ATG 1 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 Witam, mam problem z grą online w niektóre gry tzn wywala mnie z serwerów informując że połączenie przerwane. Te gry to dokładniej Demo BF:Bad Company oraz GT5 Prologue.... Najlepsze jest to że grając w Motor Storma, GTA4 albo GRIDa nie ma żadnych problemów z grą online. PS3 podłączone jest do routera Cerberus P 6331-6 za pomocą wifi (połączanie to jakieś 85%). Trzeba coś odblokować, wyłączyć firewalla? Cytuj
Boomcio 4 065 Opublikowano 15 czerwca 2008 Opublikowano 15 czerwca 2008 Witam, mam problem z grą online w niektóre gry tzn wywala mnie z serwerów informując że połączenie przerwane. Te gry to dokładniej Demo BF:Bad Company oraz GT5 Prologue.... Najlepsze jest to że grając w Motor Storma, GTA4 albo GRIDa nie ma żadnych problemów z grą online. PS3 podłączone jest do routera Cerberus P 6331-6 za pomocą wifi (połączanie to jakieś 85%). Trzeba coś odblokować, wyłączyć firewalla? Potwierdzam. A najbardziej problematyczne jest ''załapanie'' się na meczyk w RS Vegas 2 . Często wykopuje z meczu. Ponadto pojawia się dziwny online-bug , a mianowicie jak ktoś zacznie napierniczać z jakiejś cięższej broni np stacjonarnego CKM-u to ten dźwięk zostaje i słychać go do konca meczu- bardzo głośno.Trzeba totalnie sciszać .Męczące ogólnie - nie wie wiem ,czy ktoś odnotował podobne problemy w tym tytule . Niektóre routery faktycznie wymagają odłączenia zabezpieczeń . Cytuj
rydziu87 5 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Czy taki router http://tiny.pl/k68c będzie działał bez problemów z ps3? Podejrzewam że będzie działał, ale chcę się upewnić a może dołożyć kilka zł i kupić coś takiego http://tiny.pl/k68f ? lub coś innego w tych granicach cenowych? Cytuj
ATG 1 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 (edytowane) Czy taki router http://tiny.pl/k68c będzie działał bez problemów z ps3? Podejrzewam że będzie działał, ale chcę się upewnić a może dołożyć kilka zł i kupić coś takiego http://tiny.pl/k68f ? lub coś innego w tych granicach cenowych? Mam takiego: http://tiny.pl/k68f co do problemów z ps3 napisałem wyżej - wywalało mnie z BF:BC kilka zmian i już jest ok, ogólnie router bardzo dobry bardzo łatwy w obsłudze nie miałem z nim żadnych problemów, dobra współpraca z ps3 (np. upnp,qos) xD Edytowane 2 lipca 2008 przez ATG Cytuj
_tomek 2 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 Linksys WAG200G - szybka instalacja i bezproblemowe wykrycie przez PS3. Mniej więcej 20 metrów i jedna ściana - zasięg w graniach 60-70%. Cytuj
da$io 110 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 (edytowane) Ja skusiłem się na Netgear DG834G! No i wczoraj kląłem na niego pół dnia! O ile z połączeniem na kompie poszło w sumie gładko, zarówno Lan jaki WLAN tak kombinacje alpejskie z PS3 nie przyniosły kompletnie rezultatu! I tak sobie myślę że to może PS3 ma humory! Odblokowałem porty, mac konsoli i inne cuda a konsola mimo iż wykrywa router nie łączy się z nim i ochoczo wyświetla komunikat 80130013E (...) check your security settings for wireless lan! Gdyby ktoś miał pomysł na ten problem byłbym niezwykle wdzięczny! EDIT: Poradziłem sobie! Po prostu trzeba wyłączyć szyfrowanie WPA WEP działa, WPA już niestety nie! Edytowane 18 sierpnia 2008 przez da$io Cytuj
Grabar 5 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Polecam wcześniej wymienionego D-Linka DSL-G624T. 3 m od konsoli przez grubą ścianę i zasięg 90%. Konfiguracja pod Neo była właściwie automatyczna, z WPA też żadnych problemów. Cytuj
