Skocz do zawartości

Guitar Hero III: Legends of Rock

jiloo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki Panowie.

A co do sprzedawania achievów to może niektórzy faktycznie mogą na to patrzeć od strony "gościu wymiata i się sprzedaje", jednak dla mnie kasa jest kasa i tyle. Z aukcji nikt nie skorzystał (chociaż było kilku obeserwujących), więc więcej wystawiał nie będę.

Opublikowano
Wg mnie... zaje*ista robota!! :) Absolutnie imponujący skill :) Na jakiej gitarce śmigasz?

Podczas mojej przygody z GH miałem okazję śmigać na każdej gitarze z tej serii (X360). Xplorery polecam, jednak z czasem psuje się czujnik ruchu, les paule są bardzo dobre do czasu aż w nich nie zaczną padać przyciski. Aktualnie gram na gitarze od GHWT która spisuje się ok.

Raczej nie będę za friko nikomu achievementów robił ;) Zakasać rękawy albo wyłożyć trochę grosza ;)

Co do TTFAF, to mam dwie metody. Pierwsza, dużo prostsza (będąca cheatowaniem) to naturalnie gumka na zielony przycisk. A druga to prawa ręka na zielony, lewa normalnie. Strum łokciem.

Opublikowano (edytowane)

A co jak się zielony kończy, ściągasz gumkę szybko?

Mnie zastanawia, jakim cudem można zrobić 100% na Jordanie. Zielony i czerwony można trzymać non stop na solówce? o_0

Edytowane przez Fisiu
Opublikowano
A co jak się zielony kończy, ściągasz gumkę szybko?

Mnie zastanawia, jakim cudem można zrobić 100% na Jordanie. Zielony i czerwony można trzymać non stop na solówce? o_0

Dopóki nie masz żadnych podwójnych nut, zielony możesz trzymać cały czas. Czyli możesz go trzymać przez całe intro, włącznie z post insanity. Po intro masz przerwę więc możesz spokojnie zdjąć.

Opublikowano (edytowane)

Pytanie: Gitara.

Z boku gitary mamy przycisk wejście do Headseta, przycisk do "WiFi" no i trzecie wejście. Wie ktoś do czego ono jest?

photo0267.th.jpg

Edytowane przez s1ntex
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mała porada odnośnie Les Paula. Ostatnio zaczęły mi szwankować przyciski w gitarze poszperałem w necie i znalazłem parę tematów odnośnie tego samego problemu. Główną tego przyczyną jest odłączany gryf, jeżeli parę razy go wyjmiemy to może się on poluzować i wtedy bolce z gitary nie dosięgają układu scalonego z gryfu, stąd przerwy w sygnale.

Jaka rada? Ano wziąłem Les Paula na chama za ryja, posmarowałem brzegi gryfu oraz gitary (w miejscu złączenia ofc) super glue, wepchnąłem gryf z całej siły do dziury (hmm) i potrzymałem tak z 10 minut, klej zastygł a gitara śmiga mi teraz bez zarzutu.

Pewnie nie odkryłem tutaj ameryki, ale może się to komuś przyda bo mi np. nie chciało się gitary do UK wysyłać, żeby ją wymieniali, o ile by to zrobili :P

Edytowane przez teddy
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W końcu się przekonałem by kupić GH, padło na legendy rocka z racji utworów (ceny no i bezprzewodowej gitary). I teraz rozumiem czym się wszyscy tak jarają - niesamowity jest feeleing podczas gry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś może kojarzy takie video na youtube, na którym młody japończyk/chińczyk w płaszczu robi show w garażu i rozwala na gitarce Through the fire and flames (albo Jordan, juz sam nie wiem - cos z tych megatrudnych z GH2 albo GH3). Gościu sie przechwala, udaje rockmena a na sam koniec rozpieprza te gitare o podłogę żeby "nikt już na niej nie zagrał więcej". Pozniej wchodzi jego kumpel do pokoju i sie go pyta co on zrobil z jego gitara :D Kojarzy to ktos? To bylo przekomiczne, ale nie ma tego jak znalezc teraz, bo pokazow przejscia Jordana czy TTFaF jest od groma.

Opublikowano

Pamiętam jak zawsze ten filmik wyskakiwał pierwszy po wpisaniu guitar hero (czasy dwójki). Wszyscy moi znajomi komentowali to na zasadzie: "no tak Azjata" :lol:. Stereotypy...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, u mnie potrafi trwać do sekundy, często też po takim przycięciu obraz nie jest zsynchronizowany z muzyką. Niby wystarczy wcisnąć pauze i wrócić do gry, ale te przycięcia potrafią zdenerwować. Gram z dysku, jak grałem z płyty nic takiego się nie działo.