Skocz do zawartości

Starcraft II

Rekomendowane odpowiedzi

Dżizas jaki ten nasz prowadzący jest żałosny, ciągle tylko Tarson Tarson Tarson, fani, fani, avenge Tarson, fani.

Ten mecz mnie teraz specjalnie nie grzeje, niech wygra lepszy ;)

Edytowane przez ako

teraz widać jaka jest różnica w poziomie Naniwy, a reszty (może poza Retem).

makro praktycznie takie samo (i teraz z Thorzeinem i wcześniej z Tarsonem). nawet jeżeli terranowi wyjdzie jakiś mały atak to i tak jak przychodzi co do czego to niszczy przeciwnika.

może gdyby Thorzein nie tracił głupio tyle jednostek (stracił całą armię zbijając jednego nexa...) i zaatakował przez stormem to by miał większe szanse.

w sytuacji 200/200 Toss jest jednak dużo silniejszy i Terran potrzebuje wcześniej jakiegoś harassu udanego.

Heh, widzę, ze nie tylko mnie wkurza to całe faworyzowanie swoich. Może przesadzam, ale bym się dziwnie czuł na miejscu zawodników z zagranicy.

W komentarzu niech tam faworyzują, to nawet dość naturalne, ale na scenie i przy rozmowie z zawodnikami to mógłby dać spokój. No i to wymuszanie dopingu od publiczności z jego strony też mnie wkurza. Było fajne pierwsze 2 razy, jakaś interakcja z ludźmi, ale po raz 10 to samo to już się chce rzygać ;)

Pytanie do Thorzaina czy jest tutaj aby pomścić Tarsona to już szczyt wpady. Już lepiej niech laseczka z WoWa prowadzi, może nic nie wie o SC ale nadrobi wyglądem xD

@up: Mnie dziwi właśnie to, że Thorzain właściwie powtarza błędy Tarsona. Już chyba była okazja się przekonać że to nie działa ;)

Tu masz rację że widać te róznice w poziomie, Naniwa i Ret potrafią w środku meczu zmienić podejście, korygować swoje strategie - innym to znacznie ciężej przychodzi.

No nic, trzymam mocno kciuki że Ret się po Naniwie przejedzie swoimi robaczkami :D

edit: niesamowita obrona Thorzaina, wow

edit2: WOW, BRAWO Thorzain. Jeszcze jedna tak piękna rundka i będzie super :)

Edytowane przez ako

fajne mikro pokazał w tej obronie, podobnie jak wcześniej Tarson z Socke. ciężko jest pushować Tossem bez dużej ilości ff i samymi jednostkami z gata.

nie wiem czemu Naniwa nie grał Colossusów z którymi widać, że nikt w wawie sobie nie radzi.

miazga ghostami vs ht. polscy komentatorzy nie ogarnęli nawet jakie genialne emp poszły w starciu na środku gdzie Naniwa rzucił tylko jednego storma.

bez colossusów wszystko zależy od micro casterami, bo bez stormow biokulka niszczy.

edit: miał w ogóle jakieś obsy Nani? chyba za pewnie się czuje, ale myślę że się ogarnie i nie da szans.

Edytowane przez luk_ash

Ładne EMP na koniec poszły.

Wydaje mi się, że punktem takim w którym nani zaczynał łapać oddech było chyba 3 od końca starcie. Co Zealoty poleciały na wysofującą się na szeroką rampe bio kulke a Colossy spokojnie umierały pod ostrzałem Vikingów a Stalkery próbowały ubić ile się da. Od tego momentu jakoś się szala zaczęła przeważać imho.

Zabijcie mnie... "These guys supported you like your name was Tomasz Boroń"... kur.wa, litości.

Mecz super, szkoda że brakło jakiegoś wykończenia ze strony Thorzaina w tym starciu o którym piszesz.

Więc Nani vs Ret. GO ZERG! ;)

Już wczoraj był ten plakat, razem z "Toss imba" :D

No to teraz chwilka przerwy umilana przez kobitkę od WoWa i już robię popcorn na Grand Final.

EDIT: w przerwie krótkie podsumowanko MLG:

Edziu, wczoraj wątpiłeś w Nuke'i na tym poziomie, nawet to znajdziesz :)

Edytowane przez ako

Ret się przetoczył przez mapkę na 4 bazach, wrzcił dropa zerglingów do maina i na expa Naniwy w międzyczasie, pozbawiając go 2 nexusów. Oglądałem ten mecz po prostu z otwartymi ustami O_O Szczena do ziemi.

Druga mapa - just... WOW.

BRAWO RET !!!!!!!!!! Pokazał najwyższą światową klasę :)

tnie mi strasznie więc nie widziałem all, ale dużo się dział. nani próbował coś ugrać grając voidami i phoenixami, ale poza kilkoma dronami i ekstraktorem dużo nie zrobił.

ret grał masę rouch/hydra + non stop nękał zerlingami. skosił nexa w mainie i w drugim expie. dorobił infestory, potem masę corruptorów na colossusy i skończył pushem z kilkoma broodlordami:)

RET!!! bez szans Naniwa, dużo słabszy mu niż na Terrana.

edit: o dropach zapomniałem:D

polska publiczność zniszczyła psyche Naniwie:D nie wiem czemu oni mu kibicują? pewnie kult imba Toss:D

oni po prostu wszystkim kibicują:D

mam nadzieje, że mimo że nas tylko 3 tu jest, to temat nie umrze:P

jutro od rana (6 sic! :confused:) kolejna runda Code A, dużo świetnych zawodników i dużo grania więc pewnie do 12-13 pograją.

koreńce mimo wszystko grają na innym poziomie niż europa, dużo więcej kreatywności, lepsze micro i mniej błędów. polecam.

Edytowane przez luk_ash

druga mapa byla slaba. zerg widzi forge expand= mozna double expand bo toss nie bedzie atakowac. do tego jeszcze czekal na blink z atakiem wiec zerg robil ciagle drony...

zerga trzeba nekac. ile razy sie widzi u koreancow jak atakuja z 3 gate expand 1 zealotem i 6 sentry tylko po to by przeciwnik zrobil zerlingi i spiny zamiast budowac sobie drony na mase.

ps.

mam nadzieje, że mimo że nas tylko 3 tu jest, to temat nie umrze:P

po jakiemu ty liczysz? :>

Edytowane przez Gattz