JanG 0 Opublikowano 1 września 2008 Opublikowano 1 września 2008 Ja posiadam NETGEAR'a RangeMax NEXT - WNR834B v2 i wszystko ładnie chodzi. Router był w domu na długo przed PS3, a gdy ta się w nim znalazła nie było problemów do podłączenia do istniejącej już sieci z szyfrowaniem WPA. Wcześniej sprawiał trochę problemów gdy jechał na "eNce". Tak ogólnie to go nie polecam, ale działa z PS3 bezproblemowo:D Cytuj
MajinBroda 0 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 ASMAX AR 904g... Polecam- stabilny, nie zapycha się, dobra konfiguracja, niska cena... Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 Ja skusiłem się na Netgear DG834G! No i wczoraj kląłem na niego pół dnia! O ile z połączeniem na kompie poszło w sumie gładko, zarówno Lan jaki WLAN tak kombinacje alpejskie z PS3 nie przyniosły kompletnie rezultatu! I tak sobie myślę że to może PS3 ma humory! Odblokowałem porty, mac konsoli i inne cuda a konsola mimo iż wykrywa router nie łączy się z nim i ochoczo wyświetla komunikat 80130013E (...) check your security settings for wireless lan! Gdyby ktoś miał pomysł na ten problem byłbym niezwykle wdzięczny! EDIT: Poradziłem sobie! Po prostu trzeba wyłączyć szyfrowanie WPA WEP działa, WPA już niestety nie! Dziwne ja mam właśnie WPA i wszystko śmiga... ale ten błąd chyba mi się już obił o oczy Cytuj
S_600 252 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 (edytowane) Wczoraj podłączyłem do routera Linsys BEFSR41 i przeglądarka śmiga elegancko ale już logowanie do sklepu trwało około 3 godzin (jakoś wytrwałem). Ciągle wyskakiwał error 80711008 ale w końcu udało mi się zalogować na ps store z tymże jak próbowałem pograć w multiplayera w GTA4 to za każdym razem jak się łączyłem do gry to wyskakiwał komunikat ROUTER/NAT is too strick.... Czy mam cos zmienic w ustawieniach routera? Jesli tak to co, prosze o pomoc. Edytowane 18 września 2008 przez S_600 Cytuj
PatrykPSX 0 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Witam. Czy ktoś jest w posiadaniu Switcha D-Link DES 1008D?Chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuje.Albo może poleciłby ktoś jakiś dobry switch w cenie około 80 zł?8 portowy max. Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 26 października 2008 Opublikowano 26 października 2008 Posiadam router z wbudowanym modemem ADSL2+ Pentagram Cerberus P 6331-6. Router posiada cztery wejścia LAN RJ45 i do tego Wi-Fi. Podpięte mam dwa komputery, jeden poprzez RJ45, drugi poprzez Wi-Fi i PS3 poprzez RJ45. Wszystko działa wyśmienicie. Zakupiłem go w Saturnie za 119 zł. Polecam. Cytuj
zbynio24 0 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Witam. Mam internet z Chello. Chcem kupic reuter do PS3. Reuter stalby w odleglosci 6m od PS3 + sciana. Zamierzam kupic cos z Linksys. Tylko mam jedno pytanie czy to musi byc Linksys WRT54GL ktury jest wyczesany ale i drogi, czy do domowego uzytku PC + PS3 wystarczy mi LINKSYS WRT 54GC EU - http://www.maximedia.pl/?c=routery&p=l...54gc_eu_wrt54gc i czy bedzie odpowiednio mocny sygnał ? A i jeszcze jedno: taki reuter podlaczam do modemu czy zamiast jego (bezpośrednio) ? Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 Pisałem to już kilka razy ale napisze jeszcze raz, żeby uniknąć wszelkich problemów z połączeniami PS3 starczy wyłączyć firewalla w routerze, włączyć NAT i UPnP. Wtedy wszystko śmiga aż miło i nie ma problemu że gra X działa online a gra Y już nie. Wbrew pozorom nie są to żadne herezje, ponieważ firewall nie chroni samego routera tylko urządzenia za nim czyli kompa i konsolę. Na kompie macie pewnie już jakiegoś firewalla a PS3 zwyczajnie go nie potrzebuje, więc nie ma co utrudniać sobie życia. A co do szyfrowania to jeżeli nie działa Wam WPA (chociaż nie wiem czemu bo powinien; u mnie działa) to WEP nie ma sensu w ogóle właczać bo jest on tak łatwy do złamania że szkoda zachodu. Dodatkowo polecam filtrowanie MAC, no i oczywiście hasło WPA musi być długie i niesłownikowe, bo inaczej też nie ma sensu bo jest do złamania w parę sekund (ja mam 16 znaków wpisanych "na pałę"). I koniecznie należy zmienić hasło administratora w routerze, bo na nic wszystkie zabezpieczenia skoro każdy może wejść do routera wpisując admin admin To tyle w kwestii połączenia i bezpieczeństwa. Jakby co to ja mam Pentagrama Cerberus ADSL WiFi 802.11g Lite - tani i nie ma z nim żadnych problemów. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 Tylko z tym sie nie zgodze: .... Wtedy wszystko śmiga aż miło i nie ma problemu że gra X działa online a gra Y już nie. ... Niestety to nieprawda. Moze byc tak ze gra X nie wymaga PSN a Y wymaga. Badz gra X ma nizsze wymagania jesli chodzi o efektywnosc sieci niz Y. Czesto niestety jak sa problemy z PSNem to zadna z Twoich sugestii nie pomoze bo moga wynikac z jakosci lacza ktorym jestes obdarzony przez dostawce internetu. Wiem cos o tym bo nie mialem zadnych problemow az przyszly. Wczoraj Multimedia wymienila mi modem, bo zaczeli podejrzewac ze tutaj moze lezec przyczyna. Na razie jest ok. Z reszta generalnie jestem gotow sie zgodzic, choc zdejmowanie firewalla niekoniecznie jest dobrym pomyslem. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Akurat w temacie routerów i modemów WIFI jestem 200 lat za murzynami:). Posiadam internet od miejskiego dostawcy(Art-com), łącze mam przypisane do karty sieciowej, teraz chce w łatwy i prosty sposób podłączyć ps3 do sieci . Możecie mi podać jak to najprościej i najłatwiej zrobić?? Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Witam! Mam pytanie. Czy router D-Link DIR-300 będzie bezproblemowo działać z PS3? Mam internet z kablówki. Powiedzieli, że muszę dopłacać 10 zł dodatkowo za drugie urządzenie. Czemu ma to służyć? Czy klonowanie MAC nic tu nie zdziała? Muszę im podać MAC routera? Jestem zielony jeśli chodzi o sieć bezprzewodową. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 (edytowane) Z jakiej kablowki? Zwykle modemy tv kablowej dziela po DHCP, znaczy maja adres przypisywany dynamicznie i wystarczy taki modem odlaczyc od pradu przed przylaczeniem nowego urzadzenia. Oznacza to ze zadne klonowanie nie jest potrzebne. Co wiecej zwykle normalne kablowki akceptuja taki stan rzeczy, ze uzywasz routera wi-fi. Edytowane 2 lutego 2009 przez grzes_l Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 RTK działająca w moim mieście. Czyli te dodatkowe 10 zł to nie ściema? Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Zdaje sie ze w kazdej kablowce jest taka pozycja w cenniku. Nie znam niestety Twojej kablowki. Podejrzewam jednak, ze dziala dokladnie tak samo jak wszystkie pozostale. Cytuj
snowby 0 Opublikowano 2 czerwca 2009 Opublikowano 2 czerwca 2009 Mam problem z wyborem routera, do Neostrady z modemem Sagem Fast800. Szukam czegoś z mocnym sygnałem i prostą obsługą. PS3 chciałbym podłaczyć bezprzewodowo. Możecie coś polecić do ok. 250zł. Z góry dzięki Cytuj
RUMAKo 0 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Opublikowano 29 sierpnia 2009 Witam chce kupis router do ps3 i mam kilka pytań. Jaką firmę routera proponujecie?? i czy lepiej podłaczyc przez wifi czy za pomoca kabla??,internet mam z neti(6mb) .Chce aby router był jak najprostszy w konfiguracji i najlepiej juz przez któregos z forumowiczów sprawdzony z góry dziekuje za pomoc Pozdro! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi