Opublikowano 7 sierpnia 201113 l lepszy, bo nie wychodzi z wygranych gier i potrafi gg też napisać chociaż tłumaczy porażki podróżami... Tarson chyba czyta forum, bo zagrał banshie, ale jak wreszcie słusznie Morglum zauważył, że push był z dupy, bo bez siega nie mogło to wyjść. (powiedział, że zapomniał...) zawsze czwarty...
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Dżizas jaki ten nasz prowadzący jest żałosny, ciągle tylko Tarson Tarson Tarson, fani, fani, avenge Tarson, fani. Ten mecz mnie teraz specjalnie nie grzeje, niech wygra lepszy Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez ako
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Heh, widzę, ze nie tylko mnie wkurza to całe faworyzowanie swoich. Może przesadzam, ale bym się dziwnie czuł na miejscu zawodników z zagranicy.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l teraz widać jaka jest różnica w poziomie Naniwy, a reszty (może poza Retem). makro praktycznie takie samo (i teraz z Thorzeinem i wcześniej z Tarsonem). nawet jeżeli terranowi wyjdzie jakiś mały atak to i tak jak przychodzi co do czego to niszczy przeciwnika. może gdyby Thorzein nie tracił głupio tyle jednostek (stracił całą armię zbijając jednego nexa...) i zaatakował przez stormem to by miał większe szanse. w sytuacji 200/200 Toss jest jednak dużo silniejszy i Terran potrzebuje wcześniej jakiegoś harassu udanego.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Heh, widzę, ze nie tylko mnie wkurza to całe faworyzowanie swoich. Może przesadzam, ale bym się dziwnie czuł na miejscu zawodników z zagranicy. W komentarzu niech tam faworyzują, to nawet dość naturalne, ale na scenie i przy rozmowie z zawodnikami to mógłby dać spokój. No i to wymuszanie dopingu od publiczności z jego strony też mnie wkurza. Było fajne pierwsze 2 razy, jakaś interakcja z ludźmi, ale po raz 10 to samo to już się chce rzygać Pytanie do Thorzaina czy jest tutaj aby pomścić Tarsona to już szczyt wpady. Już lepiej niech laseczka z WoWa prowadzi, może nic nie wie o SC ale nadrobi wyglądem xD @up: Mnie dziwi właśnie to, że Thorzain właściwie powtarza błędy Tarsona. Już chyba była okazja się przekonać że to nie działa Tu masz rację że widać te róznice w poziomie, Naniwa i Ret potrafią w środku meczu zmienić podejście, korygować swoje strategie - innym to znacznie ciężej przychodzi. No nic, trzymam mocno kciuki że Ret się po Naniwie przejedzie swoimi robaczkami edit: niesamowita obrona Thorzaina, wow edit2: WOW, BRAWO Thorzain. Jeszcze jedna tak piękna rundka i będzie super Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez ako
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l fajne mikro pokazał w tej obronie, podobnie jak wcześniej Tarson z Socke. ciężko jest pushować Tossem bez dużej ilości ff i samymi jednostkami z gata. nie wiem czemu Naniwa nie grał Colossusów z którymi widać, że nikt w wawie sobie nie radzi. miazga ghostami vs ht. polscy komentatorzy nie ogarnęli nawet jakie genialne emp poszły w starciu na środku gdzie Naniwa rzucił tylko jednego storma. bez colossusów wszystko zależy od micro casterami, bo bez stormow biokulka niszczy. edit: miał w ogóle jakieś obsy Nani? chyba za pewnie się czuje, ale myślę że się ogarnie i nie da szans. Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez luk_ash
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Prawdę mówiąc w momencie jak się Nani wepchnął na rampe to byłem praktycznie pewien: "No, mamy 2:0 jak zapowiadał." A jednak nie
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l no ja też. wystarczyłoby kilka stormów i by było pozamiatane. uratowały go genialne emp (nie pamiętam czy był cloak i czy byly jakieś obsy), ale idealnie trafił chyba w 6 templarów z full energii.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Tzn ja miałem na myśli akcję przy naturalu. Jak padł pierwszy bunkier, potem padły Marine i marudy na rampie do maina a SCV zaczeły desperacko budować kolejny bunkier bliżej gazu. Nie akcję przy goldzie
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l aha. no myślę że tam trochę Nani przesadził, bo mógł ff postawić na rampie i zdjąć, albo zmusić do odlotu cc. chciał to zakończyć i źle na tym wyszedł. fajny pomysł z fast ghostami, ale Nani się ogarnął i jeden Colossus wystarczył żeby wybronić.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Ładne EMP na koniec poszły. Wydaje mi się, że punktem takim w którym nani zaczynał łapać oddech było chyba 3 od końca starcie. Co Zealoty poleciały na wysofującą się na szeroką rampe bio kulke a Colossy spokojnie umierały pod ostrzałem Vikingów a Stalkery próbowały ubić ile się da. Od tego momentu jakoś się szala zaczęła przeważać imho.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Zabijcie mnie... "These guys supported you like your name was Tomasz Boroń"... kur.wa, litości. Mecz super, szkoda że brakło jakiegoś wykończenia ze strony Thorzaina w tym starciu o którym piszesz. Więc Nani vs Ret. GO ZERG!
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Zabijcie mnie... "These guys supported you like your name was Tomasz Boroń"... kur.wa, litości. ^ This! Btw, co do tego Twojego "go Zerg", ako....zauwazyliście na koniec wywiadu z nanim plakat na widowni? "GO iDra!" xD
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Już wczoraj był ten plakat, razem z "Toss imba" No to teraz chwilka przerwy umilana przez kobitkę od WoWa i już robię popcorn na Grand Final. EDIT: w przerwie krótkie podsumowanko MLG: Edziu, wczoraj wątpiłeś w Nuke'i na tym poziomie, nawet to znajdziesz Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez ako
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Finał się zaczyna, get back boyz! Kurrrrr, narzekaliśmy że cheerują Polaków a kolegów z zagranicy nie - początek i prowadzący juz publike nastawia dla Naniwy! Panowie, cenzura, Blizz.con i jego przedstawiciele czytają nasze forum! XD Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez Kazuun
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l dał bym wam + (akon) i - (Kazuun), ale mi się skończyły:D Ret powraca do formy jaką prezentował jeszcze w sc:bw:) Nani jest dobry, ale z takim podejściem fanów sobie nie zjedna... nie wiem czemu tak mało zergów gra to co w tej grze grał Ret - uber makro + nonstop nękanie fastlingami.
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Musiałem se pójść afk na troche. Jak się skończył mecz 1? Bo wyszedłem w momencie jak obaj stawiali naturala więc nic nie widziałem
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l Ret się przetoczył przez mapkę na 4 bazach, wrzcił dropa zerglingów do maina i na expa Naniwy w międzyczasie, pozbawiając go 2 nexusów. Oglądałem ten mecz po prostu z otwartymi ustami O_O Szczena do ziemi. Druga mapa - just... WOW. BRAWO RET !!!!!!!!!! Pokazał najwyższą światową klasę
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l tnie mi strasznie więc nie widziałem all, ale dużo się dział. nani próbował coś ugrać grając voidami i phoenixami, ale poza kilkoma dronami i ekstraktorem dużo nie zrobił. ret grał masę rouch/hydra + non stop nękał zerlingami. skosił nexa w mainie i w drugim expie. dorobił infestory, potem masę corruptorów na colossusy i skończył pushem z kilkoma broodlordami:) RET!!! bez szans Naniwa, dużo słabszy mu niż na Terrana. edit: o dropach zapomniałem:D polska publiczność zniszczyła psyche Naniwie:D nie wiem czemu oni mu kibicują? pewnie kult imba Toss:D oni po prostu wszystkim kibicują mam nadzieje, że mimo że nas tylko 3 tu jest, to temat nie umrze:P jutro od rana (6 sic! :confused:) kolejna runda Code A, dużo świetnych zawodników i dużo grania więc pewnie do 12-13 pograją. koreńce mimo wszystko grają na innym poziomie niż europa, dużo więcej kreatywności, lepsze micro i mniej błędów. polecam. Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez luk_ash
Opublikowano 7 sierpnia 201113 l druga mapa byla slaba. zerg widzi forge expand= mozna double expand bo toss nie bedzie atakowac. do tego jeszcze czekal na blink z atakiem wiec zerg robil ciagle drony... zerga trzeba nekac. ile razy sie widzi u koreancow jak atakuja z 3 gate expand 1 zealotem i 6 sentry tylko po to by przeciwnik zrobil zerlingi i spiny zamiast budowac sobie drony na mase. ps. mam nadzieje, że mimo że nas tylko 3 tu jest, to temat nie umrze:P po jakiemu ty liczysz? :> Edytowane 7 sierpnia 201113 l przez Gattz