adi 189 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 jak coś jest gotowe to jest poprostu gotowe, a jak nie to nie jak coś jest "teoretycznie" gotowe to znaczy ze nie jest gotowe (tak tylko mówią ludzie co nie są pewni swojej czesci wykonanej pracy) podaj ten swój przykład dokładniej to wszyscy Tobie wytłumaczą dlaczego miałeś poślizg wydawniczy Podaję "ten swój" przykład i niech "znawcy" mi wytłumaczą, a może mojej wytwórni (co wytwórnia która wydawała Wilki, Myslovitz, ONA, organizowała koncert J M Jarre w Stoczni Gdańskiej.....itd ,może się znać lepiej od poniektórych tutaj ? ) Otóż mamy nagrany, zremiksowany i zmasterowany materiał. Jest teledysk, okładka, wytłoczone płyty, dogadane sprawy wywiadów, artykułów itd. Wytwórnia wykłada praktycznie na wszystko kasę i ustala sobie ścisły grafik działań promocyjnych (absorbujące, niełatwe, długofalowe posuniecie ) i nagle h....! Ludzie, którzy wg Polityki należą do pierwszej dziesiatki najbardziej wpływowych ludzi w polskim showbiznesie muzycznym (Maliszewska & Wojciechowski), nie są w stanie dotrzymać terminów z powodu przedłuzających sie kwestii formalnych niezależnych ani od nich, ani od nas. I dlatego z pozycji człowieka który niejako odczuł na własnej skórze jak "papierki" mogą opóżnic przedsięwzięcie za które biorą sie porządnie naprawdę kompetentni ludzie, nie sadze aby Cenega dała ciała bo nie "potrafia" wyegzekwować umów, lub dotrzymać terminów. Ale cóż, najłatwiej jest po prostu pojechać po kimś, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza
froniu 1 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 Dobrze dobrze już ich nie tłumacz , w innych krajach potrafią wydać normalnie równo z premierą a cenega ma problemy (i to już nie pierwszy raz) więc coś jest nie tak , do tego trzeba dodać ich zachowanie z co miesięcznym przesuwaniem premiery i obiecywanie "już napewno do mikołajek sie pojawi" a mamy marzec.. Kolejna rzecz to ta ich atrakcyjna cena , z samego szacunku do klientów którzy czekali na tą grę dali by trochę niższą.. Sorry ale twoj przykład i tak nic nie zmienia dla normalnego gracza, zresztą tak jak pisałem wcześniej to nie pierwszy przypadek u cenegi że polonizacja ma opóźnienie dlatego coś tam u nich jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 (edytowane) Panowie - czy ja dobrze widzę na stronie Cenegi? 239,90zł za grę która miała premierę pół roku temu? To chyba jakaś pomyłka... http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=2819 Na sklepie promo ale cena i tak kosmos. adi - tutaj nie chodzi o problemy Cenegi tylko w sposób jaki podchodzi do klientów (potencjalnych). Tak samo było z Far Cry 2 PL. I bardzo podobnie z innymi tytułami. Po prostu nie było wiadomo NIC! Kompletnie. Żadnych informacji tylko jakieś dziwne daty które się potrafiły zmienić w przód/tył w ciągu tygodnia. I nagle ktoś takiego jak z Far Cry 2 - ktoś sprzedaje na alledrogo a na stronach Cenegi termin jest na za 3 tygodnie. Kompletny brak info. To samo jest teraz z Fallout'em - szczerze powiedziawszy ja się znudziłem czekaniem to raz a dwa że sam już się zgubiłem z tymi planami wydawniczymi - teraz widnieje na 20 marca a samych takich dat było kilka/kilkanaście. Edytowane 8 marca 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 Ktoś tu wspominał, że Polacy tylko narzekają, ok - narzekają, często bez potrzeby, ale to co odwala Cenega to woła o pomstę do nieba. Rozumiem jakby nie mieli kompletnie nic wszystko od zera tłumaczyli, a tu co? Na dzień premiery była polska wersja na PC, więc w czym problem był skopiować teksty i odpowiednio "spreparować", że tak powiem na konsole...? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 975 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 Było? http://www.ps3site.pl/fallout-3-pl-13-marca/15365/ PL w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 No i zaczęło się - na stronie Cenegi 20 marca - Ci zapowiadają na 13 marca Cytuj Odnośnik do komentarza
rah 153 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 Najszybciej będą miec koledzy z xami bo jak tylko będzie finalna wersja pl to sie pokaże na torrentach i będzie jasne że data premiery jest bliska.Ja miałem kase odłożoną na tą grę już przed świętami i cieszę się że nie zapłaciłem za preordera , a teraz jak tyle czekałem to poczekam aż cena spadnie do wersji angielskiej a cenega niech zacznie bardziej szanowac klientów.Moim zdaniem tak wczesny preorder wystawiony tak dawno był chwytem poniżej pasa aby tylko naciągnąc klientów na kasę , nie wierzę że nie mieli pojęcia że to potrwa aż tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza
rkBrain 28 Opublikowano 8 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2009 Żałosna sytuacja. W tej chwili na allegro można dostać używaną grę poniżej 100zł z wliczoną przesyłką. Nie śledziłem doniesień o postępach nad polonizacją. Teraz, gdy podano oficjalną datę premiery oraz cenę, cieszę się, że tego nie robiłem. Osoby, które wyczekiwały polskiej wersji przez prawie trzy miesiące (miała się chyba najpierw ukazać w listopadzie) powinny być ostro wkurzone. Poczekają sobie jeszcze miesiąc lub dwa aż gra stanieje. Wszystko było jednakże do przewidzenia. Dla mnie jest to czysty komizm i kpina. Bo niby dla kogo jest ta polska wersja? Bo chyba nie dla przeciętnego polaka. Gry i tak są drogie, więc nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie dopłacał teraz 100zł skoro może mieć to samo w wersji angielskiej. To samo tyczy się PoP. P.S. Nie wiem kto wymyślił ten głupi slogan Alledrogo. Wypisywanie go na forum o konsolach jest po prostu idiotyczne biorąc pod uwagę, że można tam dostać gry po najniższych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shakeawake 5 Opublikowano 9 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2009 Porównanie Fallouta przed patchem i po nim, oraz z wersją z PS3 http://img17.imageshack.us/img17/8947/fallout36ps3si2.jpg http://img5.imageshack.us/img5/5831/fallout36360bjx4.jpg http://img7.imageshack.us/img7/5594/fallout36360qp2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 9 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2009 czyli co on poprawił ? troszkę cieniowanie ? Zresztą takie porównania nie maja za bardzo sensu, zawsze mozna różne ustawienia video w konsolach poustawiać a w przypadku F3 wystarczy troszkę inna pora dnia hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 9 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2009 Oglądałem filmik z porównaniem before/after/ps3 i na wielu zdjęciach porównawczych były dopiski, że patch w tym miejscu nic nie poprawił. Screeny sheke'a to właśnie jedno z takich miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 Nie kumam czegoś. Skoro Fallout na x360 wygląda lepiej niż na PS3, to po pathu na x-a jest jeszcze wieksza różnica? BTW, na tych zdjęciach to wogóle różnicy nie widzę, może poza jasnością, która może zależęć w sumie od pory dnia, ustawień monitora, tv....itd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 A kto ci to Stefan powiedział? Przecież to nieprawda. Wyglądają tak samo a jedyna różnica to AAx4 na Xklocku i brak AA na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 Oczywiście że nieprawda Stefanku, przecież jak jedna wersja ma 4XAA to nie wyglada lepiej od tej bez AA, co nie? A poważnie mówiąc, grałem chwile w obie wersje, nie wierzysz? sprawdż PS ID Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 (edytowane) To jest drobiazg Stefan. AAx16 by wersji Klockowej nie pomogło gdyby była gorsza jakość tekstur a odległości pojawiania się postaci, obiektów i przedmiotów były mniejsze niż w wersji na PS3. Wprawdzie AAx4 przy 1280-720 eliminuje ładnie obecność jakichkolwiek ząbków ale nie zmieni faktu, że cała reszta składająca się na oprawę video jest mniej więcej taka sama. O porównaniu ilości klatek w tych samych newralgicznych miejscach na mapie gry nie będę się wypowiadał bo nie znalazłem żadnego info na ten temat. Edytowane 15 marca 2009 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 837 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 (edytowane) Brakuje mi do trofea 2 speech challengey i tu moje pytanko: Czy sa gdzies 2 osoby ktore moglem latwo pominac bo znajduja sie np. w jaskini/na za(pipi)u ,a oferuja speech challenge? Btw. jak dostac sie do Vaul 87? Radiacja skacze tam jak szalona po 2k -_- Sam sobie poradzilem Edytowane 11 marca 2009 przez XM16E1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 10 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2009 Wątek główny. Dostaniesz się innym wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 Pytanie do znawców tematu: - ile broni znajduje się w F3 do własnoręcznego złożenia? - gdzie można zlokalizować schematy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 Looknij na linki w mojej sygnaturze. Tam znajdziesz wszystko czego ci potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
SM1 25 Opublikowano 11 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2009 Wiedziałem, że na Ciebie mogę liczyć dzięki! ps jak dobrze załapałem jest 7szt do własnoręcznego wykonania? http://fallout.wikia.com/wiki/Schematics#L...with_Schematics Cytuj Odnośnik do komentarza
romakowie 0 Opublikowano 14 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2009 Mam już wersję PL, ale nie ma trofeów. Nie instaluje się żaden Path. Czy ktoś wie o co chodzi . Czy wersja PL jest pozbawiona trofików? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 14 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2009 Patch, nie path. ;] Gdyby nie te trofea to można by pomyśleć, że już jest to wersja 1.10 co byłoby całkiem logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 14 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2009 Fallout 3 Exclusive Debut Trailer: The Pitt HD -> http://www.gametrailers.com/player/46717.html Fajny klimacik (motyw muzyczny rządzi) Platformy (wg GT) PC, XB360 oraz PS3. Czyżby coś się zmieniło w polityce Bethesdy w kwestii DLC na PS3? Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 14 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2009 pokaż mi gdzie jest znaczek PS ja tam widzę ze to tylko dla xboxa i PC Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 075 Opublikowano 14 marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 marca 2009 Czytanie ze zrozumieniem się kłania, napisałem, że wg GT. Jakbym widział w creditsach logo PS3 to bym głupio nie pytał Poszperałem trochę i jednak doopa, a nie powiem, ten DLC (w przeciwieństwie do poprzedniego) zapowiada się bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi