M4c 23 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Zakupiłem wczoraj opakowanie sypanego lLiptona Imperial Earl Grey: I muszę powiedzieć że jestem za(pipi)iście pozytywnie zaskoczony, kawałki suszonych skórek z pomarańczy i cytryny + delikatny aromat bergamotki no po prostu genialna sprawa . Polecam wszystkim . Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 (edytowane) musze się pochwalić: przywiezione z UK, przez kuzynke super :] Edytowane 11 stycznia 2008 przez banny Cytuj
molly 311 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 @JJ na poprzedniej stronie, niedawno kupiłem Earl Grey w "piramidkach" i co racja to racja - nie ma na nie chu'ja we wsi, jest wyraźna różnica pomiędzy zwykłymi a tymi Jakiś tydzien temu nie miałem Rooibosa w domu, to w Makro zakupiłem sobie African Dream (w metalowym pudełku, ale w środku jest jeszcze to zwykłe ) i muszę powiedzieć, że jeżeli ktoś lubi takie mieszanki (to jest Rooibos + cynamon + daktyl; mi osobiście nie podchodzą takie rzeczy, ale herbatka jest w pytę i bardzo mi smakuje) to walić śmiało. @Banny, herbaty fajnie dobrane (chociaż niestety wszystkie takie, jakie można u nas dostać), ale najfajniejsze to pudełko Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Ostatnio jakąś karaibską Liptona dorwałem. W sumie całkiem dobra, ale szału nie ma. właśnie, papaja i hibiskus Cytuj
molly 311 Opublikowano 12 stycznia 2008 Opublikowano 12 stycznia 2008 Ostatnio jakąś karaibską Liptona dorwałem. W sumie całkiem dobra, ale szału nie ma. [obrazek] właśnie, papaja i hibiskus O, mi też smakuje, smak taki egzotyczny (jak już widać po składnikach) i mocny, polecam Nie polecam herbaty z przesadzoną ilością spirytusu - coś strasznego ;f Cytuj
M4c 23 Opublikowano 12 stycznia 2008 Autor Opublikowano 12 stycznia 2008 Zwłaszcza jak jest jeszcze goraca, bo opary spirytusu po prostu miażdżą Cytuj
Kania 66 Opublikowano 16 czerwca 2008 Opublikowano 16 czerwca 2008 Dzień bez herbaty, jest dniem straconym. Uwielbiam. Zazwyczaj piję Tetley < tee can do that> najbardziej mi smakuje, z cytrynką oczywiście. Kawy unikam, chyba że czasem wypije się Nescafe bez kofeiny z dużą ilością mleczka. Cytuj
Renegat 0 Opublikowano 16 czerwca 2008 Opublikowano 16 czerwca 2008 Tłustego mleczka, którego drobineczki tłuszczyku odkładają się na bioderkach. Nie wiem czy wiecie, ale szklanka kawy zawiera tylko dwa razy więcej kofeiny niż szklanka herbaty. Ot, nie pijcie zbyt dużej ilości herbatki na sen, bo będziecie mieli problemy z zaśnięciem. Ot, i w tym momencie padł kolejny mit Cytuj
Kosmos 2 726 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 co poza cytryna i miodem mozna dodac do herbaty, zeby uzyskac dobry smak:P Cytuj
molly 311 Opublikowano 1 października 2008 Opublikowano 1 października 2008 co poza cytryna i miodem mozna dodac do herbaty, zeby uzyskac dobry smak:P do czarnej? mleko ;p ale mi nie wchodzi. oprócz tego warto porozkminiać różne syropy rozpuszczalne - do zielonej, jak dodamy cytrynowego to uzyskujemy bardzo fajny napój na zimno, do czarnej dobrze pasuje truskawkowy/malinowy itp. ostatnio nabyłem najlepsza zielona herbata (z dodatkiem smakowym), jaką piłem. ogólnie herbaty tej firmy to jest mooooc, porzeczkowa też jest pyszna. Cytuj
M4c 23 Opublikowano 15 października 2008 Autor Opublikowano 15 października 2008 Byłem dzisiaj w Świecie Herbaty i zakupiłem 50g czarnej herbaty z suszonymi wiśniami i aromatem rumu. No (pipi)a lepszej herbaty jeszcze nie piłem, dałem niby sporo bo 8zł ale myślę że na jakieś 20 herbat mi to starczy . Aha i nie próbujcie tych nowych piramidek liptona z zieloną herbatą o smaku mandarynki i pomarańczy, aromaty tam użyte strasznie chemią zajeżdżają . Cytuj
Cris 120 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Pije sagi czy inne liptony . Lubię miętową,mogę z kilka filiżanek wypić z rzędu. Ale jakoś nie jaram się tym napojem. Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 15 października 2008 Opublikowano 15 października 2008 Ja podobnie jak Cris, uwielbiam miętową, innych w ogóle nie piję. Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 Ja podobnie jak Cris, uwielbiam miętową, innych w ogóle nie piję. Ja juz pisalam na poprzedniej str co mozna dodac do herbaty oprocz miodu i cytryny - soki - malina porezeczka swierze liscie porzeczki lub miety, cukier brazowy, rozne rodzje miodku- akacjowy spadziowy , mleko - naprawde mozliwosci jest sporo nadal uwielbiam liptonowe piramidki ostatnio kupilam thaiti i zaskoczona jestem ananas + wanilia - dziwne polaczenie ale smakuje... Cytuj
molly 311 Opublikowano 19 listopada 2008 Opublikowano 19 listopada 2008 no dokładnie, liptonowe piramidki są w pytkę! bo mimo, że lipton to taka firma mainstreamowa, to jednak robi dobry szit - dziś kupiłem zieloną aromatyzowaną mandarynką i pomarańczą. coś pięknego, piję już drugą pod rząd, polecam ;] Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 20 listopada 2008 Opublikowano 20 listopada 2008 Dilmah ma zaje/bistą herbatę. W workach, no ale. Smakuje mi. Poza tym jest tańsza od Liptona, a najlepszy jest aromat po pierwszym otwarciu szczelnej paczuszki. Genialny. Cytuj
DojlidyZubr 1 Opublikowano 6 grudnia 2008 Opublikowano 6 grudnia 2008 A ja pije z miety, melise albo z pokrzyw w aptece kupione i sa najlepsze Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 7 grudnia 2008 Opublikowano 7 grudnia 2008 Z piramidek Liptona osobiście polecam Citrus Tea. Wspaniały smak. Cytuj
stabik 3 Opublikowano 10 grudnia 2008 Opublikowano 10 grudnia 2008 (edytowane) Zielona ostatnio bo najzdrowsza, a i smakowo bardzo nie odbiega od reszty. Póki co próbuję wszystkich rodzajów, więc jak trafię na ciekawy to się pochwalę. Herbata zielona jest poza byciem najzdrowszą samą w sobie również najlepiej działa na kamienie nerkowe(3xmocniej od piwa) Mocne herbaty są niezdrowe. Do herbaty powinno się dodać pół łyżeczki cukru(lepiej brązowego) by była lepiej przyswajalna. Edytowane 10 grudnia 2008 przez stabik Cytuj
Tori 12 Opublikowano 11 grudnia 2008 Opublikowano 11 grudnia 2008 Good Night oraz HERBATA NA DOBRANOC Vitaxa. Po godzinie od wypicia śpię jak zabity te 7 godzin Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Już chyba polecałem, ale karaibska liptona w piramidkach jest świetna. Cytuj
Boomcio 4 144 Opublikowano 12 grudnia 2008 Opublikowano 12 grudnia 2008 Yerba Mate - czyli cherbata paragwajska .Działa podobnie jak kawa ,ale mocniej , dłuzej , a zarazem nie powoduje skoków ciśnienia .Walę od roku szczególnie Pajarito i Rosamonte .(dostępne na aukcjach za kilkanaście złociszy ) .Całkowicie odstawiłem kawę . Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Ktoś kiedyś próbował białej herbaty? Mam zamiar się skusić, bo czerwona mi nie odpowiada ((pipi)ie jak znoszona skarpeta), a te żółte i czarne mi już się przejadły, poza tym biała podobno najlepsza jest. Cytuj
ojejcu 86 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Nie wiem jak na ciepło, ale biała ajs ti liptona smakuje jak szampon. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Dilmah klasyczna w torebeczkach, albo parzona swojej roboty. Oprócz herbaty pijam ziele bratka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi