rinzen 966 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) przecież to jest właśnie uaktualnione zestawienie. Usunięto shreddera i jednostkę kopiującą jednostki przeciwnika a dodano nową odmianę mothership i miny. Nie wiem jak to się sprawdzi w praniu ale wg mnie to jest dziwny rozkład jednostek - terranie dostali dwie nowe jednostki do ataku i jedną do obrony podczas gdy protosi tylko jedną do ataku, jedną do psucia ekonomii i jedną, która jest w pewnym sensie odmianą planetary fortress. Do tego dochodzi viper, który przyciąga jednostki przez co pewnie siege tanki jako defensywa na klifach odejdą w zapomnienie. No ale i tak pierwsze co dostanie nerfa to będzie tempest, bo już teraz ludzie płaczą, że oracle z umiejętnością dającą widok mapy sprawia, że tempesty atakują z niewyobrażalnej odległości i zniszczenie ekonomii zanim przeciwnik się zorientuje nie stanowi większego problemu. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez greah Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Te Battle Reporty są... gdzie? Na tym kanale? (nie przeglądałem go). Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 631 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Kazuun... <facepalm> ... Jeden BR dawałem kilka postów wcześniej. Drugi masz poniżej. Wszystko na oficjalnym kanale SC, z którego sam przed chwilą dałeś inny filmik... Nosz wystarczy przeglądnąć ostatnio dodane filmy. Battle Report #2 (Terran vs Zerg) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Nie mam subsa do kanału SC2 ;p Nie wiem jak się Tempest odnajdzie w kwesti balansu, ale podoba mi się, że HotS stawia mocno na utility. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Dreamhack leci na twitch tv. Nerchio akurat gra vs Thorzain, nasz człowiek wygrał Game 1 póki co. Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 mana i nerchio juz w 1/4 )00 gogogogo USA Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 zaraz powinny rozpoczynać się ćwierćfinały. i mana i nerchio trafili na mirrora i to z najlepszymi zawodnikami turnieju. stephano ma słabe zvz (najsłabszy mu) i tu upatruje szansę Polaka. jeżeli mana wygra z hero to będzie chyba jego największy sukces. drabinka: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Summer Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 a to zvz juz nie jest rzutem moneta? Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 nadal oglądasz sc:bw? :> teraz bardziej tak jest w pvp, a bardziej było, bo teraz można grać prawie wszystko. polecam trzecią grę many z hero:D stephano przejechał po nerchio i sprawdzi teraz naszego protosa:D Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 bezcenne kiedy mana zniszczyl naturala stephano w pierwszej grze. "sup..." XDD Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 o której finał? czyżby grzesiu komincz miał zostać pierwszym Polakiem, który wygra duży turniej lanowy? i kupe kasy też Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 23.15 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) nadal oglądasz sc:bw? :> teraz bardziej tak jest w pvp, a bardziej było, bo teraz można grać prawie wszystko. w bw to nie byl rzut moneta bo wszyscy szli w ten sam build czyli muty (jak ogladalem) dlatego porownywali pvp z sc2 do tego (bo wszyscy robili 4aiurgate) w sc2 zvz niby jest rzut moneta bo masz albo orzel (roach timing) albo reszka (muta rush) i sobie na poczatku rzucasz na ktore sie przygotowac i jak nie trafiles to wtopa (czy siakos tak to idra tlumaczyl na swoim streamie) Edytowane 18 Czerwca 2012 przez Gattz Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 hmm z zvz w sc:bw i rzutem monetą chodziło mi o to kto kiedy postawi spire albo expa i kiedy zaatakuje. nie wiem ile i kiedy oglądałeś sc2, ale to o czym piszesz to już od dawna nie jest aktualne, już częściej gracze wracają do starego timingu z banelingami. zobacz sobie chociażby gry nerchio z stephano z dh czy jakieś ostatnie z gsl albo gstl. większość zvz opiera się na infestorach i rouchach. muty łatwo skontrować, szczególnie teraz jak quueny mają większy zasięg. dużo gier kończy się w late game. pvp ostatnio trochę się nudne zrobiło. dużo graczy gra fast colosus i albo broni jakiś inny timing, albo samemu pushuje. czasami są takie perełki jak 3 gra many z hero gdzie wszystko wyglądało, że koreaniec wygra i tak naprawdę chyba wyciągnięcie jednego obas na końcu przeważyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gattz 217 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 no bo wiadomo to idra. on trenuje 13 godzin dziennie i nie powinien przegrywac z tymi ludzmi jak to kiedys powiedzial. od patcha nie mialem okazji poogladac przez diabolo i euro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 No i zjdał Mana 3-1 Dimagę, szkoda że nie mogłem oglądać ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
NerkoWiktor 52 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 masz tu VOD http://www.twitch.tv/dreamhacksc2/b/321911169 jakoś od 43 minuty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 tak jak pisałem - polecam vod z 3 meczu Many z Hero. jak ktoś lubi sc2 na najwyższym poziomie (wyższym niż dh) to np. teraz jest kolejna runda GSL. dzisiaj gra jeden z najlepszych graczy obecnie - DRG. http://www.gosugamers.net/starcraft2/ + http://www.gomtv.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 wiadomo czy do uruchomienia HoS będzie potrzebne WoL ? jeśli tak to trochę lipa,bo chciwy blizzard(activision) każe płacić drugi raz za jedna kampanie i kilka jednostek do multi+potem trzeci raz ta sama bajka z protosami. ogólnie to jaką mają wymówkę,że sprzedali 1/3 gry i robią po 2 lata jedną kampanie na tym samym silniku?jakoś W3 mogli zrobić za(pipi)istego z długą kampanią(imo najlepsza kampania w strategii ever),a po połączeniu z acti tylko skoki na kase robią polegając na sile marki. Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 tak. zgadzam się co do kampanii w W3 (planuje właśnie kolejny raz przejść), ale ta z SC2 też jest dobra. podział był zapowiadany od początku. wiadomo po co on jest też. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grabek 2 772 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę? dokladnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę? dokladnie tak. Czyli tak jak to było...13, or so, lat temu. Seems fair to me. Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 za mniej niz godzine Home Story Cup czesc 6 :) survival : http://www.reddit.com/r/starcraft/comments/w2irv/homestory_cup_v_starcraft_2_survival_guide/ Cytuj Odnośnik do komentarza
luk_ash 88 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (edytowane) będzie się działo. szkoda, że to akurat teraz jak jest taki natłok dobrych gier (gsl i gstl), własnie się ostatni grupa kończy w gsl i tylko dzisiaj było kilka mega gier, a później nic się nie będzie działo. tu chyba czytelniej widać all - http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/HomeStory_Cup/5 Edytowane 5 Lipca 2012 przez luk_ash Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi