Skocz do zawartości

House MD

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Motyw rogatego Wilsona, którego leśne driady nauczyły jak zaspokajać kobiety był po prostu EPICKI. House, Chase i Wilson na tych błyskawicznych randkach też dawali radę. Chemia między postaciami to podstawa udanego serialu. Fajnie, że House się jeszcze nie wypalił i ciągle jest robiony z tak zwanym jajem. ;)

Opublikowano

Powinni zrobić poboczny serial skupiający się właśnie na tej parce ;] No po prostu walka na dissy była niemal na tak wysokim poziomie, jak początek 4. sezonu (gitara elektryczna House'a i criminal mastermind Wilson :)).

Swoją drogą, już myślałem, że Chase zarucha Trzynastkę =]

Opublikowano

Skąd takie wieści? Ja się dszukałem tylko takiej rozpiski:

6x15 - 08.03.2010

6x16 - 15.03.2010

6x17 - 22.03.2010

6x18 - 12.04.2010

6x19 - 19.04.2010

6x20 - 03.05.2010

6x21 - 10.05.2010

6x22 - 17.05.2010

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

4. Unikaj pisania kilku postów pod rząd, lepiej edytować jednego posta niż zaśmiecać forum kilkoma zbędnymi.

Obejrzalem jeden sezon tego serialu i juz sie znudzilem, przypadki medyczne z kosmosu co odcinek, ile mozna. Glowny bohater nawet ciekawy, ale to za malo. http://vimeo.com/10192332 ta parodia genialnie opisuje ten serial

Edytowane przez Guernica
Opublikowano
  W dniu 13.04.2010 o 12:29, Guernica napisał(a):

4. Unikaj pisania kilku postów pod rząd, lepiej edytować jednego posta niż zaśmiecać forum kilkoma zbędnymi.

Obejrzalem jeden sezon tego serialu i juz sie znudzilem, przypadki medyczne z kosmosu co odcinek, ile mozna. Glowny bohater nawet ciekawy, ale to za malo. http://vimeo.com/10192332 ta parodia genialnie opisuje ten serial

I don't get it.

Opublikowano (edytowane)

Jestem po 5 sezonach i trochę się już Housem znudziłem. Schematyczność odcinków jest dobijająca, ale z drugiej strony odejście od pewnych motywów zepsułoby ten serial. Aktualnie robię sobie przerwę, po wakacjach wezmę się za 6 sezon :)

Edytowane przez szaden
Opublikowano
  W dniu 13.04.2010 o 12:46, qb3k napisał(a):
  W dniu 13.04.2010 o 12:29, Guernica napisał(a):

I don't get it.

Nudzi mnie to ze kazdy odcinek wyglada tak samo, pacjent, nie wiadomo co mu jest, lecza go na 100 sposobow, prawie umiera, 5 minut przed koncem House doznaje olsnienia i pacjent zdrowieje. Wole jednak produkcje ktore posiadaja jakis glowny watek, Lost np.

Opublikowano
  W dniu 13.04.2010 o 13:00, Guernica napisał(a):
Nudzi mnie to ze kazdy odcinek wyglada tak samo, pacjent, nie wiadomo co mu jest, lecza go na 100 sposobow, prawie umiera, 5 minut przed koncem House doznaje olsnienia i pacjent zdrowieje. Wole jednak produkcje ktore posiadaja jakis glowny watek, Lost np.

No tak, ale Ameryki nie odkryłeś, bo schemat to już każdy głupi zauważy po kilku odcinkach. I zauważył. I pochwalił się spostrzeżeniem w tym temacie. Mnie raził w pewnym momencie, ale potem się z tym pogodziłem i jakoś mi nie przeszkadza od dłuższego czasu, bo najczęściej jest po prostu tłem relacji między postaciami.

Nowy epizod fajny z założenia. I w ogóle jak zwykle przyjemny.

Opublikowano
  W dniu 18.04.2010 o 19:06, Keymaker napisał(a):

Oficjalnie ogłaszam, że House MD jest amerykańską edycją "Na dobre i na złe".

Aa, no skoro oficjalnie.

Kurde, amerykańskie edycje zawsze są fajniejsze. ;/

Opublikowano
  W dniu 18.04.2010 o 22:29, Hejas napisał(a):
  W dniu 18.04.2010 o 19:06, Keymaker napisał(a):

Oficjalnie ogłaszam, że House MD jest amerykańską edycją "Na dobre i na złe".

Aa, no skoro oficjalnie.

Kurde, amerykańskie edycje zawsze są fajniejsze. ;/

Piąty sezon był jeszcze niezły( nie jako całość ale poszczególne ep dawały rade, no i ta końcówka). Na szósty sezon już patrzeć nie mogę, 17 ep zmiany nie przynosi. Nuda.

Gość _Milan_
Opublikowano

przez pierwsze 5 minut dalem sie nabrac, i myslalem ze sciagnalem zly plik ;]

• 3 tygodnie później...
Gość _Milan_
Opublikowano

a mi sie nie podobal, zalosny haus, plus w(pipi)iajacy doktorek, i schemat który sie widzialo juz nie w jednym filmie badz serialu, ale na tyle przecietny ze nie pamietam w jakim.

serial zszedl do piwnicy, i kopie do dna.

Opublikowano
  W dniu 12.05.2010 o 06:37, caps_LOCK_masta napisał(a):

a mi sie nie podobal, zalosny haus, plus w(pipi)iajacy doktorek, i schemat który sie widzialo juz nie w jednym filmie badz serialu, ale na tyle przecietny ze nie pamietam w jakim.

serial zszedl do piwnicy, i kopie do dna.

Nie zgodze sie z tym. To wlasnie takie odcinki powoduja, ze to sie chce JESZCZE ogladac bo jesli calosc wygladalaby tak jak ostatnie odcinki - ten rycerski - to przestalbym to juz dawno ogladac. To serial o nim, o jego problemach ukazywanych przez pryzmat zagadek medycznych, jednak te sa tylko przeciez tlem. Jesli mialbym wymienic odcinki z tego sezonu, ktore pamietam, to jest takie, ktore mi sie podobaly to wyminilbym tylko poczatek, gdzie byl w

Pokaż ukrytą zawartość

, pozniej ten z Cuddy oraz wlasnie najnowszy. Wedlug mnie odejscie od jego osoby to wlasnie rownanie w dol, splycanie tego serialu. Jesli bede chcial cos "medycznego" to poogladam Ostry Dyzur, czy naszych lekarzy... Wlasnie niecodzienny humor, ironia, jak i jego osoba wraz z problemami jest sila tego serialu. Ogladajac poprzednie odcinki tego sezonu zastanawialem sie czy bedzie jeszcze gorzej bo nie tylko elementow ironicznych bylo co raz mniej, ale w ogole House'a bylo mniej, az tu wreszcie mocny powrot z 20 odcinkiem. Tego sie powinni trzymac.

Opublikowano (edytowane)

No i super że odcinek się wyróżnia na plus(biorąc pod uwagę ten sezon, bo patrząc na całokształt jest zaledwie nieźle). Martwi mnie że od s5 jedyne godne uwagi ep to dwa pierwsze i dwa ostatnie, wszystko co pomiędzy to szarzyzna.

Edytowane przez zwolak6
Gość MasterShake
Opublikowano

odpadlem na 12 epie, dzieje sie cos ciekawego? Bo z deka mi sie ten serial przejadl ;f

Gość Mr. Blue
Opublikowano

Ja tam was kurna nie rozumiem. Oglądam od 3 sezonu (choć zaliczyłem wcześniejsze w tv: fuj) i choć nie jestem największym fanem na świecie, to serial jeszcze mi się nie przejadł. Wciąż czuje niedosyt cotygodniowej dawki chamstwa od naszego kochanego doktorka i nie zbyt się cieszę, że to ostatni sezon. Szkoda, bo dla mnie rozkład jakości sezonów wygląda w coś ten deseń:

1. s4

2. s6

3. s5 = s1

4. s2

5. s3