Opublikowano 6 stycznia 200817 l [ze wzgledu na dosc kompromintujace oswiadczenie sprzed paru lat zmieniam post.] /duskusja na temat talentu Aronofskego, zapraszam Edytowane 30 grudnia 201014 l przez banny
Opublikowano 7 stycznia 200817 l Dzis obejrzałem The Fountain - 100% ide do kina na to arcydzieło. Z tym może być ciężko, jako że polska premiera miała miejsce ponad rok temu :0
Opublikowano 10 sierpnia 200816 l "the wrestler" - nowy film aronofskiego z mickey rourke w roli głównej ma mieć swoją premierę na festiwalu w wenecji (zresztą bierze udział w konkurskie). potem zabiera się jak pewnie wszyscy wiedzą za nowego robocopa . co do "żródła" to nie wiem sam co myśleć, z całą pewnościa potrzebuje kolejnego seansu. trochę drażni zbytnia chaotyczność, nagromadzenie wątków, ale warto docenić sferę audio-wizualną (mensell jak zawsze z klasą), zwłaszcza, że podobno wykonaną całkowicie bez użycia komputerów (reakcje chemiczne kręcone pod mikroskopem, tak na świeżo skojarzyły mi się "te wspaniałe bąbelki w tych pulsujących limfocytach" antonisza ). do tego zaskakująca gra wspomnianego jackmana. w każdym razie nadal numerem jeden zostaje u mnie jego debiut czyli doskonałe "pi". Edytowane 10 sierpnia 200816 l przez tk
Opublikowano 11 sierpnia 200816 l "Pi" jest poje.bane, już więcej tego filmu nie obejrzę. Nie na moje nerwy.
Opublikowano 29 sierpnia 200816 l "Pi", ten film naprawdę zagotował mi w głowie. Jedyny film, który oglądałem z 5-6 razy (nie licząc filmowych powtórek na Polsacie ^_^ ). Za 3 go zrozumiałem (a właściwie, to pomogła mi w tym pani doktor od Historii teatru :lol3: ). Źródło, jest bardziej przystępne i już przy drugim seansie "wszystko wiesz" (bez pomocy osób trzecich ) Na nowe filmy Aronofskiego, zawsze czekam z wywieszonym jęzorem. Bardzo specyficzne kino.
Opublikowano 29 sierpnia 200816 l Bardzo specyficzne kino. czy ja wiem.. każdy film inny jest No właśnie
Opublikowano 4 września 200816 l Żródło fajne jest, ale juz mnie tak nie zmiażdżyło jak Requiem czy Pi. jednak zagięła mnie informacja o tym, że w tym filmie nie ma efektów komputerowych tylko za pomocą jakichs tam reakcji chemicznych i innych babelków je robili. za to bije pokłony bo efekt jest piorunujący. btw. Aronovsky robi teraz jakis nowy film???
Opublikowano 4 września 200816 l btw. Aronovsky robi teraz jakis nowy film??? "the wrestler" - nowy film aronofskiego z mickey rourke w roli głównej ma mieć swoją premierę na festiwalu w wenecji (zresztą bierze udział w konkurskie). potem zabiera się jak pewnie wszyscy wiedzą za nowego robocopa . Edytowane 4 września 200816 l przez wozek
Opublikowano 4 września 200816 l OMG jak Darren zrobi nowego Robochłopa, to potem pewnie ogqozo znajdzie w nim trzecie dno i ukryte przesłania
Opublikowano 6 września 200816 l wrestlera nie ma jeszcze w ogolnej dystrubucji. http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=48552 btw życiorys rourke doskonale pasuje do roli. Edytowane 6 września 200816 l przez tk
Opublikowano 6 września 200816 l no i wygral w tej wenecji. ogladal juz ktos gdzies ten film? Wiesz co, ja wiem, że wiele już osiągnięto i internet jest wszechmocny, ale jeśli film pokazano tylko na festiwalu w Wenecji, to naprawdę nie licz na jakieś AVI-ki. I tak bardziej czekam na "Ponyo".
Opublikowano 7 września 200816 l jezeli kogos to interesuje ewentualnie jeszcze o tym nie slyszal to muzyke do The Wrestler robil Clint Mansell, wiec o sciezke dzwiekowa nie ma sie co bac
Opublikowano 7 września 200816 l Z tego co pamiętam to do "The Fountain" też muzykę robił Clint Mansell, tak samo z "Requiem for a dream". Widać się lubią. Szczególnie, że w obu filmach (z większym wyróżnieniem dla Fountain) ścieżka dźwiękowa idealnie komponowała się z obrazem.
Opublikowano 7 września 200816 l W radio słyszałem ,że Rourke zagrał życiową rolę. Ciekaw jestem ,bo go bardzo lubię. Wreszcie do konkretnych filmów wrócił.
Opublikowano 13 września 200816 l http://www.myspace.com/mansellclint jest do posłuchania jeden track z 'wrestlera'.
Opublikowano 21 listopada 200816 l na wypasie trailer http://pl.youtube.com/watch?v=XGnO1oQk2_w w wersji nieskazitelnej http://movies.apple.com/movies/fox_searchl...tlra_h1080p.mov
Opublikowano 15 stycznia 200916 l The Wrestler jest juz dostepny na rapidach i innnym dobrodziejstwie i wlasnie ciagne bez zadnej skazy na sumieniu bo sorry, ale niech mnie pocaluja w ch...ja, u nas ten film dopiero w maju do kin napiera. co nie znaczy tez, ze wowczas sie na niego nie wybiore. enjoy! 27% ;]