Ściągam już drugi raz klienta, ble. No ale wieczorkiem można coś zagrać, o ile nie macie w planach wybijania hord zombiaków

Z chęcią. Odpalimy jakieś 2v2 - Ty, ja, Edek i jakiś cpu.

Grałeś już w SC2 czy to pierwszy Twój kontakt? Jeśli pierwszy to polecam NIE przeskakiwać meczy wprowadzających - dzięki temu opanujesz podstawy i nikt nie zrobi Ci jakiegoś taniego photo rusha, który na brązie jest prawdziwą plagą.

Tylko nie śmiejcie się z mojej gry - taktyki mam opanowane, wiem co i kiedy robić ale makro mam tak słabe, że po 10 minutach gry nie ogarniam połowy i nagle budzę się z expo bez SCV, brakiem zakolejkowanych ulepszeń i 1k minerałów na koncie :)

Opublikowano

Kontakt miałem, do dzisiaj męczyłem demko i komputer na hard potrafię rozpykać. Co nie zmienia faktu że jestem totalnym noobem i ten kto będzie ze mną w drużynie, będzie musiał nadrabiać :D Ja mam podobnie, generalnie póki co gubię się gdzieś na etapie midgame - multitasking przeżywa ciężkie chwile. Jest progress z każdą kolejną grą, ale póki co trochę wstyd. Taktyki podstawowe w miarę ogarniam, no ale początki jak to początki. Pewnie mnie od razu czymś zaskoczycie, na co potyczki z komputerem nijak nie potrafią przygotować ;) Anyways, to się na Steamie zgadamy jak przyjdzie co do czego. Właśnie kończę ściagać klienta (geez, cały dzień na to) i od razu instaluję.

Opublikowano

Gramy coś za godzinkę? ;) Trzeba zrobić konkurencje dla powyższych filmów ;>

Opublikowano

za drogo. jak blizz podchodzi do sprawy dzielenia konta? a bardziej do grania na dwóch ip?

mam znajomego, który gra rzadko i mógłby użyczyć, ale boi się bana, pewnie słusznie...

Opublikowano (edytowane)

za drogo

Jeżeli 129 zł to jest dla Ciebie wygórowana cena to ja nie mam pytań ;)

jak blizz podchodzi do sprawy dzielenia konta? a bardziej do grania na dwóch ip?

mam znajomego, który gra rzadko i mógłby użyczyć, ale boi się bana, pewnie słusznie...

Nie wiem. Nie próbowałem nigdy i nie zamierzam. Kiedyś 2 moich kumpli się dzieliło kontem, ale nie widuję już żadnego z nich online - powodu jednak nie znam.

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

No przecież, że wolno grać na swoim koncie na tylu kompach/IP ilu się chce. Przecież jak ktoś zechce Ci pożyczyć konto, to jak niby Blizzard miałby to sprawdzić? Jedyna kwestia jest taka, że key jest zintegrowany na stałe z kontem, a więc możesz grać tylko na loginie kolegi, nie możesz mieć na tym samym key'u własnego.

Opublikowano

No przecież, że wolno grać na swoim koncie na tylu kompach/IP ilu się chce. Przecież jak ktoś zechce Ci pożyczyć konto, to jak niby Blizzard miałby to sprawdzić? Jedyna kwestia jest taka, że key jest zintegrowany na stałe z kontem, a więc możesz grać tylko na loginie kolegi, nie możesz mieć na tym samym key'u własnego.

też mi się tak wydawało i dlatego pytałem o pożyczenie klucza/konta jeżeli ktoś nie gra albo gra rzadko.

ktoś się wybiera na turniej w weekend?

Opublikowano

Jakby co, to ja już będę w grze, więc mnie Rinek i Edek na Steamie nie szukajcie ;)

Gość Orzeszek87
Opublikowano

ja jade do złotych zaraz popatrzeć na żywo co sie dzieje :)

Opublikowano

O, zobacze jak polski komentarz wypada. Angielski jest spoko, tylko akcent tego gościa z prawej mnie męczy ;)