Snejk 273 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 (edytowane) The.Last.House.On.The.Left Rimejk. Film Cravena pamietam jak przez mgle. Wiem tylko tyle, ze byl to amatorski gniot, ktorego ciezko bylo obejrzec z jednym posiedzeniem, wiec na rimejk nie czekalem zupelnie bo oczekiwalem czegos rownie kijowego. Jestem swiezo po obejrzeniu i to kurde dobry film jest. Jestem cholernie pozytywnie zaskoczony. Jeden z najlepszych rimejkow ever! Wiadomo, fabula nie jest zbyt wyszukana ale akcja i napiecie jest tu dozowane po mistrzowsku, a glowni zli faktycznie zli do szpiku kosci i ani przez chwile nie popadajacy w smiesznosc. Sadyzmu i brutalnosci rowniez nie mozna temu filmowi odmowic. Jednym slowem - jest Ostro, a ostatnie 30/40 minut jest dalekie od schematow co jest niewatpliwym plusem i milym zaskoczeniem. W sumie powstal rimejk idealny, ktory przewyższa oryginal pod kazdym względem. świetna realizaja, zdjecia, kapitalny kawalek Death in Vegas na koncu. No kurde! 7/10 Edytowane 15 sierpnia 2009 przez Snejk Cytuj
Tori 12 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Opublikowano 15 sierpnia 2009 Kawałek na końcu rządzi- pasuje się do niego wyćpać i popełnić samobójstwo. Film bardzo mi się podobał, chociaż wspomniana już mikrofala była przegięta. Dla mnie 7+/10 Cytuj
Michas 0 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Opublikowano 16 sierpnia 2009 Z horrorków które wdług mnie warto zobaczyć to napewno Thing 28 dni później 28 tygodni później REC Jest jeszcze jeden francuski film. Blady strach. Co prawda sam film może nie straszy jakoś mocno i ma kilka nieścisłości w scenariuszu(ale tak to już jest w horrorach)za to nadrabia niezłym klimatem. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 oficjalny trailer Wolf Mana. Graja: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Hugo Weaving http://teaser-trailer.com/2008/07/wolfman-...ler-leaked.html Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 oficjalny trailer Wolf Mana. Graja: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Hugo Weaving http://teaser-trailer.com/2008/07/wolfman-...ler-leaked.html Dla mnie masakra, mega klimatyczny kawał kina. I ta obsada. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 20 sierpnia 2009 Opublikowano 20 sierpnia 2009 no mi mnie mi takze sie podoba, choc wylaczylem w polowie. Za dlugi, spoilery. Strona techniczna zay(pipi)ista i charakteryzcja, a nie jakies (pipi)e komputery Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Opublikowano 21 sierpnia 2009 Klimaty trochę jak w "Sleepy Hollow" a Hopkins wygląda w trailerze jak Malcolm McDowell. Cytuj
Julita 17 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 The Mist z 2007 roku z Punisherem, bardzo dobry horror wczoraj obejrzałam to byłam zachwycona. Film w klimacie podobny do Storm of the Century, ego samego autora. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 24 października 2009 Opublikowano 24 października 2009 (edytowane) Paranormal Activity film reklamowo jako mega straszny, przerazajcy, etc. Reklamowano go podobnie jak REC czyli nagrywali reakcje widzow w kinie jak ci skacza i krzycza - http://www.youtube.com/watch?v=or9wQrRIjmo (troche przydlugie)(2 minuta i 36 sekunda, lol) Obejrzalem, wiec czas na opiniotwórczą recke. Jak dla mnie z deka kupa. Pomysl jak pomysl. Nie lubie filmow o duchach ale myslalem, ze forma a la BWP sie sprawdzi. Nie sprawdzila. Film jest nudny. Sceny dziennie sa kompletnie nieciekawe, a sceny nocne (swoja droga przez 95% filmu dziejace sie w pokoju z plakatu), ktore mialy byc zdaje sie glownym punktem programu rowniez zawodza. Slabo ten film straszy. Raz cos zapuka, raz ktos pobiega i to tyle. Film mial raptem 2 dobre momenty. 1 - cholernie niepokojacy w ktorym kobieta stala nad łóżkiem pare godzin w bezruchu 2 - dosc straszny - w którym zostala wyciągnięta na chama z lozka kilka scen mialo potencjal np. szukanie kobity przez jej chłopaka po tym jak nieświadomie lazila gdzies po domu ale nie zostal on wykorzystany jak nalezy wg mnie. Nawet koncowa zawodzi. Jest fajna ale tylko fajna, brak tam jakiegos ostatecznego (pipi),niecia. W REC duzo sie dzieje, a i koncowka daje rade BWP ma klimacik, kilka niezapomnianych scen i przerazajcy final a Paranormal Activity? Ma kilka momentow i to wszystko. 4/10 aha, w tego typu filmach niemiłosiernie wkurza mnie to, ze kamera jest wszędzie i rejestruje wszystko. Tu czasami jest inaczej. Kamera zostaje w pokoju, a bohaterowie bywają świadkami strasznych wydarzeń, korych ja nie moge byc swiadkiem Edytowane 24 października 2009 przez Snejk Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 24 października 2009 Opublikowano 24 października 2009 Od dwóch dni czaje się żeby go obejrzeć. To mnie pocieszyłeś, chciałem właśnie dzisiaj zafundować sobie seans. Nakręciłem się po opisie filmu, liczyłem właśnie na kino w stylu Rec albo Blair Wich Project. Na razie odpuszczam. Cytuj
Humulus 826 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 (edytowane) W podobnym stylu ma być utrzymany "The Fourth Kind". Trailer do obejrzenia tu. Edytowane 25 października 2009 przez Humulus XP Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 (edytowane) Najlepsze horrory jakie widziałem to pierwsza i trzecia część "Return of the Living Dead" i trzeci "Piątek Trzynastego", ewentualnie nowy "Świt Żywych Trupów". Edytowane 25 października 2009 przez NEMESIS U.S. Cytuj
Słupek 2 181 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 W podobnym stylu ma być utrzymany "The Fourth Kind". Trailer do obejrzenia tu. No no trailer wygląda smakowicie. Ale jak będzie w fullu to zobaczymy, ile razy już się przejechałem na zwiastunach. Cytuj
Shago 3 604 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 Jak sie bylo dzieckiem, to w sumie wiekszosc Horrorow straszyla . Dzisiaj to najnudniejszy gatunek filmowy, w ktorym nie widac ozywienia . Oczywiscie, bylo kilka filmow ktore fajnie sie ogladalo, nie mniej nie mam takiego najbardziej kultowego. Calkiem niezle bylo "Egzorcyzmy Emilly Rose", gdy sie podkrecilo na amplitunerze Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 25 października 2009 Opublikowano 25 października 2009 Nom, dzisiaj to same kichy, jakieś denne Descenty czy inne parodie z Paris Hilton. Albo remejki nie dorównujące do pięt swoim pierwowzorom (chociaż na nowego-starego Kruegera czekam). Odpowiadając na pytanie z tematu: - The Thing - Event Horizon - 28 Weeks Later - The Ring - House on Haunted Hill Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 Szukam tytułu sieczki gore - na okładce filmu był taki wielki koleś, w filmie nic nie gadał tylko ścigał ludzi i ich rąbał ładnie, w jakimś opustoszałym domu czy cuś. Ktoś zna? z roku bodaj 2007/2008 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 moze to? http://www.imdb.com/title/tt0437179/ Cytuj
Gość Marvelous Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 haha, a szukałem czegoś pod literą M. Dzięki zbawco, chciałem obejrzeć tę szmirę raz jeszcze. Cytuj
Gość Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 Zarzuci ktos pelna lista filmow opartych na/inspirowanych proza mistrza Lovercrafta. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 Tutaj masz listę: http://www.hplovecraft.com/popcult/moviestv/based.asp Do tego dochodzi jeszcze In the Mouth of Madness inspirowany prozą Lovecrafta oraz CALL OF CTHULHU z 2005 (rewelacyjny film). Cytuj
Gość Opublikowano 30 października 2009 Opublikowano 30 października 2009 Wlasnie czytalem, ze CoC z 2k5 to straszna szmira. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 31 października 2009 Opublikowano 31 października 2009 Wlasnie czytalem, ze CoC z 2k5 to straszna szmira. Ja ten film obejrzałem i, jak dla mnie, jest b.dobry =) Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 20 grudnia 2009 Opublikowano 20 grudnia 2009 Jak to czasami bywa, dokladny wyglad danej postaci filmowej mozna wyczaic z linii figurek dla dzieci. [*] Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Wyraz twarzy Maciusia z Klanu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 grudnia 2009 Opublikowano 21 grudnia 2009 Właśnie sobie oglądam "Event Horizon". Dobry horrorek s-f, klasyk z mojego dzieciństwa. No i gram w nim Sam Neill. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi