Skocz do zawartości

Guitar Hero III: Legends of Rock

jiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdyby takowe były, to by zapowiadali. Activision nie kwapi się do rozpieszczania graczy :D Takie Harmonix na początku miesiąca informuje o przyszłych paczkach, a tu bida Panie...

Mam tymczasowo dosyć trojki...Nie mogę przejść ostatniego pojedynku na hardzie :D

Hehe tez sie poddalem przy tym pojedynku...gram juz dla fanu :D

A co do dodatkow...ilez ja bym dal zeby jakiegos Korna zagrac czy Machine Head.Nie zeby Foo i Velveci byli zli, ale juz sie mi ograli.. :D

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Skypawel - wszystko jest w porządku, nawet takiemu ultrasowi Ironów jak ja gubią się nuty, jak strum barem macham góra-dół, a nie tylko w jednym kierunku. A jako że nie da sie ciągle w dół machać (za długie intro i za mało pary w łapie), to i wynik nie jest do końca zadowalający.

Butch i Choko - spokojnie, oni sprawdzają naszą cierpliwość :D Na wiosnę zapowiedzieli dwa poboczne wydawnictwa, więc będzie co robić. Oby tylko nei miały takich shitowych setlist, jak Rock the 80's :D

Opublikowano

Mam pewien problem. Piszę tutaj, bo się tyczy gitarki. Mianowicie, gram sobie w GH i gadam z kumplem, ale jak już chcę się przesiąść na pada, to muszę przepiąć headseta. W tym problem, że jak wyłączę gitarę, wyloguję i zaloguję ponownie na pada, to słyszę kumpla w headsecie i w głośnikach O_o Jest na to jakaś rada? Mam nadzieję, że nie namotałem, pisząc to :D

Opublikowano
A ja mam z kolei takie pytanie dosc dziwne, ale moze ktos ma podobne doswiadczenia. Mam problem z Number of the beast na hardzie. Chodzi mi o samo intro. Nie moge wejsc w rytm tej piosenki - gubie nuty. Mam wrazenie jakby ta nowa gitara tracila mi lacznosc z konsola przy strumowaniu gora-dol. Wydaje mi sie ze gram dobrze (no bo nie jest to az tak trudna kombinacja nut) a mimo wszystko co chwila gubi mi nuty i nie jestem w stanie zagrac wiecej niz 10-15 nut. Wlaczam nawet trening na slowest i przy strumowaniu gora-dol nie moge dojsc nawet do 4x. Moze ktos powiedziec ze po prostu jestem cienki, ale jesli strumuje tylko w jednym kierunku (np. w dol) - jest w miare ok. Tylko ze tak strumowac to moge co najwyzej na predkosci slower - piosenka jest za szybka na hardzie.

Zapewne gitara jest ok a to intro nie jest jakies "podchwytliwe" (piosenka chyba ma w miare stale tempo, ale mi generalnie slon nadepnal na ucho) i po prostu ja jestem slaby.

Ale moze jest jakas druga opcja? Bo np. nie mam update'u do gry sciagnietego. Moglby sie jakis mistrz gitarowy wypowiedziec? :vincencik:

Pomocne jest to, że piosenka to cały czas jeden rytm. Czyli równy altstrumming i jest łatwo. Daje kopa to ta piosenka dopiero na expercie, jest szybciej i wiecej nutek, przy koncu intra ręka wysiada.

Lou na hardzie pokonałem, jak do tej pory 2 razy, lubię właczyc sobie ta walke dla funu, szkoda ze nie ma tego jako cała piosenka w wersji na Ps2 :)

Opublikowano (edytowane)
Lou na hardzie pokonałem, jak do tej pory 2 razy, lubię właczyc sobie ta walke dla funu, szkoda ze nie ma tego jako cała piosenka w wersji na Ps2 :)

Jak nie ma..jest...spojrz dobrze....

Ups maj bad..nie przyuwazylem ze wersja na PS2 cie interesuje.

Edytowane przez El Loco Chocko
Opublikowano
Butch i Choko - spokojnie, oni sprawdzają naszą cierpliwość :( Na wiosnę zapowiedzieli dwa poboczne wydawnictwa, więc będzie co robić. Oby tylko nei miały takich shitowych setlist, jak Rock the 80's :(

No i masz - Aerosmith... Wypas :censored2:

Aż się boję drugiego...

Opublikowano
Gitarka miodzio - troszkę ją usztywniłem na gryfie, żeby nie miała luzów i jest elegancko.

A gra jak gra - nie dość, że osiągniecia są niektóre z dyni, to jeszcze i tak można cześć z nich zdobyć wpisując zwyczajnie kody w menu...

Do masterowania - GH2. GH3 do online i zbijania GS.

mozna wiedziec jak ją usztywniłeś?

Opublikowano

impreza -> Wgłębienie na gryfie - to tutaj zaskakuje cyngielek przy wpinaniu go do gitarki i tutaj wypadałoby "coś" zatknąć. Przycinasz dłuższy, cieńszy kawałek izolacji elektrycznej/plastra/grubszej taśmy klejącej i od krawędzi tej z zieloną płytką naciągasz ponad wgłębieniem. Dlaczego od krawędzi? Bo inaczej jak włożysz gryf to ci się przy jego wkładaniu taśma zmarszczy, podrze i będzie ogólnie do niczego. Popróbuj, od razu "ładnie" nie wyjdzie. Można dodatkowo we wgłębieniu wkleić cienki kawałek taśmy, już tam nie pamiętam jak jest u mnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i gitara wytrzymała całe 3 tygodnie (poprzednia z drugiej części 3 miesiące) i jedzie do serwisu LEMa. Struna w dół nie wydaje już charakterystycznego dźwięku, a od czasu do czasu zalicza podwójne szarpnięcia na nutce...

Opublikowano
No i gitara wytrzymała całe 3 tygodnie (poprzednia z drugiej części 3 miesiące) i jedzie do serwisu LEMa. Struna w dół nie wydaje już charakterystycznego dźwięku, a od czasu do czasu zalicza podwójne szarpnięcia na nutce...

A na tą gitarę jest jakaś gwarancja na papierze czy jak?

Opublikowano (edytowane)

mozna rankingowe przeciez. tylko do halo trzeba miec golda(social mozna grac na kodach).

Edytowane przez kim