XM. 10 888 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 (edytowane) Ja posiadam router Linksys'a WAG200G i pojawia mi się na "siódmym" kroku taki mały zonk : "Kreator instalacji nie moze zlokalizować bramki w sieci.Sprawdz czy w urzadzenie nie jest wylaczone i czy wszystkie kable sa podlaczone prawidlowo".NO i co teraz mam zrobić? Kable na bank są dobrze podłączone. Może ktoś wie co zrobić , bo już naprawde dwa dni się z tym męcze i żadnych postępów ;( Edytowane 11 stycznia 2008 przez XM16E1 Cytuj
artur z londynu 0 Opublikowano 19 stycznia 2008 Opublikowano 19 stycznia 2008 Witam Mam maly problem. Mam w domku PS3 i nie potrafie podlaczyc sie wireless do neta. Po kablu smiga az milo, ale przy ustawianiu polaczenia wireless, po podaniu klucza WPA i wybraniu wszystkiego na automatic, system wywala przy probie znalezienia IP address - przy tescie polaczenia. Co robic ??? pozdrawiam Artur Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 19 stycznia 2008 Opublikowano 19 stycznia 2008 WitamMam maly problem. Mam w domku PS3 i nie potrafie podlaczyc sie wireless do neta. Po kablu smiga az milo, ale przy ustawianiu polaczenia wireless, po podaniu klucza WPA i wybraniu wszystkiego na automatic, system wywala przy probie znalezienia IP address - przy tescie polaczenia. Co robic ??? pozdrawiam Artur miałem podobnie trzeba wybrać custom i powpisywać ip, dnsy brame domyślną i.in Mnie pomogło i hula aż miło Cytuj
artur z londynu 0 Opublikowano 21 stycznia 2008 Opublikowano 21 stycznia 2008 WitamMam maly problem. Mam w domku PS3 i nie potrafie podlaczyc sie wireless do neta. Po kablu smiga az milo, ale przy ustawianiu polaczenia wireless, po podaniu klucza WPA i wybraniu wszystkiego na automatic, system wywala przy probie znalezienia IP address - przy tescie polaczenia. Co robic ??? pozdrawiam Artur miałem podobnie trzeba wybrać custom i powpisywać ip, dnsy brame domyślną i.in Mnie pomogło i hula aż miło Oki, ale gdzie znajde te informacje Dzieki za pomoc. Artur Cytuj
artur z londynu 0 Opublikowano 21 stycznia 2008 Opublikowano 21 stycznia 2008 wlacz dhcp na lanie CO ???? Lama ze mnie. Jakie dhcp ??? ^_^ Cytuj
Dawid-kun 3 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Mam internet Chello przez modem i chciałbym wiedzieć jaki router byłby dobry, ale także i tani? (coś do 160zł) Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 WitamMam maly problem. Mam w domku PS3 i nie potrafie podlaczyc sie wireless do neta. Po kablu smiga az milo, ale przy ustawianiu polaczenia wireless, po podaniu klucza WPA i wybraniu wszystkiego na automatic, system wywala przy probie znalezienia IP address - przy tescie polaczenia. Co robic ??? pozdrawiam Artur miałem podobnie trzeba wybrać custom i powpisywać ip, dnsy brame domyślną i.in Mnie pomogło i hula aż miło Oki, ale gdzie znajde te informacje ^_^ Dzieki za pomoc. Artur START > Uruchom > Wpisz "cmd" > ENTER > Wpisz "ipconfig /all" > ENTER PS: Ta spacja po komendzie ipconfig to nie przypadek Cytuj
Snake_Plissken 924 Opublikowano 22 lutego 2008 Opublikowano 22 lutego 2008 W związku z tym, że dzisiaj rano spalił (dosłownie) mi się router Pentagram Cerberus, zastanawiam się czy nie kupić teraz Linksys'a. Jaki model tego routera polecacie do PS3, który jest w dodatku łatwy w konfiguracji? Cytuj
krzynek1 0 Opublikowano 23 lutego 2008 Opublikowano 23 lutego 2008 wlacz dhcp na lanie CO ???? Lama ze mnie. Jakie dhcp ??? jesli wciaz aktualne to w ustawieniach routera w zakladce lan wlacz dhcp i zapisz ustawienia wtedy konsola sama pobierze sobie ustawienia sieci Cytuj
opat 0 Opublikowano 11 marca 2008 Opublikowano 11 marca 2008 Kupiłem sobie ruter NETGEAR WGR614 i necik śmiga w PS3super. Cena 120 PLN Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 13 marca 2008 Opublikowano 13 marca 2008 mam pytanie jak mozna ziemienic nat z 3 na 2 ? Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 14 marca 2008 Opublikowano 14 marca 2008 Musisz odblokować porty na routerze, w instrukcji jest podane jakie http://manuals.playstation.net/document/en...onnecttest.html Cytuj
bigolo1 0 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Opublikowano 20 kwietnia 2008 Mam internet ORANGE FREEDOM - jaki najlepszy ruuter (oczywiscie bezprzewodowy bo konsola jest w innym pomieszczeniu) do PS3 - prosze tylk o model i typ no i jakiegoś linka na aukcje może być ALLEGRO - z góry dzieki! Cytuj
Lem 87 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Witam Zainstalowalem sobie YDL 6.0 na mojej ps3 no i mam problem... NIE MA NETA. Co robic? prosilbym o jakas dokladna instrukcje (najlepiej w jezyku polskim) Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Opublikowano 24 kwietnia 2008 http://www.terrasoftsolutions.com/support/...fi-config.shtml + http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&...sh+Translator+3 = xD. Cytuj
Lem 87 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Opublikowano 24 kwietnia 2008 Dzieki wielkie Poprobuje troche z tym ale jednak to nie to co 100% polska wersja jednak moze cos to pomoze Jeszcze raz dzieki Ps: mozecie dalej pisac rady i przesylac kolejne linki moze sie przydaja Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 25 kwietnia 2008 Opublikowano 25 kwietnia 2008 Ale to jest proste xD. ja nie wiem gdzie Ty widzisz problem, usuwasz połączenie ethernet, tworzysz nowe, dajesz wireless, wpisujesz pierdoły [nazwy itp], klikasz połącz i hopsa. xD Cytuj
Nycek 0 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 Ja mam pewien problem z netem w ps3. Kupiłem router d-link.Do komputera net idzie przez kabel natomiasy do ps3 drogą radiową. Moge niby przeglądać strony internetowe ale nie mogę się zalogować na Playstation natwork. Jeśli już uda mi się to zrobić po pewnym czasie wyrzuca mnie z konta i pojawia się napis: Error during communication with serwer. This is DNS error (w tym nawiasie podaje mi jakieś liczby). Co jest nie tak? Cytuj
Katana 0 Opublikowano 11 maja 2008 Opublikowano 11 maja 2008 Masz problem z DNSem na routerze. Najlepiej podłącz kabelek od neta bezpośrednio do PC, przepisz adresy DNS (Panel Sterowania - Połączenia Sieciowe - Aktywne Połączenie 2XLPM - Zakładka Obsługa - Sczegóły i przepisujesz adresy DNS) Później wpisz je w routerze. W tym juz Ci nie pomoge, bo mam inny router. Cytuj
PiotrB 9 Opublikowano 29 maja 2008 Opublikowano 29 maja 2008 Ja używam routera D-Linka DIR-615 i jestem bardzo zadowolony. W sieci chodzą 4 komputery i PS3. Plusy to szybka i prosta instalacja, bardzo dobry sygnał i świetna współpraca z PS3. Cytuj
VViking 0 Opublikowano 6 czerwca 2008 Opublikowano 6 czerwca 2008 Cześć, krótka piłka: czy z PS3 współpracuje dobrze routerem przewodowym z modemem ADSL "Pentagram Cerberus ADSL2+ P 6311-07A" . Może i ten model już się przez to forum przewinął, ale coś nie mogłem go znaleźć. Wie ktoś coś o tym modelu? I tak w ogóle czy podłączając PS3 do takiego urządzenia, trzeba jakoś to połączenie skonfigurować na samym routerze ADSL? Coś odblokować, ustawić specjalnie, czy coś w tym guście? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi