Skocz do zawartości

House MD

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zacząłem ten serial około miesiąca temu i muszę stwierdzić, że jest genialny. Nie oglądam na wyścigi, tak średnio 2 odcinki dziennie. Właśnie będę oglądał 1 epek 3ego sezonu. Jak dotąd jeszcze żaden odcinek nie spowodował u mnie ziewania, a teksty (oraz akcje) Grega niszczą obiekty i koszą sutki równo.

Opublikowano

No 2x24 był mega zayebisty z konkretną końcówką, a po nim 3x01, który także solidnie mnie zaskoczył- House

całkiem zdrowy i na deskorolce popierdziela, choć pod koniec odcinka jednak przepisał sobie vicodin. To znaczy, że bóle faktycznie wracają

Jednak wolę bardziej gburowatego i sarkastycznego niż miłego i pomagającego wszystkim Grega.

Gość MasterShake
Opublikowano

jestem w polowie 20 epa. Najlepszy ep. calego serialu.

Opublikowano

Brak mi słów.

W tej chwili wolałbym żeby ten serial wcale nie był tak genialny, może wtedy umiałbym wydusić z siebie coś więcej niż: - dlaczego...?

Gość MasterShake
Opublikowano

+

Kuttner wasn't murdered

you deduced that by removing your sunglasses to the strains of Who song?

Pojazd po CSI ładny ;]

Opublikowano
Brak mi słów.

W tej chwili wolałbym żeby ten serial wcale nie był tak genialny, może wtedy umiałbym wydusić z siebie coś więcej niż: - dlaczego...?

Co dlaczego?

Opublikowano

Dlaczego stało się to co się stało? Ta, wiem, to tylko serial, a jednak dawno nic mnie tak nie ruszyło.

Gość MasterShake
Opublikowano (edytowane)

wruszajacy nie byl ale House daje rade imo.

A Kuttner dla Obamy pracuje.

Edytowane przez MasterShake
Opublikowano

lol, niezle go,wno powinna byc jakas klauzula w umowie, ze jesli chce odejsc to musi nagrac np. jeszcze 3 odcinki, zeby to jakos sensownie wyszlo ;/

nie wiem jak mozna sie tym wzruszyc, wyszlo do du.py moim zdaniem.

Opublikowano (edytowane)

Decyzję o odejściu podjął na początku tego roku, a został do kwietnia, więc i tak się postarał.

Zresztą o ile sam nagły motyw jego nagłej śmierci był trochę bezsensowny, to scenarzyści tego nie zignorowali i postacie serialowe też uważają ten motyw za dziwny.

Edytowane przez Hela
Gość MasterShake
Opublikowano

ale to chyba nie mialo byc wzruszajace... No ja przynajmniej nic takiego nie uswiadzcylem.

Opublikowano

Już abstrahując od tego komu się motyw podobał, komu nie, kto się popłakał w poduszkę etc., odcinek pokazuje klasę serialu i najwyższe loty aktorstwa (w granicach telewizyjnych standardów oczywiście), nie sądzicie?

Ja cały epek jednym tchem pochłonąłem, jak od dawna nie miałem okazji.

I jednak twórcy znaleźli drogę dla serialu, zamiast rozwijać/zmieniać Housa, zgrabnie manewrują jego otoczeniem. Teraz przekonamy się na ile takie zabiegi starczą.

Opublikowano

A moim zdaniem pod względem emocji nie przebija końcówki czwartego sezonu (Amber) nawet w połowie. Czegoś mi było brak. Przecież w ostatnim odcinku (Locked In) koleś był pogodny, wesół i w ogóle lite. A tydzień później okazuje się być w ciężkiej depresji ;P

However, to jest racja, aktorzy oraz ekipa (operowanie światłem!!!!) to w tej chwili chyba jeden z najbardziej uzdolnionych teamów w branży.

Opublikowano

<konsolomaniak>

A House jest konsolomaniakiem!! W klinice lubił sobie na GBA SP pograć, a teraz widziałem, jak Metroida gangsterowi na DS'ie zapuścił ;].

Ja się tych genialnych odcinków nie mogę doczekać, bo sezon 1 jak na razie standardowy jest.

Opublikowano (edytowane)

No bo był dodany na siłe. Arab nie miał klauzli na odcinki, że musieli wymyslić głupi <chociaż chyba jedyny mozliwy trzymający się kupy> motyw, żeby zakonczyć losy tej postaci?

Nie podobał mi się ten odcinek, a co dopiero mowic o dobrym finale sezonu. Dla mnie zero emocji. Jeszcze przed odcinkiem gdzieś w zagranicznym serwisie doczytałem, że Kumar wypadł z obsady.

To raczej nie koniec tego wątku, więc może coś ciekawego jeszcze z tego wyjdzie.

Zdecydowanie koniec wątku. House znalazł zdjęcie na ktorym Kutner miał smutną minkę <wielka deprecha>, a na koncu podali infolinię dla samobójców xD. Chociaż szkoda, bo jakby to było morderstwo to byloby to mniej naciągane, a i byłby powod dla ktorego mogłby worcic detektyw, ktory krecił z Cuddy.

Edytowane przez gekon
Opublikowano

House jest chory albo wariuje - zamazana wizja pod koniec 5x19, teraz Amber. cool ^^