Skocz do zawartości

Darren Aronofsky

Banny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzis obejrzałem The Fountain - 100% ide do kina na to arcydzieło.

Z tym może być ciężko, jako że polska premiera miała miejsce ponad rok temu :0

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

"the wrestler" - nowy film aronofskiego z mickey rourke w roli głównej ma mieć swoją premierę na festiwalu w wenecji (zresztą bierze udział w konkurskie). potem zabiera się jak pewnie wszyscy wiedzą za nowego robocopa :).

co do "żródła" to nie wiem sam co myśleć, z całą pewnościa potrzebuje kolejnego seansu. trochę drażni zbytnia chaotyczność, nagromadzenie wątków, ale warto docenić sferę audio-wizualną (mensell jak zawsze z klasą), zwłaszcza, że podobno wykonaną całkowicie bez użycia komputerów (reakcje chemiczne kręcone pod mikroskopem, tak na świeżo skojarzyły mi się "te wspaniałe bąbelki w tych pulsujących limfocytach" antonisza ;)). do tego zaskakująca gra wspomnianego jackmana. w każdym razie nadal numerem jeden zostaje u mnie jego debiut czyli doskonałe "pi".

Edytowane przez tk
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Pi", ten film naprawdę zagotował mi w głowie. Jedyny film, który oglądałem z 5-6 razy (nie licząc filmowych powtórek na Polsacie ^_^ ). Za 3 go zrozumiałem (a właściwie, to pomogła mi w tym pani doktor od Historii teatru :lol3: ). Źródło, jest bardziej przystępne i już przy drugim seansie "wszystko wiesz" (bez pomocy osób trzecich :D )

Na nowe filmy Aronofskiego, zawsze czekam z wywieszonym jęzorem. Bardzo specyficzne kino.

Gość andertejker
Opublikowano

Żródło fajne jest, ale juz mnie tak nie zmiażdżyło jak Requiem czy Pi.

jednak zagięła mnie informacja o tym, że w tym filmie nie ma efektów komputerowych tylko za pomocą jakichs tam reakcji chemicznych i innych babelków je robili. za to bije pokłony bo efekt jest piorunujący.

btw. Aronovsky robi teraz jakis nowy film???

Opublikowano (edytowane)
btw. Aronovsky robi teraz jakis nowy film???

"the wrestler" - nowy film aronofskiego z mickey rourke w roli głównej ma mieć swoją premierę na festiwalu w wenecji (zresztą bierze udział w konkurskie). potem zabiera się jak pewnie wszyscy wiedzą za nowego robocopa :).
Edytowane przez wozek
Gość andertejker
Opublikowano

OMG jak Darren zrobi nowego Robochłopa, to potem pewnie ogqozo znajdzie w nim trzecie dno i ukryte przesłania ;)

Opublikowano
no i wygral w tej wenecji. ogladal juz ktos gdzies ten film?

Wiesz co, ja wiem, że wiele już osiągnięto i internet jest wszechmocny, ale jeśli film pokazano tylko na festiwalu w Wenecji, to naprawdę nie licz na jakieś AVI-ki.

I tak bardziej czekam na "Ponyo".

Opublikowano

jezeli kogos to interesuje ewentualnie jeszcze o tym nie slyszal to muzyke do The Wrestler robil Clint Mansell, wiec o sciezke dzwiekowa nie ma sie co bac

• Minusik 1
Opublikowano

Z tego co pamiętam to do "The Fountain" też muzykę robił Clint Mansell, tak samo z "Requiem for a dream".

Widać się lubią. Szczególnie, że w obu filmach (z większym wyróżnieniem dla Fountain) ścieżka dźwiękowa idealnie komponowała się z obrazem.

Opublikowano

W radio słyszałem ,że Rourke zagrał życiową rolę. Ciekaw jestem ,bo go bardzo lubię. Wreszcie do konkretnych filmów wrócił.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość maciek88
Opublikowano

The Wrestler jest juz dostepny na rapidach i innnym dobrodziejstwie i wlasnie ciagne bez zadnej skazy na sumieniu bo sorry, ale niech mnie pocaluja w ch...ja, u nas ten film dopiero w maju do kin napiera. co nie znaczy tez, ze wowczas sie na niego nie wybiore. enjoy!

27% ;]