Opublikowano 17 czerwca 201212 l przecież to jest właśnie uaktualnione zestawienie. Usunięto shreddera i jednostkę kopiującą jednostki przeciwnika a dodano nową odmianę mothership i miny. Nie wiem jak to się sprawdzi w praniu ale wg mnie to jest dziwny rozkład jednostek - terranie dostali dwie nowe jednostki do ataku i jedną do obrony podczas gdy protosi tylko jedną do ataku, jedną do psucia ekonomii i jedną, która jest w pewnym sensie odmianą planetary fortress. Do tego dochodzi viper, który przyciąga jednostki przez co pewnie siege tanki jako defensywa na klifach odejdą w zapomnienie. No ale i tak pierwsze co dostanie nerfa to będzie tempest, bo już teraz ludzie płaczą, że oracle z umiejętnością dającą widok mapy sprawia, że tempesty atakują z niewyobrażalnej odległości i zniszczenie ekonomii zanim przeciwnik się zorientuje nie stanowi większego problemu. Edytowane 17 czerwca 201212 l przez greah
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Te Battle Reporty są... gdzie? Na tym kanale? (nie przeglądałem go).
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Kazuun... <facepalm> ... Jeden BR dawałem kilka postów wcześniej. Drugi masz poniżej. Wszystko na oficjalnym kanale SC, z którego sam przed chwilą dałeś inny filmik... Nosz wystarczy przeglądnąć ostatnio dodane filmy. Battle Report #2 (Terran vs Zerg)
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Nie mam subsa do kanału SC2 ;p Nie wiem jak się Tempest odnajdzie w kwesti balansu, ale podoba mi się, że HotS stawia mocno na utility.
Opublikowano 17 czerwca 201212 l Dreamhack leci na twitch tv. Nerchio akurat gra vs Thorzain, nasz człowiek wygrał Game 1 póki co.
Opublikowano 18 czerwca 201212 l zaraz powinny rozpoczynać się ćwierćfinały. i mana i nerchio trafili na mirrora i to z najlepszymi zawodnikami turnieju. stephano ma słabe zvz (najsłabszy mu) i tu upatruje szansę Polaka. jeżeli mana wygra z hero to będzie chyba jego największy sukces. drabinka: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2012_DreamHack_Open/Summer
Opublikowano 18 czerwca 201212 l nadal oglądasz sc:bw? :> teraz bardziej tak jest w pvp, a bardziej było, bo teraz można grać prawie wszystko. polecam trzecią grę many z hero:D stephano przejechał po nerchio i sprawdzi teraz naszego protosa:D
Opublikowano 18 czerwca 201212 l bezcenne kiedy mana zniszczyl naturala stephano w pierwszej grze. "sup..." XDD
Opublikowano 18 czerwca 201212 l o której finał? czyżby grzesiu komincz miał zostać pierwszym Polakiem, który wygra duży turniej lanowy? i kupe kasy też
Opublikowano 18 czerwca 201212 l W dniu 18.06.2012 o 17:23, luk_ash napisał(a): nadal oglądasz sc:bw? :> teraz bardziej tak jest w pvp, a bardziej było, bo teraz można grać prawie wszystko. w bw to nie byl rzut moneta bo wszyscy szli w ten sam build czyli muty (jak ogladalem) dlatego porownywali pvp z sc2 do tego (bo wszyscy robili 4aiurgate) w sc2 zvz niby jest rzut moneta bo masz albo orzel (roach timing) albo reszka (muta rush) i sobie na poczatku rzucasz na ktore sie przygotowac i jak nie trafiles to wtopa (czy siakos tak to idra tlumaczyl na swoim streamie) Edytowane 18 czerwca 201212 l przez Gattz
Opublikowano 18 czerwca 201212 l hmm z zvz w sc:bw i rzutem monetą chodziło mi o to kto kiedy postawi spire albo expa i kiedy zaatakuje. nie wiem ile i kiedy oglądałeś sc2, ale to o czym piszesz to już od dawna nie jest aktualne, już częściej gracze wracają do starego timingu z banelingami. zobacz sobie chociażby gry nerchio z stephano z dh czy jakieś ostatnie z gsl albo gstl. większość zvz opiera się na infestorach i rouchach. muty łatwo skontrować, szczególnie teraz jak quueny mają większy zasięg. dużo gier kończy się w late game. pvp ostatnio trochę się nudne zrobiło. dużo graczy gra fast colosus i albo broni jakiś inny timing, albo samemu pushuje. czasami są takie perełki jak 3 gra many z hero gdzie wszystko wyglądało, że koreaniec wygra i tak naprawdę chyba wyciągnięcie jednego obas na końcu przeważyło.
Opublikowano 18 czerwca 201212 l no bo wiadomo to idra. on trenuje 13 godzin dziennie i nie powinien przegrywac z tymi ludzmi jak to kiedys powiedzial. od patcha nie mialem okazji poogladac przez diabolo i euro.
Opublikowano 20 czerwca 201212 l masz tu VOD http://www.twitch.tv/dreamhacksc2/b/321911169 jakoś od 43 minuty
Opublikowano 20 czerwca 201212 l tak jak pisałem - polecam vod z 3 meczu Many z Hero. jak ktoś lubi sc2 na najwyższym poziomie (wyższym niż dh) to np. teraz jest kolejna runda GSL. dzisiaj gra jeden z najlepszych graczy obecnie - DRG. http://www.gosugamers.net/starcraft2/ + http://www.gomtv.net/
Opublikowano 20 czerwca 201212 l wiadomo czy do uruchomienia HoS będzie potrzebne WoL ? jeśli tak to trochę lipa,bo chciwy blizzard(activision) każe płacić drugi raz za jedna kampanie i kilka jednostek do multi+potem trzeci raz ta sama bajka z protosami. ogólnie to jaką mają wymówkę,że sprzedali 1/3 gry i robią po 2 lata jedną kampanie na tym samym silniku?jakoś W3 mogli zrobić za(pipi)istego z długą kampanią(imo najlepsza kampania w strategii ever),a po połączeniu z acti tylko skoki na kase robią polegając na sile marki.
Opublikowano 20 czerwca 201212 l tak. zgadzam się co do kampanii w W3 (planuje właśnie kolejny raz przejść), ale ta z SC2 też jest dobra. podział był zapowiadany od początku. wiadomo po co on jest też.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę?
Opublikowano 21 czerwca 201212 l W dniu 21.06.2012 o 18:05, alienator napisał(a): O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę? dokladnie tak.
Opublikowano 21 czerwca 201212 l W dniu 21.06.2012 o 18:24, marjano napisał(a): W dniu 21.06.2012 o 18:05, alienator napisał(a): O właśnie - jak to będzie z HoTSem? Jeżeli go nie kupię to nie będę mógł grać nowymi jednostkami w multi i pozostanie mi granie tylko z ludźmi którzy mają podstawkę? dokladnie tak. Czyli tak jak to było...13, or so, lat temu. Seems fair to me.
Opublikowano 5 lipca 201212 l za mniej niz godzine Home Story Cup czesc 6 :) survival : http://www.reddit.com/r/starcraft/comments/w2irv/homestory_cup_v_starcraft_2_survival_guide/
Opublikowano 5 lipca 201212 l będzie się działo. szkoda, że to akurat teraz jak jest taki natłok dobrych gier (gsl i gstl), własnie się ostatni grupa kończy w gsl i tylko dzisiaj było kilka mega gier, a później nic się nie będzie działo. tu chyba czytelniej widać all - http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/HomeStory_Cup/5 Edytowane 5 lipca 201212 l przez luk_ash