Skocz do zawartości

Eye of Judgement

Featured Replies

Opublikowano

A ja mam pytanie natury technicznej. Gre dostalem wczoraj i pojawil sie pewien problem otoz kamera ma problem z odczytaniem kart i to w takim stopniu ze n 6 gier z kompem moze dwie doszly do konca. W necie gralem tylko raz i bez problemow. Czekam na jakies sugestie

• Odpowiedzi 180
  • Wyświetleń 32,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A ja mam pytanie natury technicznej. Gre dostalem wczoraj i pojawil sie pewien problem otoz kamera ma problem z odczytaniem kart i to w takim stopniu ze n 6 gier z kompem moze dwie doszly do konca. W

Opublikowano
A ja mam pytanie natury technicznej. Gre dostalem wczoraj i pojawil sie pewien problem otoz kamera ma problem z odczytaniem kart i to w takim stopniu ze n 6 gier z kompem moze dwie doszly do konca. W necie gralem tylko raz i bez problemow. Czekam na jakies sugestie

Zmień oświetlenie lub ustawienia kamery w opcjach gry.

Opublikowano

Tez nie wiedzialem jak to dobrze ustawic az koledzy mi pomogli :( Jak dojdziesz do ustawiania opcji kamery (50hz,Bright,Warm..itp) to połóż w czterech rogach planszy po karcie i na srodku ostatnią i dopiero wtedy testuj ustawienia. Jak kółeczka nie będą migały to jest gut. Jest jednak możliwe, że kilka kart z serii ma kłopoty z odczytem przez kamerę. Nie znam listy tych kart, ale jeden z moich wilkow slabo wchodzi :D

Opublikowano

Wszystko zalezy od oswietlenia maty. Nie powinno byc ani za ciemno ani za jasno. Cienie na macie tez moga przeszkadzac w odczytywaniu kart. Ja uzywam oswietlenia gornego [tzn. sufit :((halogeny) ] , mate mam na stole. Wszystko dobrze dziala.

Opublikowano

VascoDa miałeś szczęście, że kupiłeś po tak niskiej cenie. Teraz na eBayu nie ma tak niskich ofert.

Gdzie można dostać poniżej 250zł?

Opublikowano

Na ebayu czasami można dopaśc za 250-270 zł (z wysyłką). Gierka konkretna - zwłaszcza że boster w gamelordzie kosztuje 12 zł (+ wysyłka).... brakuje mi juz tylko 48 kart do kolekcji.... hehe :( - ogólnie bardzo wciaga- na swoim drugim forum (tam gdzieś w sieci jako kumawaru) opisuje teraz każdą karę.

Macie jakieś pomysły na ciekawe decki? (swoje specyficzne ustawienia). ja aktualnie robie coś pod Dodge + protection

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem PS3 i właśnie tej gierki. Wygląda bardzo oryginalnie i ciekawie. Mam tylko 2 pytania:

- jak wygląda sprawa z graniem przez net (w zasadzie tylko to mnie interesuje) tzn. ile przeciętnie jest osób chętnych do gry? Czy ciężko znaleźć przeciwnika i czy nie ma problemu z graniem z nie-rodakami?

- Jak wygląda sprawa sztucznie robionych kart? W necie są jakieś linki gdzie można zobaczyć jak kolesie używają do gry takich fake'ów. Zdaje sobie sprawę, że mając TYLKO dobre karty i tak można przegrać z kimś bardziej doświadczonym, ale ze słabszymi kartami, ale jeżeli ja mam wydawać real money na karty, to nie chce grać przeciwko jakiemus dzieciakowi co karty kopiuje... :catfight:

P.S. Mój pierwszy post na forum (choc rejestracja w kwietniu 2006 :D ) więc: WITAM! :(

Opublikowano
Zastanawiam się nad kupnem PS3 i właśnie tej gierki. Wygląda bardzo oryginalnie i ciekawie. Mam tylko 2 pytania:

- jak wygląda sprawa z graniem przez net (w zasadzie tylko to mnie interesuje) tzn. ile przeciętnie jest osób chętnych do gry? Czy ciężko znaleźć przeciwnika i czy nie ma problemu z graniem z nie-rodakami?

- Jak wygląda sprawa sztucznie robionych kart? W necie są jakieś linki gdzie można zobaczyć jak kolesie używają do gry takich fake'ów. Zdaje sobie sprawę, że mając TYLKO dobre karty i tak można przegrać z kimś bardziej doświadczonym, ale ze słabszymi kartami, ale jeżeli ja mam wydawać real money na karty, to nie chce grać przeciwko jakiemus dzieciakowi co karty kopiuje... :catfight:

P.S. Mój pierwszy post na forum (choc rejestracja w kwietniu 2006 :D ) więc: WITAM! :(

Hmmmm....skoro jest kamerka to może by sie pokazywało wzajemnie te karty ??...Wiem,głupi pomysł :P

sam sie zastanawiam też nad ta grą i tez jestem ciekawy jak to jest rozwiązane,chociaż z drugiej strony to niech se ta druga osoba gra tymi "samoróbkami" nawet.Ważne że jest satysfakcja że bez pomocy najlepszych kart,udało się samemu poskładać jakąś fajna i mocna talię ;)

Opublikowano

Witam rowniez:)

1. Nie ma zadnego problemu z graniem online.Osob jest multum,5 s i jestes w grze;) Sa rankingi,wiec gra sie fajnie;)Porblemow z graniem z nie - rodakami nie ma zadnego;)

2. Tak,mozna sobie drukowac karty i potem ich uzywac. Dla niektorych jest to minus,dla niektorych plus.Ale tutaj liczy sie taktyka,jak wiadomo majac multum kart,stworzenie dobrego decka nie jest takie ciezkie,jak bys musial kupowac karty w sklepie.

Opublikowano
  • Autor

Witam rowniez:)

1. Nie ma zadnego problemu z graniem online.Osob jest multum,5 s i jestes w grze;) Sa rankingi,wiec gra sie fajnie;)Porblemow z graniem z nie - rodakami nie ma zadnego;)

2. Tak,mozna sobie drukowac karty i potem ich uzywac. Dla niektorych jest to minus,dla niektorych plus.Ale tutaj liczy sie taktyka,jak wiadomo majac multum kart,stworzenie dobrego decka nie jest takie ciezkie,jak bys musial kupowac karty w sklepie.

W kartach takich nawet takich jak MTG robilo sie talie w ktorych byly ksera kart itp. Sek w tym ze mozesz wydrukowc talie sprawdzic czy dziala a pozniej jak chcesz zagrac nia na turnieju to i tak musisz miec je orginalne. Karty mozna kupowac na sztuki wiec najpierw drukujesz , sprawdza czy talia zachowuje sie tak jakbys chcial. A pozniej juz zaczynasz poszukiwania , kupujesz te karty i idziesz na turrniej. Tak to wygladalo z MTG i mimo ze jestem nowym posiadaczem EOJ uwazam ze tutaj tez tak jest.

Opublikowano
Jeżeli na któreś z gnębiących Cię pytań niema jeszce odpowiedzi w FAQ - zadaj je pod tematem - jak tylko pojawi się odpowiedź, umieszczę je w FAQ.

Q: Czy wybór królestwa ma jakieś znaczenie?

A: Tak - przykładowo: wybierając Val na Vos - mamy w tabeli 4500 graczy, a wybierajac Dhes - 16 000 - a więc nasze położenie w tabeli szybciej może się zmieniać

Q: Jak naliczane są punkty honoru?

A: Za każdą porażkę dostaniemy 1, za ucieczkę -3, a za wygraną 8 (chociaż załważyłem że ilość punktów za wygraną zależy od tego jak dobry jest nasz oponent)

Q: Jak rozpocząć textczat?

A: "wciskając" prawą gałkę w padzie

Q: Jak ukryć naszą rozmowę aby nie zasłaniała planszy?

A: "wciskając" lewą gałkę

Q: Jak wygrać grę?

A: należy zdobyć 5 pól na planszy - pamiętajmy jednak, że w EOJ sytuacja może sie zmienić nawet gdy mamy przewagę 4-2 w polach (wszystko zależy od decku oraz zdolności przeciwnika)

Q: Kiedy przegrywam

A: - jeżeli nie możemy już dobrać karty z talii

- gdy przeciwnik okupuje 5 pól

- gdy przekroczymy czas gry (tury) 3 razy

Q: Co dają poszczególne statusy?

A: Wyróżniamy statusy: Quickness, Protection, Dodge, Perfect Dodge, Invisibility, Possession - oto ich opis:

Quickness - pozwala na kontratakowanie jako pierwszy. - innymi słowy kreatura posiadająca Quickness gdy zostaje zaatakowana, zadaje obrażenia jako pierwsza. Jeżeli przeciwnik który nas atakuje także posiada Quickness - atak następuje według normalnych tur - tak jakby opcja ta nie była aktywna. Jeżeli podczas kontrataku zabijemy atakującego - nie otrzymamy obrażeń.

Protection - Absorbuje pewną liczbę strat punktów energii, będących efektem ataków (tylko fizycznych) Nie chroni nas przed magią. Wyliczamy to tak; jeżeli nasza kreatura ma 2 HP, oraz dostaje jakieś protection od innej istoty, np +2 to atak za 3 punkty obrażeń zada nam 1 punkt strat energii. Protection się sumuje, a więc jeżeli nasza istota dostanie +2 od jednej, oraz +1 od innej istoty - to łącznie ma +3. Jeżeli zostaniemy zaatakowani za 2 punkty obrażeń, a posiadamy 1Hp (lub 2HP itd...) i protection 2 - to przeciwnik nie wyżądzi nam szkód

Dodge - zapewnia nam 50% szans że przeciwnik chybi jeżeli zaatakuje nas atakiem fizycznym. Nie blokuje to magicznych ataków, które ciągle robia nam krzywdę. Po każdym kolejnym ataku szansa spada o 25%

Perfect Dodge - apewnia nam 100% szans że przeciwnik chybi jeżeli zaatakuje nas atakiem fizycznym. Nie blokuje to magicznych ataków, które ciągle robia nam krzywdę. po każdym kolejnym ataku na kreaturę szansa spada o 25%

Invisibility - niewidzialność gwarantuje nam 100% nietykalność ataków magicznych oraz fizycznych. Jedyna szansa zabicia niewidzialnego przeciwnika to: jeżeli nabył niewidzialność dzięki innej istocie - zabić tamtą istotę. "odwrócić" pole i liczyć że to zabije istotę niewidzialną.

Possession - Karta ciągle jest własnością tego kto ją przywołał, ale nie da się jej kontrolować. Przeciwnik może wydawać jej rozkazy ataku.

Q: Za co dostaje się manę?

A: na starcie swojej tury dostajemy 2 punkty (zawsze) - za stratę istoty dostajemy 1 punkt (niektóre istoty posiadają jednak w swoim opisie dopiski, dzięki czemu możemy dostać za nie więcej punktów many)

Q: jak ponawiać atak istoty przywołanej?

A: musimy użyć "function card" - czyli jednej z 4 białych kart dodanych do talii tematycznej, lub talii startowej. Wybieramy Action card i istota zaatakuje. Nie kończy to naszej tury - pamiętać jednak należy o koszcie many jaki ponosimy za użycie karty

Q: jak obracać karty na stole:

A: wystarczy podczas swojej tury obrócić kartę w dogodnej dla nas pozycji - pamietać należy jednak o koszcie many za obracanie karty

Q: jak odczytać wartości kart (koszt, koszt aktywacji, koszt obrotu)

A: pod kartą znajduje się tabelka, zaczynajaca się od litery C. np. C2/1/2 - oznacza:

Koszt: przywołania 2, aktywacji 1, obrotu karty 2

Q: Jak rozpoznac dana rzadkosc karty

A: Jest ona ukazana za pomocą kwadracika na obrazku. - tak więc czarne to common, srebrne uncommon (może coś pomyliłem bo niemam karty żadnej w ręku by sprawdzić) - rozpisane jest to też w spisie kart w tym dziale

Q: Co jest najwazniejsze przy zakupie kart : czyli jaka moc,jak mocny jest potwor itd.

A: Najważniejsze jest przede wszystkim dopasowanie karty do talii - jej "opis". Niektóre pozwalaja na "obracanie przeciwników" - na uniki... warto zwracać na to uwagę. Istotny jest też koszt przywołania istoty - wiadome że łatwiej przywołać "średnią karte o małym koszcie" - niż "mega wypasionego herosa - który zabije jedną czy dwie karty przeciwnika - ale kosztuje nas "zbieranie" 9 punktów many

Q: No i jak zbudowac talie : czyli czego moze ile byc.

A: Możemy mieć 30 kart - z czym - każda "pojedyncza" karta może być użyta 3 rqazy w talii. Niektóre karty maja ograniczenia - np. jeden heros, jeden bóg - itd - jest to widoczne na obrazku karty - przedstawione symbolem kolorowych kart. Aby zbudować "dobrą" talię - liczy się koncepcja. Można mieć karty "odrzucające z ręki lub z decku" karty przeciwnikowi, karty kradnące manę, odwracajace, robiące uniki.... koncepcji jest wiele- i musimy nauczyc się je wybalansować. Ja np. używam talii którą można szybko przywoływać - stawiam na słabe a szybkie karty. - chociaż tworze też drugą talię nastawioną na Unik + kradzież many

Q: Jak zdobyc karty ultra-rare (poza kupnem osobno np. na allegro) bo wiadomo ze rare(jedna losowa) idzie dostac w boosterach.

A: 1 na 60 boosterów sie zdarza

Q: Czy jest jakas strona co mozna znalezc opis kart jesli ktos by sobie nie poradzil z j.angielskim?

A: Aktualnie sam robię taki spis - więc prawdopodobnie będzie na naszym forum

Q: Czy żywioły maja znaczenie?

A: Tak - przykładowo - przyzwanie ognistej kreatury na wodnym polu sprawi że na stracie otrzymamy 2 punkty obrażeń..

Pełna skala obrażeń wygląda tak:

Ogniste: na ogniu +2 / Na wodzie -2

Wodne: Na ogniu -2 / Na wodzie +2

Ziemne: Na leśnym -2/ Na ziemi +2

Leśne: Na ziemnym -2/ Na leśnym +2

Biolith - / -

Q: Co kończy moją turę?

A: przywołanie kreatury - która dokona lub nie dokona ataku. - natomiast ponowienie ataku nie kończy tury

Q: Jak wygląda przebieg tury:

A: - pobieramy kartę z talii

- dostajemy 2 punkty many

- wykonujemy nasze działania (czary, obroty, ponowienia) / jest to opcja którą nie jesteśmy przymuszeni wykonać

- Przywołujemy kreaturę

- koniec tury

- koniec

źródło: mój wpis na ps3info.pl/forum

autor: Kumawaru

data publikacji: 24.12.2007

oczywiście FAQ może zawierać błędy (jest w stanie ktoś coś dopisać lub poprawić)?

zezwalam na publikowanie na innych WWW - ale proszę o zachiwanie napisu źródło, autor, data publikacji

---autorem na ps3info.pl jestem ja - tak że jest to kopia mojego tekstu

Opublikowano

Super i wielkie dzieki w imieniu wszystkich.

Choc nie jestem jeszcze posiadaczem gierki to cenie wysilki dzielenia sie z innym wiedza i pomoca :(

Pozdrawiam.

A gierke pewnie w koncu kupie i pewnie skorzystam z Twojego faq.

Edytowane przez grzes_l

Opublikowano

Powoli przymierzam się do tego tytułu i mam pytanie :

-Czy dla człowieka, który nigdy nie miał styczności z YU-GI-OH itp. karciankami, bedzie to dobry i zadowalający zakup ?

Oglądałem sporo filmików i gra wydaje się dla mnie ciekawa. :(

Opublikowano

yy - no jeżeli nie oglądałes nigdy to byś tytółu nieznał :(

a tak serio to... zależy czy Ci się ten zakup spodoba - bo gra potrafi do siebie zniechęcić faktem, że masa ludzi online ma już mocne decki i porażki na początku (dla mnie było to pierwsze 30 meczy) są nieuniknione. Ogólnie - proponuję najpierw ściągnąć PCtowska wersje Magic The gethering i sprawdzić czy Ci się spodoba - jeżeli nie - nie kupuj!

To jest TCG - a wiec największa frajda to:

- zbieranie kolorowych kart

- tworzenie talii (siedzenie kilka godzin nad plikiem kart i wybieranie tych "naszym zdaniem najlepszych"

- gra

Jeżeli pierwsze dwa czynniki cię odpycahją - nie kupuj - jeżeli to lubisz - polecam

Opublikowano

Aha. Lubie takie rzeczy w stylu "siedzenie godzinami nad taktyką do gry" :D . Będę musiał zobaczyć tą wersję PeCetową. Ale jednak sie chyba zdecyduje i kupię TEOY :(

Opublikowano

jeżeli lubisz myślenie nad taktyką to z czystym sercem Ci polece EOJ. - zresztą - zawsze możesz go sprzedać na allegro jak Ci nie spasuje

Opublikowano

Zapraszam wszytskich na moje Forum EoJ :( Forum narazie raczkuje , ale podstawowe dzialy juz sa :D Pozdro

Opublikowano

Ściągnęłam właśnie update do wersji 01.02 i zastanawiam się co on robi, ktoś coś wie?

Opublikowano

po 1.02 jest troszkę poprawiony system "punktowania" Honorem w grze (szybciej nalicza, sprawiedliwiej rozdaje punkty) - poprawiał chyba cos tam jeszce w online - włączę grę po obiadku to napiszę dokładnie

Opublikowano

Dodatkowo pozwala na ustawienie hasla przy grze casualowej , wiec mozemy pograc z kumplem i nikt nam sie nie wbije , jak to bywalo wczesniej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj kupilem EoJ z 2 dodatkowymi dekami, czy jest jeszcze jakies inne miejsce gdzie sie moge wiecej dowiedziec, pogadac,zadac ewentualne pytania na temat tej gry? zalerzy mi na kontakcie z polakami grajacymi w EoJ

Opublikowano
Wczoraj kupilem EoJ z 2 dodatkowymi dekami, czy jest jeszcze jakies inne miejsce gdzie sie moge wiecej dowiedziec, pogadac,zadac ewentualne pytania na temat tej gry? zalerzy mi na kontakcie z polakami grajacymi w EoJ

Zapraszam na moje forum :P Narazie w fazie rozwoju , ale mysle ze na kazde zadane pytanie ktos odpowie ^_^ Znajdziesz tam rowniez poradnik budowy Decka :P

Link Do forum

Pozdro