Skocz do zawartości

Starcraft II

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 161,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pograłem trochę w starcrafta i... Blizzard nie potrafi robić RTSów. Pewnie multi wymaga myślenia, układania jakichś taktyk, ale single niestety nie. Filozofia singla polega mniej więcej na tym - wydob

• Będę w mniejszości jeśli powiem, że w nosie mam ten cały e-sport? Kupuję grę dla singla, kampanii, skirmishów, bo jestem każualem i chcę się tylko dobrze bawić, a nie stresować i dobijać nadgarstek.

• cześć

Opublikowano

WoW O.o

Choć nie bardzo widzę zastosowanie dla tej "wmurowanej myszki", tbh.... ale robi wrażenie ;)

Opublikowano

A może byśmy tak, pany, odświezyli SC2? Special needs league nas potrzebuje ;)

Opublikowano

jak najbardziej za, nie grałem ze dwa miesiące ale jakieś 3v3 by można było zrobić

tylko kiedy?

Opublikowano

Ja jestem raczej codziennie, więc kiedy Wam pasuje - kończę ściągać klienta i mogę grać.

Opublikowano

Jutro po zakończeniu ( albo przed rozpoczęciem ) HSC można zrobić jakiś turniej forumowy :)

Opublikowano

To co, będzie ktoś ~22?

Myslałem że się nie wyrobię dzisiaj z tym klientem, a potem wyłaczyłem P2P... 3 godziny zmarnowane, ech.

Opublikowano

niesmowite to HSCV xD chyba lepsze od czasu III.

tekst tarsona, jak po 4miejscu w 3edycji turnieju, wrocil do domu i stal sie najbogatszym gosciem w polsce zniszczyl mi mozg :DD carmac plakal ze smiechu

eTz3m.jpg

i czy to zasulga alkoholu, ze MC zaczal lepiej komentowac po angielsku?

Edytowane przez marjano

Opublikowano

To co, będzie ktoś ~22?

Myslałem że się nie wyrobię dzisiaj z tym klientem, a potem wyłaczyłem P2P... 3 godziny zmarnowane, ech.

ja mogę jutro cały dzień nawet więc można się jakoś tak umówić :) jaki masz nick na bn ?

jak coś to dodaj mnie :) schabowy (503)

Opublikowano

Dodałem, jutro się zgadamy na jakieś granie ;]

Opublikowano

Dobra panowie, o której coś gramy? ;)

Opublikowano

Nerchio zjadł w ćwierćfinale HasuObs'a i w następnej rundzie zmierzy się ze zwycięzcą pary MC/Ret.

Ciekawostką jest, że już w ćwierćfinałach nie było ani jednego terrana :P 5 zergów i 3 brotossów.

Opublikowano

ktoś rozumie jak on to zrobił? też widziałem live i komentatorzy ogłupieli.

rozumiem, że zablokował swoimi jednostkami dojście DT do haczerki, ale jak on to zrobił?

Nerchio jest najlepszy przeciwko tossowi, pokonanie MC w półfinale było chyba dla niego ważniejsze niż finał (poza kasą ofc:P).

musi poćwiczyć pozostałem matchupy i jechać do korei.

ciekawy jestem jak dużo może się on jeszcze poprawić, bo chyba nie było tak grającego i wygrywającego z koreańcami gracza, który przecież jeszcze treningu w korei nie zaliczył.

Opublikowano

Nie pojedzie do Korei. W jednym wywiadzie powiedział, że woli ćwiczyć tutaj, bo tam może nabrać złych nawyków i dodatkowo nie widzi jakiejś znaczącej poprawy wśród tych, którzy tam ćwiczyli i wrócili do siebie.

Dodatkowo mówił, że nie lubi grać tak jak Koreańczycy tj. cały dzień; woli odpalić sobie kilka sesji a później zrobić sobie przerwę.

No i preferuje gry drabinkowe, nie jest zwolennikiem customów.

Swoją drogą dziwny ten turniej - niby kameralny i zrobiony w jakimś barze a z drugiej strony była tam masa czołowych graczy.

Opublikowano

Dla kogoś kto nie gra i nie łapie jednostek to trza powiedzieć tak:

Jego główny (aka najważniejszy) budynek miał resztkę HP więc wziął zebrał workerów swoich i otoczył go tak by wrogie jednostki melee nie mogły dobić budynku.

Opublikowano

http://pl.twitch.tv/taketv/b/324106534 - 7:31 dokładnie.

Dla kogoś kto nie gra i nie łapie jednostek to trza powiedzieć tak:

Jego główny (aka najważniejszy) budynek miał resztkę HP więc wziął zebrał workerów swoich i otoczył go tak by wrogie jednostki melee nie mogły dobić budynku.

nie do końca. raz, że budynek ważny, ale to tylko 300minerałów + mining time (nie mówię, że obrona jego była nie ważna, ale przy straconych tylu dt i "odsłonięciu" technologii wielkiej różnicy by nie było). chodzi głównie o samo to zagranie.

dwa - wiem jak działa return cargo, ale dt już były przy haczerce, czyli nie tyle nie dopuściły co odepchnęły? coś robił jeszcze z rouchami chyba.

co do jego wyjazdu do korei to może racja, że jeżeli lepiej mu w Europie i nadal będzie tyle (albo więcej) dobrze opłacanych turniejów to po co mu korea. chyba, że chciałby pokazać, że jest najlepszy kiedyś :)

@down: a po co mu studia? :P

Edytowane przez luk_ash

Opublikowano

no watpie. nerchio nie gra full time tylko dzieli sc2 ze studiami, za co ogromny plus

Opublikowano

No właśnie....

Po co mu studia? Jedni ludzie uważają, że bez studiów jesteś niczym, a z drugiej strony gracze bez studiów zarabiają o wiele lepiej niż nie jeden z nas.

Doświadczenie pokazało, że możesz skończyć studia a i tak mieć robotę taką (lub gorszą) niż ktoś kto ich nie ma.

Edytowane przez Kazuun

Opublikowano

ale ile trwa kariera pro-gamera - do max 27 roku zycia? co ma pozniej robic chlopak ktory przez 14 lat walil w klawisze. nie kazdy nadaje sie, lub chce, dalej siedziec w esporcie tylko robic cos... konkretnego.

Doświadczenie pokazało, że możesz skończyć studia a i tak mieć robotę taką (lub gorszą) niż ktoś kto ich nie ma.

zalezy co i gdzie studiujesz. no i ile masz pod kopula, tzn. na ile jestes w miare inteligentny.