stoodio 2 075 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Jest też druga strona medalu, grając na very hard w niespełna połowie gry miałem 20lvl i szczerze przyznam, że kłopoty były tylko na samym początku (pewne miejsca się omija by wrócić za chwilkę i wyciąć wszystko w pień). Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Na pewno trzeba bardziej kombinować. Możliwe, że później, wraz ze wzrostem lv. różnica poziomu trudności faktycznie się zaciera, jednak wątpię, żeby na VH nawet z dwudziestym levelem można było beztrosko hasać sobie po pustkowiach po nocy czy wstąpić na teren super mutantów i wyrżnąć wszystkich kawałkiem zardzewiałej rury. W każdym razie chybione jest IMO granie w Fallout'a na easy czy normalu. Ta gra to czysty survival, a im bardziej ten survival podkreślony tym większa wczuwa w klimat. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Wiele osób twierdzi, że Fallout 3 jest banalnie prosty. Ja niestety tak nie uważam. Na jednego Raidera schodzi cały magazynek. Żeby zadziałał VATS trzeba stać na prawdę blisko, żeby prawdopodobieństwo trafienia wynosiło komfortowe 50%. Gorzej jest gdy przeciwników jest trzech. Gdy podejdziesz bliżej usmażą cię miotaczem a gdy trzymasz dystans kule latają nad ich głowami. Oczywiście można użyć granat jeśli wcześniej przewidziało się taką sytuację i zajrzało do sklepu lub znalazło klika w skrzynce na listy. Jeśli nie trzeba dalej kombinować. To naprawiaj sobie broń i strzelaj w łeb, a nie jelita. Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 15 kwietnia 2009 Opublikowano 15 kwietnia 2009 (edytowane) Jedno jest pewne. Żeby pokonać Behemotha niezbędna będzie wyrzutnia rakiet nuklearnych. Gościu ma jakieś 10 metrów wzrostu i drzwi od samochodu w formie ochraniaczy. Mam nadzieje, że wystrzelanie kilku magazynków z karabinu również wystarczy. Moim zdaniem jest jeszcze szansa na to, że dodatki zostaną dołączone do wersji Game of the Year. Na jesieni powinno się to wyjaśnić. Dzisiaj dowiedziałem się o odwróconej-kradzieży. Reverse-pickpocket można zastosować, żeby: a) zabrać jakiejś postaci unikatowy przedmiot np. kapelusz szeryfa miasta Megaton b) ochronić przed napadem podróżnych handlarzy W obu przypadkach należy podłożyć postaci przedmiot o wyższej wartości obrony. Traktuje to bardziej jako ciekawostkę bo takie obdarowanie jest chyba traktowane jak zwykła kradzież. Jeśli jednak wszyscy handlarze zaliczą zgon trzeba będzie pomyśleć o zastosowaniu tego triku. Edytowane 16 kwietnia 2009 przez rkBrain Cytuj
Szarku 0 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Wiadomo cośna temat patcha? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 (edytowane) Jedno jest pewne. Żeby pokonać Behemotha niezbędna będzie wyrzutnia rakiet nuklearnych. [...] Tja... ja tam z Chinese Rifle prułem biegając dookoła... (oprócz tego w museum gdzie sobie stoisz w miejscu przed framugą... ) Edytowane 19 kwietnia 2009 przez Berion Cytuj
Paliodor 1 790 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Opublikowano 19 kwietnia 2009 Może grając na wyższym poziomie trudności trzeba użyć wyrzutni rakiet nuklearnych ( co za idiota to wymyślił? ) ale ja grając na normalu użyłem tylko szotguna i chińskiego karabinu, a mój brat zabił go z haunting riffle. W F3 wystarczy walić po głowie i wszystko pada w miarę szybko... Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Opublikowano 22 kwietnia 2009 Powracające pytanie w sprawie wersji polskiej a patcha, wiecie coś nowego w tej sprawie. Gdzie można dorwać informacje w tej sprawie?? Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 (edytowane) Pierwsze półtorej godziny można przejść na 100 różnych sposobów. Po wyjściu z Vaulta już nie ma tylu odnóg w questach chyba. Gdy wszystko się rozegra jak należy można oddać się w ręce Overseera Edytowane 27 kwietnia 2009 przez rkBrain Cytuj
zajman 18 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Opublikowano 27 kwietnia 2009 Miałem to napisać już dawno temu : Alien blaster to jest tak masakryczna giwera że głowa mała , solówa z behemotem to naprawde 10 sekund , dodatkowo ta broń prawie zawsze wali criticale Amunicji nie ma do niej prawie wogóle ale 60 naboi starczyło naprawde na długo , używając jej tylko w krytycznych momętach . Spluwa lincolna to następny rarytas , boże jak ja lubie używać tej broni, odgłos lecących kul,całkiem niezła siła i wyje.bany klimat jaki daje bujanie się z tym cackiem sprawiają że jest to mój ulubiony weapon Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 Editorial: Fallout 1.5 Patch and PS3 Expansions http://www.n4g.com/ps3/News-320446.aspx Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Miałem to napisać już dawno temu : Alien blaster to jest tak masakryczna giwera że głowa mała , solówa z behemotem to naprawde 10 sekund , dodatkowo ta broń prawie zawsze wali criticale Amunicji nie ma do niej prawie wogóle ale 60 naboi starczyło naprawde na długo , używając jej tylko w krytycznych momętach . Kurde, właśnie dzisiaj ją sprzedałem w sumie to połowę broni można by z tej gry wywalić, po co kilka rodzajów pistoletów, maszynówek i jakichś pierdo-blasterów jak i tak najkorzystniej jest walić z shotguna czy snajpery? Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 Evidence PS3 may finally get a Fallout 3 DLC http://gamer.blorge.com/2009/05/02/evidenc...-fallout-3-dlc/ Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 w sumie to połowę broni można by z tej gry wywalić, po co kilka rodzajów pistoletów, maszynówek i jakichś pierdo-blasterów jak i tak najkorzystniej jest walić z shotguna czy snajpery? Tak, świetny pomysł, zostawmy tylko dwa rodzaje broni. Po co komu dodatkowe, nie mówiąc już o unique weapons?... :closedeyes: --- Uf, dobrze zatem, że powstrzymałem się przed kupnem tej gry. Za niedługo kupię GoTYE i będę mieć 1.10+dodatki na jednej płycie. Ciekawe co na to userzy polskiej upośledzonej wersji... Jak już złamią PS3 to może zrobi się jakiś merge. Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 Czy ja wiem czy dobrze? Teraz można znaleźć kolekcjonerską edycję za 150 zł. Jak wyjdzie wersja GotY to standardowo będzie kosztowała ze 200 zł. A dodatki nie są aż tak bardzo potrzebne. Jeśli kogoś ta gra wciągnie to sama wersja podstawowa zapewni 200 godzin rozrywki. Patch się przyda. Ostatnio konsola coś źle przeliczyła i "zamroziła" jednego z NPC. Gdy zacząłem do niego strzelać gra się od razu zawiesiła. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 (edytowane) Nówka na pewno, ale minie z pół roku, może rok i 150zł to będzie maksimum. Mnie tam nie stać, żeby w dniu premiery lecieć do sklepu z wywieszonym jęzorem i bulić 200-250zł za grę, która nie jest tyle warta. ;P Może to i tylko dodatki, ale nie lubię ściągać patchy i reszty pierdół via internet ("zawrotnie szybki" trzeba dodać...). Gdyby Sony oddało dostęp do zasobów to mniej by mnie to irytowało, a tak to nie ma jak robić kopii danych i dlatego preferuję jeden nośnik. PS: Nie ma komputera, który "coś źle obliczy" ;]] Edytowane 4 maja 2009 przez Berion Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 A w któym miejscu potrzebujesz porady? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 4 maja 2009 Opublikowano 4 maja 2009 ABRA KADABRA :potter: P.S. to też jest całkiem znośne: Cytuj
villain 5 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 W trailerze widniala data 05.05.2009, swoja konsole komus pozyczylem wiec nie moge tego sam sprawdzic - czy jest juz mozliwosc pobrania dodatku w wersji na PS3 ? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) A miała być możłiwość pobrania tego dodatku? Skąd to twoje oczekiwanie na ten właśnie dodatek na PS3 skoro Howard jasno stwierdził "Xklocek i PC only"? Edytowane 7 maja 2009 przez Gooralesko Cytuj
villain 5 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 (edytowane) gametrailers wlasnie padlo wiec nie moge podac linka, ale na koncu trailera, o ktorym mowie, byly loga PC X360 i PS3 stad moje podejrzenia, ze wyjdzie to i na PS3, jesli nie, to sorry za zasmiecanie topicu EOT. EDIT: stoodio - no racja, widzialem co chcialem zobaczyc - Edytowane 7 maja 2009 przez villain Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi