Skocz do zawartości

Soul Calibur IV

Aramis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Jak zdobyć Apprentice ?

2. O co chodzi z trybem Story, przecież to zawsze był długi, rozbudowany tryb. A w SC4, to chyba jakaś parodia, 5 stage(ów), i prawie te same zakończenia dla wszystkich postaci?

Opublikowano
  Slupek88 napisał(a):
Hehe, no cienki jest, Yoda. Ale za to Aprentice to już kozak jak dla mnie. Ciekawi mnie za to jak Vader się spisuje.

Vaderem fajnie się gra :) zwłaszcza przy angielskiej ścieżce...ma orginalny głos i sapanie *kaszle* co do stylu gry, jest troszkę wolny, ale jak już złapiesz kogoś w force choke/grip to frajda nieziemska :P

Opublikowano
  Larou napisał(a):
smieszna cena

kupujac na play-asia nawet jakby clo doliczyli wychodzi taniej

A sprawdziles przed flejmowaniem tego sprzedawcy? Jeszcze bez doliczania ew. dodatkowych oplat wychodzi ca 107$ najtanszym airmailem, UPSem czy FEDEXem wychodzi 120-140$. Ale najlepiej kogos zjechac, bo sprzedaje Hori praktycznie za cene zakupu.

Opublikowano

nie flejmuje, tylko smieje sie z ceny ;p

nikt ci nie kaze zamawiac kurierem (paka zawsze laduje u celnikow)

przy zwyklej wysylce nadal wychodzi taniej

chociaz w tym wypadku jak ktos obawia sie ewentualnego cla, to sobie doplaci te kilka zloty i kupi na allegro

Opublikowano

79$ + 27$ airmailem (najtansza mozliwa wysylka tego sticka) = 106 dolarow = 233zl przy obecnym kursie + ryzyko, ze dostaniesz pechowego niedzialajacego. Nie przesadzaj;). Poprostu same Hori sa drogie (wartosc prpoduktu wzrasta wraz z wartoscia marki). Niebawem bedziemy miec nowa dostawe fighting stickow - podobna jakosc jak hori, dla niektorych nawet wygodniejsze (typu 10 ewgf pod rzad dla Scoopa grajacego Jack-5 w tekkenie), w cenie ok. 130-140zl z gwarancja PL. w sumie offtopicuje, sorra za spam (;

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Chłopaki, mam jedno pytanie odnośnie gry Cervem. Już prawie rozgryzłem tą postać ale jedno mnie nurtuje. Widziałem na jednym z filmików z youtube'a jak gość wykonywał rzut przeciwnikiem (a grał właśnie Cervantesem) i kiedy przeciwnik spadał koleś nawalał do niego z pistoletu przymocowane do Nirvany Cerva. Moje pytanie - czy ktoś wie jak to zrobić? Już 2 dni próbuje i kiszka, będe wdzięczny za jakąś podpowiedź:)

(Edit, znalazłem filmik -

Moment o który mi chodzi zaczyna się mniej więcej od 1:31) Edytowane przez Zebra
Opublikowano
  Aramis napisał(a):
8w d_g+B na leżącego.

Wielkie dzięki, tylko chcę się upewnić czy dobrze to zrozumiałem legendę. Góra, wyrzut, dół (lub) góra+B na leżącym przeciwniku tak?

Opublikowano (edytowane)

g,g+B lub d,d+B

"_" = "lub" :) .

8w - aby wykonać jakiś cios z 8w teoretycznie musisz iść w danym kierunku i wcisnać button ataku, ale możesz sobie ułatwić życie i stuknąć 2 razy dany kierunek aby odpalić cios natychmiastowo z miejsca.

Edytowane przez Aramis
Opublikowano

Przykro trochę mi się gra w bijatykę, w której zdarza się broniom przenikać przez ciała wrogów. Atak który na 100% powinien zadać dmg, a tylko przechodzi przez ciało to nic fajnego :(. Czekam na patcha.

Opublikowano

Teoretycznie powinna się pojawić w MM / Empikach i innych takich, a jak to bedzie wygladało - zależy od konkretnego sklepu raczej.

Przenikanie ciosów - to jest chyba bardziej kwestia indywidualnych ciosów, niźli systemu gry - np 8w d+g+B Asty BARDZO lubi sobie 'whiffnąć' przez przeciwnika (no nie, Kamil?:>), a z kolei Sophitią jeszcze mi się to nie zdarzyło przy żadnym zagraniu.

Opublikowano
  Aramis napisał(a):
a z kolei Sophitią jeszcze mi się to nie zdarzyło przy żadnym zagraniu.

WS A+B naładowane tak do połowy bardzo często przenika przez blokującą postać.