MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Akcja z duchem dziewczyny, który siedział na karku jej ukochanego. Dziewczyna popełniła samobójstwo z jego powodu. Moze i nie był zbyt straszny ale kilmacik całkiem niezły To jest droga Moniko "Shutter", Azjatycki o wiele lepszy - amerykanski remake wyprany z klimatu z gosciem z "Jeziora Marzen" w roli glownej. oglądałam własnie tą azatycką wersję . Amerykańskich horrorów nie oglądam praktycznie wcale. Bardziej mnie obrzydzają niż straszą niestety. Rozczarował mnie Hostel i kontynuacje Piły. W miare niezła była "texańska masakra piłą mechaniczną". Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Akcja z duchem dziewczyny, który siedział na karku jej ukochanego. Dziewczyna popełniła samobójstwo z jego powodu. Moze i nie był zbyt straszny ale kilmacik całkiem niezły To zes zapodala pieknego spoilera. Na miejscu osob, ktore nie widzialy jeszcze Shutter mocno bym sie wku.rwil <_<. Do tego pogrubione zdanie to jest raczej po polskawemu napisane. Gdybym nie widzial filmu, za chu.ja nie wiedzialbym co i na kim siedzi. Cytuj
MoniqaPS2PSP 1 Opublikowano 24 czerwca 2008 Opublikowano 24 czerwca 2008 Akcja z duchem dziewczyny, który siedział na karku jej ukochanego. Dziewczyna popełniła samobójstwo z jego powodu. Moze i nie był zbyt straszny ale kilmacik całkiem niezły To zes zapodala pieknego spoilera. Na miejscu osob, ktore nie widzialy jeszcze Shutter mocno bym sie wku.rwil <_<. Do tego pogrubione zdanie to jest raczej po polskawemu napisane. Gdybym nie widzial filmu, za chu.ja nie wiedzialbym co i na kim siedzi. Masz rację. Te moje skróty myślowe :nonie: . Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to nie ma spoilera Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 (edytowane) Akcja z duchem dziewczyny, który siedział na karku jej ukochanego. Dziewczyna popełniła samobójstwo z jego powodu. Moze i nie był zbyt straszny ale kilmacik całkiem niezły To zes zapodala pieknego spoilera. Na miejscu osob, ktore nie widzialy jeszcze Shutter mocno bym sie wku.rwil <_<. Do tego pogrubione zdanie to jest raczej po polskawemu napisane. Gdybym nie widzial filmu, za chu.ja nie wiedzialbym co i na kim siedzi. Widzisz, ja nie oglądałem filmu i dopóki byś nie pogrubił tego i napisał, że to spoiler tobym pojęcia nie miał. Edytowane 25 czerwca 2008 przez Junkhead Cytuj
Kame 20 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 (edytowane) Czytałem ten temat od strony z początku 2007r, ponieważ nigdy specjalnie horrorów nie oglądałem, a chcę obejrzeć coś naprawdę dobrego. W tym celu zrobiłem listę filmów, które polecaliście. Jeżeli wg was czegoś dobrego brakuje to dopiszcie, a jeśli dodałem jakieś (pipi) to napiszcie, że to nie jest warte oglądania itp. 28 Dni Później Hellraiser Suspiria poltergeist Omen A Tale of Two Sisters Egzorcysta 1,3 The Blair Witch Project Red Rose Egzorcyzmy Emily Rose À l'intérieur Jenifer, Piętno, Opowieść Haeckela, Inferno Ukryty Wymiar Krąg (wersja amerykańska) The Thing Dolina Cieni Resident Evil Jacob's Ladder Evil Dead 2 Dead Alive Ichi the Killer Mirrors Lista zmieniona. Edytowane 3 lipca 2008 przez Kame Cytuj
Dante 450 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Kobieta Jeleń z Masters of Horror To nie jest horror i z założenie nie miało być nim. I tak warto obejrzeć jak całą serię (obie nawet) Masters of Horror ale jest tam trochę przeciętniaków. A jeżeli prawie w ogóle nie oglądałeś horrorów to na twojej liście obok klasyków (The Thing) są przeciętne filmy (Dog Soldiers czy Ring made in USA). Dodaj do listy Evil Dead 2, Dead Alive i Ichi the Killer (nie specjalnie straszak ale wart zobaczyć kilka scen). Cytuj
HikiQmori 0 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Ukryty Wymiar Krąg (wersja amerykańska) The Thing www.strach Amerykański "Krąg" jest świetny (tym bardziej jeżeli nie miałeś wcześniej styczności z japońskim pierwowzorem). Do listy dałbym jeszcze pierwszego "Resident Evil" (oglądając przy dobrym nagłośnieniu murowany zawał), a z klasyki "Jacob's Ladder" (może nie super przerażający, ale za to pochłania klimatem, i ma kilka fajnych powiązań z Silent Hill). Odradzałbym z kolei oglądanie "Pory Mroku" i "Wzgórza mają oczy" (tym bardziej totalnie spaszczonej dwójki). Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 25 czerwca 2008 Opublikowano 25 czerwca 2008 Akcja z duchem dziewczyny, który siedział na karku jej ukochanego. Dziewczyna popełniła samobójstwo z jego powodu. Moze i nie był zbyt straszny ale kilmacik całkiem niezły To zes zapodala pieknego spoilera. Na miejscu osob, ktore nie widzialy jeszcze Shutter mocno bym sie wku.rwil <_<. Do tego pogrubione zdanie to jest raczej po polskawemu napisane. Gdybym nie widzial filmu, za chu.ja nie wiedzialbym co i na kim siedzi. Widzisz, ja nie oglądałem filmu i dopóki byś nie pogrubił tego i napisał, że to spoiler tobym pojęcia nie miał. Na forum zawsze czytasz tylko pogrubiony tekst? Blair Witch Project Black Sheep 13 Duchów Egzorcysta 2 The Blair Witch Project (po co drugi raz?) Dom na przeklętym wzgórzu Te sobie daruj. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 Czytałem ten temat od strony z początku 2007r, ponieważ nigdy specjalnie horrorów nie oglądałem, a chcę obejrzeć coś naprawdę dobrego. W tym celu zrobiłem listę filmów, które polecaliście. Jeżeli wg was czegoś dobrego brakuje to dopiszcie, a jeśli dodałem jakieś (pipi) to napiszcie, że to nie jest warte oglądania itp. Zejście 28 Dni Później Hellraiser Suspiria poltergeist Omen A Tale of Two Sisters Egzorcysta 1,3 The Blair Witch Project Red Rose Egzorcyzmy Emily Rose À l'intérieur Jenifer, Piętno, Opowieść Haeckela, Inferno Ukryty Wymiar Krąg (wersja amerykańska) The Thing www.strach Dolina Cieni Resident Evil Jacob's Ladder Evil Dead 2 Dead Alive Ichi the Killer Lista zmieniona. www.strach - tak glupiego filmu nie widzialem, juz nawet nie pamietam o czym to bylo al bylo tragiczne Cytuj
NerkoWiktor 52 Opublikowano 29 czerwca 2008 Opublikowano 29 czerwca 2008 "Zejście" też bym skreślił z listy bo ten film bardziej śmieszy ( kobieta-terminator ) niż straszy. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 niektorzy twardziele gdy znajduja sie w ciemnej jaskini sam na sam ze stworami zaczynaja sie smiac, normalne <_< Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 30 czerwca 2008 Opublikowano 30 czerwca 2008 rypać potworki, zgubić się w nieznanych jaskiniach to wystarczająca muka Cytuj
okens 541 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 od descenta pelnych gaci strachu moze miec nie bedziesz imo film jest cholernie dobry, ogladaj, ogladaj bo warto! Cytuj
NerkoWiktor 52 Opublikowano 1 lipca 2008 Opublikowano 1 lipca 2008 No może to ze mną jest coś nie tak, ale zupełnie nie zrobił na mnie wrażenia ten film. Cytuj
bor 2 Opublikowano 2 lipca 2008 Opublikowano 2 lipca 2008 Najlepsze horrory sa oczywiscie produkcji Azjatyckich, glownie Japonskich, takie tytuly jak: Dark Water, Ju On, Shutter, Nieodebrane Połączenie są świetne. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 A propos azjatyckich pordukcji. Zrobiono kolejny remake. Tym razem koreanskiego Mirrors (nie moge nic jednak o oryginale znalesc). Tutaj trailer => http://www.mirrorsmovie.com/main.html?swf=redband . Scena w wannie daje rade. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 3 lipca 2008 Opublikowano 3 lipca 2008 nie polecam one missed call - film to straszny crap Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 Z nowości polecam Frontiers. Konkretny slasher w stylu Teksańskiej masakry tyle tylko że po francusku. Cytuj
bajej 28 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 jakis horror przez ktory nie bedę spał? Bo ostatnio cieńko z tym jakies 2-3 akcje podczas calego filmu gdzie mozna sie bać, a poza tym wieje nudą. Chyba ze ja mam jakies dziwne poczucie strachu. Ale chciałbym dobrego horroru przy ktorym caly czas bede siedział jak na szpilkach. Poleci ktoś cos? Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 ja moge polecic filmik ktory nie pozwala sie nudzic, nie w sensie ze caly czas strasza, atakuja, ale nie ma chwil nudy. Rouge , o krokodylu zabojcy, naprawde fajny filmik. Niby wszystko bylo, ale faaaajnie sie oglada. Cytuj
Burth 2 Opublikowano 7 lipca 2008 Opublikowano 7 lipca 2008 A ze starosci (97 chyba) moge Ci polecic event horizon najlepszy horror ever wg mnie, nie jest to straszak typu wyskakujace zza rogu "BUUUU", tylko budowany stopniowo przytlaczajacy klimat. @Milan - rouge jest lekkim filmem, spi sie po nim spokojnie, ale bardzo fajna produkcja no i radha mitchell jest ;] Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 9 lipca 2008 Opublikowano 9 lipca 2008 Oglądałem ten the Frontiers i zdecydowanie nie dorasta do pięt Pile. Zresztą mało tam jest scen gore, miejscami zwykła strzelanina. Cytuj
Gość Ofeck Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 The Ruins to crap jakich malo, polecam dla osob ktore lubia sie posmiac, scena z patelnia rzadzi Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 17 lipca 2008 Opublikowano 17 lipca 2008 masters of horror zaczalem ogladac. Cigarette burns jest kozackie, piętno też. Musze reszte na dvd znalezc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi