newyorkdanzig 2 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 szuka filmu Inside i znalezc nie moge, ktos cos wie czy to do kin wejdzie czy jak? http://www.joblo.com/arrow/reviews.php?id=1205 Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 jaki waszym zdaniem horror można nazwać najstraszniejszym w historii? Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 szuka filmu Inside i znalezc nie moge, ktos cos wie czy to do kin wejdzie czy jak?http://www.joblo.com/arrow/reviews.php?id=1205 Może kiedyś... choć nie powiedziane, że kiedykolwiek w Polsce jaki waszym zdaniem horror można nazwać najstraszniejszym w historii? Cholernie trudne rozkminanie i nie chodzi tu o rzeźnię, bo to żaden strach Na dawne czasy może to być Poltergeist (1982), The Changeling (1980)- te filmy kiedyś przerażały, z tych nowszych A Tale of Two Sisters, Cello... przynajmniej dla mnie, oglądając je sama w nocy, przy nikłym świetle lampki, ciszy wokół, serce miałam w gardle... poza tym mało która pozycja jest w stanie mnie jakkolwiek poruszyć Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Też tak mam ,że mało co mnie rusza po tylko obejrzanych horrach... Pytam tylko i wyłącznie o strach nie o klimat , rzeźnie czy cokolwiek innego. Myśle ,że ten przykład z tym Tale of two sisters jest dobry , naprawde daje rade ten film.Poltergeist jak dla mnie w ogole nie straszny.Żałuje ,że lśnienie oglądałem najpierw ramake jakiś na dwójce a później dopiero te kubrickowskie , byćmoże wtedy zrobiłoby większe wrażenie na mnie , chociaż fakt faktem kreacja Nicholsona niepokojąca...chociaż ten murzyn co jedzie całe stany żeby dostać siekerą od razu rozbraja mnie Cytuj
Fan 1 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 stara Dracula i 13 Duchów . Strach jest tu wszędobylski i ciężki do opisania . Duchy oglądalem skrawkami bo jakbym obejrzał całośc to bym zszedł ;p Cytuj
Guts 7 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Najstraszniejsze horrory ? Omen 1 i Egzorcysta 1: oba maja niesamowity klimat, muzykę, a na dodatek mam niezłe jazdy po ich obejrzeniu =) Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 13 duchów to ten film z Elizabeth Shannon?O_o Widziałeś Der Golem albo Nosferatu oryginalnego? Omen jeden jest niezły ale wole Dziecko Rosemary. Cytuj
Fan 1 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Nosfertau widziałem , nic nadzwyczajnego . Cytuj
simian raticus 0 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 Komu zawsze mało horroru to polecam tę stronkę: http://forum.dead-donkey.com/index.php Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 15 lutego 2008 Opublikowano 15 lutego 2008 ... Egzorcysta 1: oba maja niesamowity klimat, muzykę, a na dodatek mam niezłe jazdy po ich obejrzeniu =) Klimat tak... ale ta głowa obracająca się & paw, mnie bardziej smieszył niż straszył 13 duchów to ten film z Elizabeth Shannon?O_oOmen jeden jest niezły ale wole Dziecko Rosemary. Jak wyżej, z nutką dreszczyku i trzymały w napięciu Hm... może bardziej The Blair Witch Project ... Pamiętam, za pierwszym razem, kiedy nie wiedziałam, że to fikcja, to przy tym płaczu w lesie, oblał mnie zimny pot, w ustach suchość, w głowie pulsowanie, włoski stanęły mi dęba, to chyba mógł być strach :zgon: Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 The Blair Witch Project naprawde dobry film...obejrzalem go pierwszy raz sam w domu..w nocy podczas deszczu i to podzialalo +7 do efektu placz w nocy, ,,atak,, na namiot, wolanie o pomoc, koniec filmu...caly film bylem mega nakrecony i posrany bylem w stanie uwierzyc ze to 100% prawdy Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 The Blair Witch Project naprawde dobry film...obejrzalem go pierwszy raz sam w domu..w nocy podczas deszczu i to podzialalo +7 do efektu placz w nocy, ,,atak,, na namiot, wolanie o pomoc, koniec filmu...caly film bylem mega nakrecony i posrany bylem w stanie uwierzyc ze to 100% prawdy Dokładnie Kiedy koncówka mi dała z plaskacza, że to pic... sama z siebie się śmiałam, jak łatwo dałam nabić się w butelkę Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Film mial tez spoko reklame...kilka miechow wczesniej dali zdjecia do gazet ze niby 3 osoby zaginely..stworzyli stronke internetowa o tematyce wiedzmy z blair itp chwyty...to tez zrobilo swoje Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 16 lutego 2008 Opublikowano 16 lutego 2008 Film mial tez spoko reklame...kilka miechow wczesniej dali zdjecia do gazet ze niby 3 osoby zaginely..stworzyli stronke internetowa o tematyce wiedzmy z blair itp chwyty...to tez zrobilo swoje Panika rodem słuchowiska radiowego "Wojna Światów" z 1938 roku, to dopiero był horror, najsłynniejszy w historii Cytuj
KaZeViL 0 Opublikowano 17 lutego 2008 Opublikowano 17 lutego 2008 Nosferatu, Freddy Kruger. Stare horrory najlepsze. Coś, To. (The thing, IT) Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2008 Opublikowano 19 lutego 2008 Re-Animator rządzi na całej linii. Gore, fajny klimat, no i bazowa w postaci Lovercrafta. Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 24 lutego 2008 Opublikowano 24 lutego 2008 (edytowane) ... Gore, fajny klimat, no i bazowa w postaci Lovercrafta. Mnie filmy gore nie straszą Rzeżnia, tortury, egzekucja na ekranie, to wszystko wyzuwa człowieka z wrażliwości i uczuć... Wogóle ten gatunek odzieliłabym zupełnie od horroru, bo jak można porównywać np. taki Hostel z The Others, nijak to się ma... Produkcja dla bardzo wąskiego grona, nie wiem jak można takimi scenami się zachwycać, to chore Edytowane 24 lutego 2008 przez ^i^_AiszA_^i^ Cytuj
White 23 Opublikowano 25 lutego 2008 Opublikowano 25 lutego 2008 (edytowane) Mnie filmy gore nie straszą Rzeżnia, tortury, egzekucja na ekranie, to wszystko wyzuwa człowieka z wrażliwości i uczuć... Wogóle ten gatunek odzieliłabym zupełnie od horroru, bo jak można porównywać np. taki Hostel z The Others, nijak to się ma... Produkcja dla bardzo wąskiego grona, nie wiem jak można takimi scenami się zachwycać, to chore święte słowa. no więc: Omen (ale remake to szit) The Ring (jeno amerykański) The Egzorcist ("jedynka" i "trójka") To są dla mnie te najbardziej kultowe. I jeszcze Jumanji. Dla mnie kiedyś to był horror (te bębny ). Edytowane 25 lutego 2008 przez White Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 26 lutego 2008 Opublikowano 26 lutego 2008 (edytowane) kultowy jest dla mnie Freddy Kruger potem Hellreisery, wszystkie części są klimatyczne, każda na swój sposób no i oczywiście Kinsky w Nosferatu Wampir tru wampir Duch tak naprawde to Aliens dla mnie też zawsze był horrorem z nowszych nic wyjątkowo strasznego nie przychodzi mi do głowy Edytowane 26 lutego 2008 przez ogicool Cytuj
walt 0 Opublikowano 2 marca 2008 Opublikowano 2 marca 2008 Hmm, mimo, że nie jestem fanem gatunku, to chyba Dark Water w wersji JPN. Cytuj
Burth 2 Opublikowano 4 marca 2008 Opublikowano 4 marca 2008 jaki jest wg Was najlepszy horror z tego wieku (jak dotad) ? Cytuj
Gość tk Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 ---> "pora mroku" trailer na wiele bym nie liczył, ale fajnie, że coś się rusza. Cytuj
AumaanAnubis 1 Opublikowano 17 marca 2008 Opublikowano 17 marca 2008 Mnie jak bylem maly najbardziej straszyl Child's Play.Teraz to nic ale kiedys sie balem;] Nie lubie i nie strasza mnie horrory typu kupa zombiakow i pelno krwi(chociaz kiedys dosc przestraszyla mnie jakas czesc nocy zywych trupow). Cytuj
rymek1987 0 Opublikowano 18 marca 2008 Opublikowano 18 marca 2008 Najstraszniejszym horrorem jaki oglądałem to Teletubisie.!Serio:) Straszył,główne postacie to POTWORY,chory klimat(w tle obrazy czysto gejowskie:) )] heheh A tak serio to ostatnio oglądałem coś takiego co się nazywało Stukostrachy:) Początek lat 90 Klasyka ponoć Fajny filmik Cytuj
AumaanAnubis 1 Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 Mam takie pytanie chociaz nie wiem czy tutaj powinienem zadac.Znacie jakis horror ktory moglby mnie nawet w tym wieku przestraszyc?Ale od razu mowie ze ze takie w stylu "duzo krwi"niegdy mnie nie przerazaly. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi