Skocz do zawartości

Supernatual

Gość Beka Wnusiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chciałbym wrócić do oglądania serialu a skończyłem na motywie z

Spoiler

uwolnieniem ciemności po zabiciu śmierci

Pytanko, który to był sezon i czy istnieje jakiś sensowny recap poprzednich sezonów?

• 1 rok później...
Opublikowano

Skończyłem chyba na 11 sezonie, Masorz coś pisał, że obecny jest ostatnim, wiec chyba sie wezme za nadrabianie. Co oni tam teraz wyrabiają skoro już nawet sam

Spoiler

bóg był

? Ktoś jeszcze ma cierpliwość i ogląda?

Crowley jeszcze zyje?

• Minusik 1
  • 11 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Humor w Supernatural jest chyba koniem pociągowym serialu no i oczywiście postacie. Crowli, Mus, Diabeł, Pani szeryf no i oczywiście Castiel.

Ostatni sezon również bardzo mi się podobał i fajnie zamknęli klamra serial. Tylko Jack wkurwial nie miłosiernie, ale fakt 15 sezon po 24 odcinki to potrafi wymęczyć.

Opublikowano

Ja jestem w połowie 12ego sezonu i póki co jest mocno średnio/poprawnie :pechowiec:

Wątek powrotu

Spoiler

Lucyfera

zrealizowany bez polotu i nie grzeje prawie w ogóle. Oby druga połowa była lepsza i czekam na jakiś naprawdę śmieszny odcinek.

Opublikowano

Najgorszy to chyba jest 6. Matko jak to zobaczyłem po genialnych 5. Ogólnie odnoszę wrażenie, że oni mieli w planach te pierwsze 5, a później już lecieli na fali. Dla mnie jeden z ciekawszych seriali jakie oglądałem, ale ciężko mi komuś z czystym sercem takiego tasiemca polecić. 

Opublikowano
25 minut temu, Sedrak napisał:

Ogólnie odnoszę wrażenie, że oni mieli w planach te pierwsze 5,

Bo tak było, po piątym przecież odszedł twórca serialu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Najgorsze byly lewiatany. 6ty bardzo milo wspominam.

Spoiler

Sam psychopata bez duszy to swietny pomysl jako motyw przewodni sezonu.

Kurde te najnowsze sezony jakos tak sterylnie wygladaja, obraz taki czysty jak by ktos dobrym telefonem krecil. Pierwsze sezony mialy jakis taki filtr filmowy/vhs owy. Kiedys to bylo...

Edytowane przez smallv86
Opublikowano

Ja odpadłem po lewiatanach, potem wróciłem i nadrobiłem zaległości jak już ostatni sezon się kończył. Czuje sentyment bo to był jeden z moich pierwszych amerykanskich seriali, ktory sledzilem od samego początku i wyczekiwałem tydzien na kazdy odcinek. Moj ziomek z ławki tez sie jarał, to potem sie wymienialismy wrazeniami. Na dobra sprawe mogli skonczyc na tym 5 sezonie. Demony wtedy jeszcze były straszne i prawie niemozliwe do pokonania, potem zrobili z nich kitowców.

• Plusik 1
  • Smutny 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałem tylko napisać, że o ile pierwsza połowa 12 serii była bardzo słaba, tak potem było coraz lepiej aż do całkiem dobrego finału.

Teraz jestem po 4 odcinkach 13 sezonu i cóż, ogląda się to świetnie.

Postać Jacka wniosła odrobinę świeżości i jestem ciekawy w którą stronę pójdzie rozwój jego postaci.

Spoiler

Lucek uwięziony na alternatywnej Ziemi z mamą Winchester

to też ciekawy wątek.

Lecę dalej :lapka:

Opublikowano

Jack będzie jedna z kluczowych postaci, żeby za duzo nie zdradzac. Mi się te sezony ostatnie troche zlewaja bo robilem maraton. Sam finał nawet niezły był jak na tak długi serial. Jestem ciekawy twojej opinii jak skonczysz.

• 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Oglądam sezon 15sty i naprawdę trzyma dobry poziom.

Wiecie, to jest moment, kiedy scenarzyści nie są kompletnymi debilami i całość lore się ładnie uzupełnia/ zazębia. 

Konflikt z Chuckiem jest bardzo sprawnie napisany, cholera.

• 1 rok później...