Skocz do zawartości

Fallout 3

Featured Replies

Opublikowano

New Vegas dostało z kolei 60 klatek, ale już rozdzielczość to obesrane 720p.

Z drugiej strony można się pocieszyć tym, że to tyle samo P co w przypadku Monster Hunter Wilds, więc ZALEŻY JAK NA TO SPOJRZEĆ :nosacz3:

• Odpowiedzi 880
  • Wyświetleń 163,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zacząłem fallout 3 goty wersja ps3 w 2025 roku - gra się znakomicie jakby ktoś pytał. Może to magia oledu tak podbija ten klimat, może to magia starych gier - i dunno.   Będę się dzielił wra

• Z pomocą rzenika praw konsumenta napisałem takie pisemko do Cenegi :     Jestem posiadaczem polskiej wersji językowej gry Fallout 3 na konsolę Playstation 3, którą zakupiłem w dniu 10.04.09r za

• I twój wpis właśnie przypomniał mi dlaczego gardzę grami Bethesdy, wszystko bez polotu byle dostać quest completed a historię zaorać super RPG xd

Opublikowano
11 minut temu, Faka napisał(a):

Na XSX chodzi dobrze? Grał ktoś? 

Grałem, przeszedłem nawet. Rewelacyjnie to działa. 4k i beton 60 fps, bardzo szybkie loadingi. W poprzednim roku bardzo dużo godzin nabiłem.

Opublikowano
3 godziny temu, Patricko napisał(a):

Poczekaj aż ci plik zapisu urośnie, to już nie będzie tak cudownie.

Jak ten plik kontrolać by nie rósł tak? Bo cyrk podobno się zaczyna jak się dodatki zaczyna.

Opublikowano
34 minuty temu, oFi napisał(a):

Jak ten plik kontrolać by nie rósł tak? Bo cyrk podobno się zaczyna jak się dodatki zaczyna.

Nie za bardzo jesteś w stanie to kontrolować, ale na pewno pomaga, kiedy nie rozrzucasz fizycznych przedmiotów w świecie gry.
Nie podnoś puszek, rolek po papierze toaletowym i innych śmieci, a jak coś wyrzucasz to staraj się to upychać po schowkach - trup również może być takim schowkiem.
Chodzi o to, że jak coś leży fizycznie, luzem, to dorzuca trochę KB to ogólnego rozmiaru pliku save, więc jeśli składujesz to w jakimś schowku to gra musi zapamiętać tylko nazwę, pod którą dany przedmiot wyświetla, a nie cały jego kształt wraz z fizyką, która dany przedmiot obowiązuje itp.

Jak dojdziesz do dodatków to już i tak nic Ci nie pomoże - będzie pokaz slajdów jak ch#j :sadkek:
Nie mam pojęcia, jak ja wykrzesałem z siebie wolę walki do pokonania tych gier na PS3, ale 100% siedzi w obydwu :sweat:

Zrzutekranu2025-03-05171838.thumb.png.00f2ea4398443c7f559b2cbf6765abb4.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry,

Dziennik fallautciarza dzień któryś tam.

Obecnie plik waży około 4,5MB. Z danych graczy wynika, że 

Cytat

To my understanding performance issues come in around the 10-12mb area

Co może się wydarzyć, bo mam dopiero lv 11 i czuje, że jeszcze ledwo liznąłem ten świat. Ale też wyczytałem, że wersja goty w ostatniej wersji eliminuję ten problem - zobaczymy.

Jako fallaoutowy laik jestem kupiony przez ten świat. Wszędzie walają się śmieci, świetnie dopasowana jest muzyka w backgroundzie  gdy przemierza się tunele metra. Szczególnie zapadają mi w pamięci dzwięki jakie wydaje na zewnątrz Rivet city - aż czuję tą zimną blachę jak zimną broń maxa payna w pierwszej częsci.

Strzelanie bardzo satysfacjonujące - VATS mnie po tylu godzinach nie znudził. Ostatnio nawet pojawiły się nowe animacje podczas "ogłuszenia" gdy komuś mocniej przywalisz ołowiem. Rzucanie granatami to już fun konkretny - te ragdolle mają fajną trajektorie lotu musze przyznać, a jak zabijesz ludzia przy barierkach to naturalnie się osuwają po nich.

Dopiero po paru godzinach wyczytałem jak się naprawia samemu tutaj bronie. Cieszy fakt, że tutaj nie ma żadnych znaczników samouczkowych - sam musisz wyczytać co jak się robi albo inticyjnie coś zrobić (rozbrajanie min chociażby). 

Naprawianie kończyn rownież zajeło mi dłuższą chwile jak to się robi z poziomu PIPBOYa. 

Questy poboczne niby idź zabij i wróć ale - w miejscach pobocznych gdzie odbywa się akcja jest po prostu DUSZA. Nawet opuszczone domy mają ręcznie porozwalane elementy, poprzewracane półki i inne elementy wyposarzenia każdej amerykańskiej publicznej placówki lub zwykłej chaty na przedmieściach.

Co najważniejsze - gra nie męczy i nie wqrwia i ostatnio cisne w to czasem do późnych godzin nocnych. Magia starego Zenimax studios? Być może....

Spoiler

Musze przyznać, że na tak rozwiniętą gre zespół był niewielki. 

https://www.mobygames.com/game/37167/fallout-3/credits/windows/?autoplatform=true

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry

Stan gry podstawki goty edition - ani razu gra nie miała crasha, czasem spadki fps do 15 ale ogólnie jest dusza. Przed zakończeniem głównego wątku lece z czterema dodatkami. No i Operation: Anchorage to niezły pokaz slajdów momentami - trochę przegieli z efektami śniegu i ilościa ludzików na ekranie mevek

Gra się nawet raz zawiesiła, bo bufor konsoli widać nie wytrzymał.

Aha i ten pomocnik co dostajemy go pod koniec gry z podstawki to jest takim tankiem, że troche przyznam z tym przegieli - on stoi i zbiera agro a ja wale kapiszonami z boku do overlordów xd