Kazuun 221 Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Tranzformerz - more then meats the ale! Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Obstawiam jakąś bio-jednostkę. Zgarniam HotS w dniu premiery razem z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Ja też pewnie łyknę HotS w dniu premiery, raz - chcę wiedzieć co dalej, dwa - kolejna kampania do klepnięcia na brutalu, i w końcu trzy - wiele rage quitów w multi do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 @Spuczan, szykuj grubą kase na taki zakup Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Widziałem, że SC2 spadło już do 165 zł. Może dorwę jakiś fajny pakiet. Wiem, że Blizzard się ceni ale gdyby nie zachłanny Ksiądz już śmigał bym w 2kę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Sezon 3 zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 No.... tyle że Ci którzy mają ticket interesują się na tyle by znać schedule, a reszta nic nie obejrzy póki nie pojawia się nagrania na YT Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 @ako @Kazuun dawno nie graliśmy, może by tak dzisiaj wieczorem jakieś 3v3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Yyyy, eeee, hmmm..... not really tbh Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Ja mogę zagrać, tylko uprzedź jakąś godzinkę wcześniej Edek la-ma, Edek la-ma! Edytowane 21 Października 2011 przez ako Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) http://youtu.be/SG_3R9BoVvg?hd=1 http://www.pcgamer.c...ed-at-blizzcon/ - nie wiem skąd to info, ale są all nowe jednostki rozpisane ------ mówią właśnie o zmianach jednostek - http://www.ustream.t...l/ozzy-blizzcon / http://www.ustream.t...nel/coderlilys2 Info z konferencji Blizza: (wszystkie zmiany są testowane i nie wiadomo co będzie dodane do multi, co tylko w singlu, a co wcale) Terran: - helion ma możliwość transformacji w jednostke mniej mobilną, mocniejszą i z dodatkowym splashem - warhound (chyba) - taki mniejszy thor (thor ma być chyba tylko jeden na armię - większy i silniejszy, o tym nie mówili ale gdzieś czytałem) z dobrym antyair i dobry przeciwko tankom np. - shredder - robot który się rozstawia i generuje pole które zabija wrogie jednostki, nie działa jak w pobliżu są jednostki frendly Zerg: - ultrale - zakopują się i szarżują pod ziemią (?!) - viper (wywalony overseer) -rzuca chmurę podobną do tej z sc:bw tyle że działa odwrotnie - pod nią nie można atakowć (mariny na które rzucona jest chmura muszą z niej wyjść żeby móc atakować); przyciąga jednostki do siebie (jak scorpion z mk) - swarm host - stacjonarne zakopujące się coś co wypuszcza jakieś wybuchające badziewie Toss: - tempest (zamiast carriera) - latający z dużym AOE - replicant - może się zamienić w każdą jednostke, która "zobaczy"(poza massive chyba) - ciężkie to będzie do zbalansowania - oracle (zamiast MS) - latający caster - bez możliwości ataku - blokuje budynki i minerały Masa innych zmian jak np. regeneracja reaperów, speed boost dla BC i speed dla hydr, banelingi poruszające się pod ziemią, zmiana mechaniki cloak dla ghosta, jakies tam nowe moce dla nexusa jak recall, Edytowane 21 Października 2011 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
rinzen 966 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 a jednostki wydaja mi się przesadzone na multi: - viper - bierzemy zestaw, rzucamy swarma przed stalkery i zety a w międzyczasie wyławiamy sobie z tlumu kolosy, które w cc są gorzej niż złe - oracle - usunąc overseera, bo mało kto używa blokowania budynków (nie, nie chodzi mi o pro) i dać umiejętność protoskiemu casterowi, który tylko zajmuje miejsce w zasobach - bany z możliwością wędrowania pod ziemią? jeśli to będzie w multi to już widzę te krzyki - przecież to będzie tak op, że głowa boli. 90% będzie robiło niespodzianki pojawiając się zaraz przy złożach minerałów niszcząc całą ekonomię - przy protach jeszcze sobie jakoś można poradzić z canonami ale co z terkami? obowiązakowe wieżyczki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) wypowiem sie tylko o protossie bo to moja rasa -niech mysla co z carrierami bo obecnie jest to najrzadziej uzywana jednostka w calej grze i jak je okreslil tastless "i heard of carriers, i am aware of them, i seen them in the single player campaign". a szkoda bo w brood war byl to calkiem solidny endgame ktory dlugi czas dominowal pvt (az flash nie odkryl ze mozna zatrzymac goliathy i wtedy strzelaja w powietrze). jesli te tempesty maja je zastapic to musza sobie radzic tez z naziemnymi celami i to lepiej niz voidraye. -replicant: kazda jaka zobaczy czy pierwsza jaka zobaczy? bo jak pierwsza to bedzie solo stim marine w nie wbiegal i ze skopiowania siegow nici. moze byc ciekawa opcja na early game by bronic sie przed marauderami taka kopia. (chyba ze bedzie z robotics bo to chyba robot ale sentry niby tez takim jest wiec kto wie) -oracle brzmi slabo. musialoby to byc szybkie jak overseer i podejrzewam tech tree do tego bedzie dlugi jak do ms a wtedy taki bloker juz nie robi. (i bardzo lubie mothership i nie chce by zabrali) na szczescie wszystko sie jeszcze bedzie testowac a do premiery daleko ps. podoba mi sie pomysl z thorem zrobionym jak odyn w singlu ale to dlatego ze ich nie lubie bo sa za dobre ps2. te banelingi spod ziemi az takie straszne dla ekonomi nie beda. pro wylapia ci dt czy roache czy infestory biegnace na twoj mineral line i dopiero wtedy robia jakis skan czy przestawiaja observery. gorzej bedzie z armia, taki terran stojacy sobie w polu i nie patrzacy przez chwile bo robi cos w bazie czy transferuje scv a tu nagle mu marine wcielo. chyba chca zachecic ludzi do budowania ravenow bo tesknia za czasami gdy sie masowalo science vessel w bw. (ofc byl o niebo lepszy) Edytowane 22 Października 2011 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) link do trailera dawalem wcześniej, nie wiem czemu się nie wyświetla w poście filmik... wszystko jest do zbalansowania. viper będzie pewnie w najwyższym tierze, będzie drogi i łatwy do zabicia - takie były defilery w sc:bw, może to przyciąganie wywalą, a zostawią chmurę + coś oracle działa bardziej jak corsair - blokuje obronę przeciwlotniczą + może "wyłączyć" całe wydobycie z jednego miejsca, nie wiem co z tech tree, ale raczej krótszy niż ms (piszesz gattz, że lubisz, ale przecież jest to jednostka jeszcze mniej używana niż carriery...) co do banelingow to będzie to umiejętność dostępna z hive - późno. z rouchami sobie jakoś większość radzi. terran ma turrety, scany i raveny. toss ma obsy i cannony. zerg ma spory i ??? myślę, że właśnie w ZvZ to zakopywanie może najwięcej zmienić. nie wiem czy przegapiłem, ale co z detekcją zerga? nic nie powiedzieli chyba. pewnie viper, ale wtedy musi być najwyżej z lair... dużo cięższe do balansu wydają mi się: - replicant - połączenie ff i tanków np... masa problemów do rozwiązania. (będzie drogie - 200/200/4 i z tego co widziałem ma być wybór w co się zamienia) - zakopywanie i szarża ultralisków? coś trzeba z nimi zrobić, bo są obecnie praktycznie nie używane - bardzo łatwo kontrowalne, ale taki buff może zrobić je lekko op... pomijając fakt, że jest to umiejętność totalnie z du.py... trochę nie po równo dają rasom - terrek, który już teraz miał najwięcej możliwości dostaje kolejne dwie (trzy) - toss dostaje dwie jednostki do harassu, niedawno był buff warpprisma więc będzie miał kilka opcji. wreszcie zrobili coś z totalnie nie używanymi carrierem i ms, ale czy wywalenie obu i dodanie czegoś nowego będzie dobrym pomysłem? wolał bym buff, bo to jednostka, którą chyba najbardziej lubiłem (w sc:bw) - carrier. zamiast tego replicanta (wątpie żeby się przyjął) widział bym reavera:) - zerg, który od początku miał najmniej możliwości dostał najmniej... buffy ultrali i hydr mają pomóc, ale nadal jest lipa. ten swarm host wydaje mi się przekombinowany. lurker był jednostką kultową i jego powrót ucieszył by wszystkich co do thora to powinni go całkowicie wywalic skoro dodali nowy anty air dla terka. Edytowane 22 Października 2011 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 obecnie moze i faktycznie ms jest tak samo jak carrier zapomniane ale wczesniej bylo archon toilet wiec zawsze stawiam ms wyzej niz carriery Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Panowie, ktoś przecież pisał, ze nie wiadomo co trafi do singla, co do multi, a co zostanie wywalone po X czasie testów. Teraz więc nie mamy prawa gdybać nad balansem. Pamiętajmy też, ze coś co na papierze prezentuje się licho/OP w rzeczywistość może zweryfikować bardzo szybko. Poczekajmy z takimi dysputami na późniejsze, bliższe premiery infa. PS: Komentarz na YT pod trailerem: "I don't really know what those new units do, but marines counter them" xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 na szczescie wszystko sie jeszcze bedzie testowac a do premiery daleko Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (wszystkie zmiany są testowane i nie wiadomo co będzie dodane do multi, co tylko w singlu, a co wcale) tyle, że to pisałem przed konferencją. oni wyraźnie mówili, że to co teraz wprowadzili i jest testowane na blizconie i pewnie w jakiejś zamkniętej becie (ma być otwarta?) to są zmiany do multi. w singlu będzie dużo nowych jednostek, ale nie będą ich ani prezentować ani testować. jasne, że nie ma co się rozwodzić nad balansem. chodziło mi głównie o to, że blizzard jakby nie widzi dominacji terrana (w ostatnim GSL 20/32 i 4/4 w półfinałach...) i tylko wzmacnia tą rasę... Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 zmieniając temat - Mana właśnie pokonał 2:0 MC świetne PvP przeciwko najlepszemu P na świecie turniej - http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Electronic_Sports_World_Cup_2011/Main_Tournament stream list - http://www.teamliquid.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 BTW jak ktoś chce w SC2 pograć, to zapraszam, mój nick w grze to Linek, chętnie bym sobie pograł jakieś 3v3, albo 4v4 - tylko, że z góry zaznaczam, że kompletnie nie ogarniam póki co, więc nie chcę się wpychać ludziom, którzy będą się tylko na to wkurzać, ale jeśli ktoś ma wyjebane i nie będzie mu to przeszkadzać, to mogę grać A, no i najlepiej, żeby grać ze skajpem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ako Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 No szkoda że wcześniej nie pisałeś, dwa wieczory graliśmy z Rinkiem 2v2, a teraz raz że tydzień przerwy przymusowej, to jeszcze premiera BF3 i nie wiadomo jak bedzie z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 23 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) BF3 wymiecie SC2 z harmonogramy pewnie PS: Linek, o czymś zapomniałeś Nick w SC2 to nick + 3-cyfrowy numer Edytowane 23 Października 2011 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ano widzisz, jak nie ogarniam Linek - 111 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 3:15 ...best cosplay on BC 2011? xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Szkoda tej dziewczyny jako Sylvanas... calkiem spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi