Gość ako Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Heheheh. Piękny meczyk przed chwilą, cieszy mnie, że to Ret wygrał Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Skończyło się? Bo musiałem przerwać a teraz strona ze streamem zniknęła O.o [Edit] Już działa. Coś się pochrzaniło. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) grają grają. Tarson przegrał znowu z niemcem. z racji słabego netu w chacie zmuszony jestem oglądać "polski" stream i (pipi)ą tak, że ciężko się słucha. nie jestem znawcą, bo nie gram praktycznie w ogóle, ale oglądam dużo ale prosta sytuacja: oby dwaj 200/200, toss 3/3 upy, terran 3/2. dochodzi do kilku starc, mikro ghost vs ht, terran prawie, zostało kilka hp, zabija jednego nexa. cały czas 200/200 i się terran zapędził trochę i przegrał, a Ci "znawcy" mówią, że to przez to że nie zniszczył nexa... że wszyskto robił dobrze... toss miał gorsze eko w tym momencie ale miał z 2k min/gas wiec tak był do przodu. może zmęczeni są, ale (pipi)ą strasznie. może przesadzam, ale przyzwyczaiłem się do streamów z GOMTV czy Day9/Husky i poziom jest nieporównywalny. o humorze nie wspominając. nie czaje też po co na siłę tłumaczyć wywiady na polski, po co i dla kogo to chyba nikt nie wie. w szwecji czy nawet w niemczech nikt nie wpada na takie pomysły. już samo prowadzenie turnieju po polsku jest dziwne, conajmniej. 8 graczy, mały turniej, a blizz(organizator) nie ogarnął, raz że za długo, dwa że równocześnie gry prawie cały czas, no i trzy organizacja... jakoś podejrzewam w tym rękę polaków... edit: genialna druga gra. tarson wymicrował push niemiaszka. widać, że są na maxa zmęczeni, ale trudno się dziwić skoro cały turniej w jeden dzień praktycznie... Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Anglojęzyczni komentatorzy też szału nie robią. IMO akurat Morg daje radę z komentarzem, ten drugi jest mientki. Drugi meczyk piękna obrona Tarsona, jest napięcie - trzymam kciuki. Może to nie patriotyczne ale Nerchio raczej nie wygra. Więc tym bardziej trzymam kciuki za Tarsona. Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) bo to są streamerzy ESLTV - jeden streamuje po niemiecku turnieje ESL. wystarczy spojrzeć na liczby: stream ang - 22tys, stream pl - 2tys. dlatego piszę, że prowadzenie imprezy i tym samym tłumaczenie wywiadów jest bezsensu. na bank ogląda to na miejscu i jeszcze więcej na streamie masa "niepolaków" i na bank dziwnie im się tego słucha. do streamu pl nic nie mam, poza poziomem (Morg ma doświadczenie, ale nie takiego kalibru), niech to robią dodatkowo. Tarson wygrywa!! edit: Nerchio odpadł, ale jak na pierwszy turniej live to tak dobrze. Czyli jutro po 13 Tarson vs Naniwa - będzie ciężko, ale będzie doping więc myślę, że Tomek da radę. Koło 17-18 pewnie albo później Ret czeka na Tarsona:) Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Moi ulubieńcy odpadli to już tak oglądam bez emocji. To co wspomniane, te wymiany ognia między Ghost a HT - tutaj moim zdaniem zabrakło inicjatywy trochę. Tarson mógł puścić EMP raz czy dwa, potem Stima i rush. A nie że obaj się zachowywali jak dziewice - "chciała bym ale się boję!". Co do języków na stream. Jadą z polskim na stream i na miejscu chyba dlatego "że tak wypada". Ludzie na forach ciągle płaczą, ze potrzebują napisów w grach/dubbingu więc pewnie i mini wywiadów też nie zrozumieją I dlatego, że gra 2 polaków. Ja siedzę cały dzień na ang i pl nawet nie sprawdzałem. Choćby dlatego, że niestety główny prowadzący, ten Polak, często przekręca wypowiedzi zawodników. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Z tłumaczeniem się zgodzę, zwłaszcza że angielski jest powszechnie rozumiany w środowisku. Najwyżej niech z polskimi graczami rozmawiają po polsku i tłumaczą na angielski, nie w drugą stronę. Anyways, piękne zwycięstwo Tarsona. Takie mecze to się przyjemnie ogląda EDIT: Czy tylko ja mam przeczucie że w finale zobaczymy rematch pomiędzy Nanim i Retem? Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Aaaaaahahahahahaha xDDDDDDDDDD Socke: About second game. I always thought two Sentries can kill one SCV - aperantly they can't..... Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) no, no, Naniwa to inna liga, ale Tarson już raz pokazał (na turnieju w niemczech, Home cośtam) pokonując chyba w małym finale Idre, że potrafi grać z najlepszymi i wytrzymać ciśnienie. w pierwszej grze myślę, że po tym jak Tarson przyjął kilka stormów jak próbował atakować (świetnre rozstawienie ht), bał się iść do przodu. niemiec czekał na dobrą sytuację i ją wykorzystał. zabrakło dropów. nie lubię jak gracz tłumaczy porażkę jakąś imbą czy brakiem balansu. wiadomo, że sentry ma bardzo niski dmg. jeszcze coś będą grać? edit: noo wreszcie trochę WoW-a, którego się dziwnie ogląda, ale zawsze coś innego:) Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) No już koniec na dziś. Jutro ciąg dalszy i ostateczne rozstrzygnięcia. Kurde, 11 godzin na streamie <nolife> EDIT: Szlag, 2 stronę z rzedu otwieram xD Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie, koniec na dziś - teraz WoW. Co do tłumaczenia się balansem etc: Ja też odnoszę wrażenie, że Terranem jest wygrać całkiem łatwo. Łatwiej niż Tossem bankowo. Taki Tarson opierał swoją grę przez cały dzień na dwóch podstawowych jednostkach i zamiatał. Ile się Tossi musieli namęczyć by coś wygrać. Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 myślę, że jakbyś więcej pooglądał to byś zmienił zdanie. był taki moment, że Terranie dominowali, ale raz że Blizz, przez patcha znerfował ich delikatnie, a dwa że inni się nauczyli na nich grać. balans, a tym samym łatwość gry, jest bardzo dobry i każda rasa ma plusy i minusy. wiadomo, że marinsami można zagrać praktycznie na wszystko. na Tossa grającego tylko praktycznie z gatów gra się bio (+medivaci). doszły templary to dołączył ghosty, można powiedzieć tak samo że Toss opiera all na zetach i stalkarach z dodatkiem sentry. inaczej by grał gdyby pojawiły się colossusy czy voidy. drugą grę wygrał dzięki helionom. w trzeciej zagrał dropami co na prawdę jest ciężko ogarnąć i czego zabrakło w pierwszej grze. brakuje mi zagrania banshee chociaż w jednej grze, co wymusza zagranie obsa i trzymanie go w bazie (lub canonnow). może coś "schował" na Naniwe:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Stream już wystartował, oficjalny plan na dziś: 11:45 - Finał drabinki wygranych 13:15 - Runda 3 drabinki przegranych (Tarson vs Naniwa) 15:00 - Finał drabinki przegranych 18:00 - Wielki finał Znowu zapowiada się nerdzenie przez pól dnia EDIT: Ret totalnie rozjechał Thorzaina, moje przewidywania co do finału są coraz bliżej rzeczywistości EDIT2: No chyba posłuchali komentarzy, nie ma już zbędnego tłumaczenia na polski. Nice. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 grali już coś? Thorzein przegrał z Retem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Yep, 2-0. Thorzain właściwie niewiele był w stanie ugrać, Ret tradycyjnie mocno w drony, a potem zalał Thorzaina Mutaliskami, Zerglingami i Banelingami. Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 heh, Naniwa zażyczył sobie komentarz po angielsku żeby nie było przekrętów:D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 J.Lo. w tle, jest dżampreza! Z brakiem polskiego komentarza mam trochę ubaw, ale w sumie sami się nad tym wczoraj zastanawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Z brakiem polskiego komentarza mam trochę ubaw, ale w sumie sami się nad tym wczoraj zastanawialiśmy Tzn? heh, Naniwa zażyczył sobie komentarz po angielsku żeby nie było przekrętów:D Tzn2? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 To znaczy, że nie będzie polskiego komentarza do najbliższego meczu, aby wykluczyć możliwość tego, że Tarson usłyszy cokolwiek pomimo słuchawek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 @ako: ja pytałem o ten cały "mam ubaw" Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) No co, śmieszne trochę. Dziwne że już wczoraj sobie żaden tego nie zażyczył, też to rozkminialiśmy. Czyli jednak rację mieli Ci, którzy przewidywali że to może być problem Ciekawe czy polskiego wcale nie będzie czy tylko na salę nie puszczą. EDIT: lol, to teraz po angielsku na salę puszczą? Co za bezsens, +2 do śmieszności całego zamieszania Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Wiesz, wersje PL rozumie jeden. Wersję ang rozumieją obaj, więc... [EDIT]: Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! Nani! *skanduje* Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 wywiad też po polsku żeby czegoś nie usłyszał nie można było tak od początku? dla mnie Naniwa jest żałosny, jak mają te słuchawki założone to nie możliwe żeby coś słyszeli... jak Naniwa coś słyszy i chce po ang żeby mu pomagało to już jest w ogóle lol... jest normalnie polski też, ale na sali słychać po ang. GO TARSON!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 W ogóle zachowania Naniwy to nie ma co komentować, wielki gwiazdor Jak mu Tarson nie spuści wpierniczu to zrobi to Ret w finale, mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Tarson albo się strasznie stresuje albo dużo pali xD Nani jest taki, hmm..... dziwny, trochę zadufany w sobie chyba. Ale i tak lepszy niż Idra Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi