Konar. 15 Opublikowano 11 maja 2011 Opublikowano 11 maja 2011 Powoli ósmy sezon zaczyna się mijać z celem. Przypadki medyczne są już kompletną fantastyką, a postacie to już zataczają koło. House próbujący odbudować nogę? Czekaj, czekaj...to już czasem nie było 3 sezony temu? Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Powoli ósmy sezon zaczyna się mijać z celem. Przypadki medyczne są już kompletną fantastyką, a postacie to już zataczają koło. House próbujący odbudować nogę? Czekaj, czekaj...to już czasem nie było 3 sezony temu? Dokładnie to. Nie śledziłem 7 sezonu House'a bo byłem w(pipi)iony jak c(pipi) rozwiązano motyw z psychiatrykiem w 6. House stał się nudny a wróciłem do niego tylko ze względu na to że myślałem że 7 sezon to już definitywny koniec. Nawet cięte teksty Greg'a już nie są takie cięte. Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Hugh powiedział w wywiadzie, że na ósmy ma jeszcze kontrakt. I zasugerował, że ósmy to koniec. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Och, szkoda. Miałem cichą nadzieję na koniec już w 7 sezonie . Jaram się niesamowicie wydaną ostatnio bluesową płytką Hugh Lauriego . Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 13 maja 2011 Opublikowano 13 maja 2011 Siódmy chcą dociągnąć byle do końca, a na ósmy szykują same konkrety! Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Nie mogę powiedzieć, obowiązuje mnie umowa. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Mnie się ostatni odcinek podobał. Sean Robert Leonard mówił ostatnio, że chce odejść a tymczasem on też podpisał umowę? Źródło proszę. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 b. dobra końcówka ale chyba podbita troche muzyka Bon Ivera. Finał moze byc fajny. chociaz boze co za sci-fi teraz. Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 17 maja 2011 Autor Opublikowano 17 maja 2011 OFICJALNIE: Lisa Edelstein odchodzi z "Dr House"! Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 No to 7 sezon będzie naprawde smutny Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 (edytowane) Chyba 8 i nie mam nic przeciwko smutnemu scenariuszowi, o ile będzie coś wart. Odcinek bardzo mi się podobał, chociaż do Gwiezdnych Wojen było już blisko :potter: . Edytowane 17 maja 2011 przez maciucha Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 17 maja 2011 Opublikowano 17 maja 2011 Dla mnie ten odcinek to kpina jednak jeśli chodzi właśnie o realizm, operacje w domu, wycinanie sobie guzów czy tam raka i za tydzień juz wszystko będzie w porządku? No (pipi) pierwsze sezony miały świetne przypadki, gdzie rozwiązanie było cholernie ciekawe i zaskakujące, potem to popadło w taki schemat, że aż męczy i teraz jeszcze cuddy nie bedzie, coś nie widzę tego. Cytuj
m0rr0s 3 Opublikowano 18 maja 2011 Opublikowano 18 maja 2011 Co Cuddy mówi w trailerze na końcu? "If Greg House comes anywhere...?" Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 ... near me, I want him throw into jail. 1 Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 19 maja 2011 Opublikowano 19 maja 2011 Z całego odcinka to właśnie "zrób to sam" w wannie było najciekawsze, chociaż głupie. Bo przecież przypadek był tylko banalnym pretekstem do tego, żeby Hadley i Chase zaczęli się ruchać. O rozterkach judka nie wspominam, bo to jest najbardziej żenujący wątek w historii tego serialu. Chyba nawet drama z zabiciem dyktatora Ugandy i związane z tym perturbacje małżeńskie nie były tak idiotyczne. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 Takie pytanie: wie ktos moze, dlaczego lekarze w serialu podczas tego badania, gdzie sie wstrzykuje barwnik w pacjenta, nosza te takie dziwne ubrania ? [niebieskie, z zaslonieta szyja] Ogladam serial i wlasnie zastanawiam sie, czemu sa tak ubrani. Orientuje sie ktos? Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 Te ubrania chronią tarczyce i inne dość wrażliwe narządy przed promieniowaniem. Bo zazwyczaj jest to zwykle prześwietlenie, a kontrast który oni wstrzykuja ujawnia np. zatorowane naczynia. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 Te ubrania chronią tarczyce i inne dość wrażliwe narządy przed promieniowaniem. Bo zazwyczaj jest to zwykle prześwietlenie, a kontrast który oni wstrzykuja ujawnia np. zatorowane naczynia. no powiedzmy chroni wszytskie narządy wew. przed promieniowaniem ( czemu wg Ciebie tarczyca jest bardziej narażona na promieniowanie? ) normalnie zdjęcie rentgenowskie jest robione w specjalnym zabezpieczonym pokoiku (klatka faradaya itp) a radiolog jest w odzielnym pokoiku, w serialu lekarze sa przy pacjencie więc musza ograniczyc promieniowanie. pytanie czemu pacjent nie ma czegos takiego (no wiadomo ze lekarz jest ważniejszy :potter: ) Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 Klatka faradaya chroni przed promieniami rentgena? Ciekawe. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 Klatka faradaya chroni przed promieniami rentgena? Ciekawe. woogle w Hausie oni tam nie robią rtg tylko obrazowy rezonans magnetyczny ( i tu klatka faradaya) Doneth mnie podpuścil z tym rtg a ja to łyknołem. my bad. Cytuj
Doneth 3 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 (edytowane) Ale Yabollek nie pytał o rezonans tylko o angiografię, która jest pod względem działania najzwyklejszym rtg. A powiedziałem o tarczycy, żeby uargumentować czemu jest ten strój " z golfem". Zresztę tarczyca jest stosunkowo wrażliwym na promieniowanie jonizujące organem. Ale prawda. Strój ma chronić wszystkie narządy. Edytowane 22 maja 2011 przez Doneth Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 22 maja 2011 Opublikowano 22 maja 2011 pytanie czemu pacjent nie ma czegos takiego (no wiadomo ze lekarz jest ważniejszy :potter: ) To dopiero zagadka! Myślę, że to świetny pomysł na jeden z odcinków 8 sezonu. Czy chodzi o oszczędności? Może lekarze specjalnie wywołują nowotwory u pacjentów, żeby potem zarabiać na ich leczeniu? A może - choć wiem, brzmi to mało prawdopodobnie - taki lekarz podczas swojej pracy regularnie przeprowadza podobne badania, a pacjent "napromieniowywany" jest tylko raz i w tym wypadku szkodliwość jest znikoma? Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 23 maja 2011 Opublikowano 23 maja 2011 ja obstawiam ze jak by połozyć taki ciażki fartuch na pacjenta to by go brzuszek bolał. innej opcji nie widze. :potter: Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 24 maja 2011 Opublikowano 24 maja 2011 ja je.bie co za (pipi)nia, house leczy jakąś rumunkę, w sumie wątek (pipi)owy strasznie, nawet nie wiem czy ją wyleczył czy nie, tauba żona jest w ciązy co chyba nikogo nie obchodzi, house wjechał w dom cuddy po czym pojechał na plażę. Mogliby na tym odcinku zakończyć serial. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi