Skocz do zawartości

Routery/modemy WiFi a współpraca z PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam modemowe z Netii 1mbp/s i wszystko śmiga bez najmniejszych problemów czy zwolnień. Podobnie miałem na tym łączu przy X360. Myslę więc że takie łącze jest odpowiednie.

Opublikowano

czy ten router bedzie dobrym wyborem zeby podlaczyc neta do konsoli, net z chello (upc) po kablu nie mam zamiaru podlanczac jako wifi? OVISLINK AirLive (WL-1600GL) 802.11g Wireless Router Broadcomm Chipset ( TOMATO ), i jak z jego konfiguracja?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem.mam dwa urządzenia(ps3 i laptop) oba z takim samym MACiem.nie moge zmienic MACa bo tylko na ten jeden MAC aktywowany jest net.podłaczylem router dlink i mam neta albo w laptopie albo w ps3.do laptopa podłączony jest kablem a ps3 przez wi-fi.co zrobic zeby i tu i tu byl naraz

Opublikowano

nie moga byc 2 urzadzenia podlaczane na raz z takim samym maciem

bo mac to jak adres domu, zeby cos docieralo pod wskazany adres do konkretnego urzadzenia musi byc niepowtarzalny i jedyny...

musisz kupic router

wtedy routerowi ustawisz ten mac jaki ma sie laczyc z netem, a w sieci wewnetrznej kazdemu urzadzeniu rozne macki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

witka, mam intenret w inei, dzwonilem na infolinie i facet powiedział ze wystarczy mi router z koncowka rj45, wiec z tego co ruzmiem nie potrzebuje adsl w routerze.

Czy w takim razie moge spokojnie kupic ten model:?

http://www.allegro.pl/item787481466_tp_link_tl_wr340g_wifi_wds_nowy_model_dsl_wys_24h.html

albo ten

http://www.allegro.pl/item764594618_tp_link_tl_wr543g_ap_router_2_4ghz_4xlan.html

Edytowane przez caps_LOCK_masta
Opublikowano

nie ;]

nie dam za router 2 baniek, jak ten sie spier,doli to wtedy pomysle.

a dlaczego uwazasz ze jest kiepski?

bo szukam jakis komentarzy i nikt sie nie skarzy.

chce tylko laptopa miec przez wifi i ps3 na kablu, badz tez na wifi, nic wiecej, mno moze jeszcze psp, ale watpie.

Opublikowano

Bo router z wifi nie moze kosztowac 50 zł. Ja bym nie kupil czegos takiego, bo tanie (pipi) to tanie (pipi) ;) Ale to moje zdanie.

Strzelam, ze moze miec jakis lipny zasieg, czesto sie wieszac, oczywiscie to tylko domysly ;)

Bzdura! Do domowych zastosowań w pełni wystarczy. Ja mam router TP-LINKA i nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń. Nie wiesza się,zasięg mam w całym domu (stoi na piętrze, a na parterze wszędzie łapie zasięg i siła sygnału jest bardzo dobra). Do routera w szczytowych momentach podłączone są 3 kompy i konsola i routerek wyrabia z dzieleniem netu na wszystko. caps_LOCK_masta możesz łykać śmiało. W domowych zastosowaniach nie zobaczysz różnicy, a skoro nie ma różnicy to po co przepłacać

Opublikowano

kupiłem, zainstalowałem bezproblemowo, i uwazam ze zakup byl swietny, o to mi chodzilo, wszystko hula tip top, router mały, transfer zawodowy, spełnia wszelkie oczekiwania, i za jedyne 60 zl.

Opublikowano

kupiłem, zainstalowałem bezproblemowo, i uwazam ze zakup byl swietny, o to mi chodzilo, wszystko hula tip top, router mały, transfer zawodowy, spełnia wszelkie oczekiwania, i za jedyne 60 zl.

Dokładnie tak jak mówiłem. Do zwykłego podzielenia łącza w domu na kilka kompów/konsol sprzęt za 60 zł spełni swoje zadanie. Po co przepłacać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jakies 2-3 tygodnie temu zakupiłem router TP-Link TD-W8901G ,i uzadzenie spisuje sie jak narazie znakomicie 85-90% sygnału , ma do poknania jedna sciane .Internet chodzi ładnie płynnie ,zero zwiech itd... naprawde polecam .Pozdro