Cerb 7 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 Potrzebuje waszej pomocy w rozszyfrowaniu kolejnego filmu, nie wiem dokladnie czy jest to horror ale tak mi wyglada z opisu ktory wyglada wprawdzie jak zapiski z senasu hipnotycznego ale moze cos skapniecie "Byly tam jakies "stwory" ktore pozeraly wszystko (caly swiat) cos jak w "Kiedy zatrzymala sie ziemia" "Film z lat 80 lub 90" "Spora czesc filmu dzieje sie na lotnisku" "Cos dzialo sie z czasem, zatrzymywal/przyspieszal" "Jedna z glownych bohaterek byla mala niewdoma dziewczynka ktora zawsze jako pierwsza slyszala jak te potwory nadlatywaly" "Uciekali samolotem" "Brali kartki papieru i powoli je darli, podobno mialo to kogos uspokajac" (ze co ?! - dop. Cerb) Jakies pomysly ? Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 langoliery http://www.filmweb.pl/f32010/Po%C5%BCeracze+czasu,1995 http://www.imdb.com/title/tt0112040/ Cytuj
Cerb 7 Opublikowano 2 stycznia 2010 Opublikowano 2 stycznia 2010 langoliery http://www.filmweb.p...%BCeracze+czasu,1995 http://www.imdb.com/title/tt0112040/ To jest to, dzieki ! Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Pamietam, że niezłe wrażenie na mnie robił kiedyś "W paszczy szaleństwa" ( http://www.imdb.com/title/tt0113409/ ) - Lovecraftowe takie i dawało klimatem rade imo. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 stycznia 2010 Opublikowano 3 stycznia 2010 Wiadomix. Sam Neill to bóg horroru. Szczęście, ze wraca juz 08.01 w "Daybrakers". Carpenter tez wreszcie zabrał się ponownie za długi metraz i zapowiada się smakowicie. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 lipca 2010 Opublikowano 20 lipca 2010 (edytowane) odkopuje temat z powodu obrotu spraw, które dla prawdziwego fana horroru są niczym ponowne przyjście mesjasza: otóż jak wszystko na to wskazuje hammer films po latach stagnacji wraca na dobre! oprócz tegorocznego anglojęzycznego rimejku pozwól mi wejść, na koniec roku szykowana jest jeszcze premiera the resident z hilary swank i christopherem lee, a także (tu gorący nius), adaptacja the women in black w reżyserii jamesa watkinsa (eden lake) z harrym potterem w roli głównej. Edytowane 20 lipca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 ostatnio sobie odświeżyłem Zagubioną Autostradę i ta scena za kazdym razem mnie rozpierdala. Genialna: bardziej klimatyczna niz z 90% horrorow conie Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 Chyba moja ulubiona scena z tego filmu. Czasem myślę co by było gdyby Lynch zrobił typowy horror. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 tez o tym wczoraj myslalem. Pewnie by wymiótł całkowicie:) No, ale woli dziwności;] Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 no ,ale klimatyczne jest jeszcze Eraserhead ]:-> Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 Łoo to jest dopiero zryte ;] Polecam jego krótkometrażówki na YouTube. A tak btw ma ktoś jakiekolwiek przecieki na temat kolejnego filmu Dawida? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 aktualnie pracuje nad animacją (snootworld) i jakimś dokumentem, ostatnio nakręcił reklamę z marion cottilard i wyprodukował najnowszy film herzoga. Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 i zrobił chapter 3 Lady Dior , który nie jest godzien uwagi widza http://www.ladydior.com/ . IE dla ubogich , lepiej sprawdzic rzeczywiscie poryte Rabbits . Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 aktualnie pracuje nad animacją (snootworld) i jakimś dokumentem, ostatnio nakręcił reklamę z marion cottilard i wyprodukował najnowszy film herzoga. tak, wpłacisz 10 USD to znajdziesz się w creditsach, dokument ma byc o nim. Ostatnio ta czarnowłosa (pipi)nęła że wystąpi w mulhollannd drive 2 ale okazało się to nieprawdą bo nic takiego nie powstaje. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 stycznia 2011 Opublikowano 3 stycznia 2011 jest temat o horrorach przecież Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 5 stycznia 2011 Opublikowano 5 stycznia 2011 dajcie jakiś horror, taki w stylu lśnienia, czyli straszy klimatem, takimi nieruchomymi kadrami... może być też surrealistyczny. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 5 stycznia 2011 Opublikowano 5 stycznia 2011 (edytowane) El orfanato, ale to bardziej thriller, niż horror. http://www.imdb.com/title/tt0464141/ Edytowane 5 stycznia 2011 przez jarken Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 czwarty stopien mnie całkiem przestraszył, może nie klimat lśnienia ale przestraszyć sie można. 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 Ja po dziś dzień mam niezłe sranie jak zapuszcze sobie "The Thing" późną nocą, po latach te efekty ociekają groteską i wielu pewnie bardziej bawią niż śmieszą ale w połączeniu z atmosferą zaszczucia i niepewności robią fajną mieszankę.Kiedyś bałem się amerykańskiego "Ring" ze słuchawkami na uszach ale już za trzecim czy czwartym razem kompletnie mnie nie ruszał. Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 The ring ? suck my dick. Jak pierwszy raz obejzalem the grudge, to przez dobry tydzien mialem nieprzespane noce. Niektorym to 'ARRRRR' wydaje sie smieszne, mnie przraza jak (pipi). Nie wiem jak teraz, bo ogladalem ostatnio 2 lata temu, ale widze na youtube filmiki, to jest ten chill. Ogolnie przeraza mnie cos, co jest nieuniknione. Jak w grudge, wlazles do domu, you're fucked. Predzej czy pozniej. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 6 stycznia 2011 Opublikowano 6 stycznia 2011 LOL. "The Thing" Carpentera, "Ring" wymieniłem jako koleiny. Cytuj
okens 541 Opublikowano 24 kwietnia 2011 Opublikowano 24 kwietnia 2011 czwarty stopien mnie całkiem przestraszył, może nie klimat lśnienia ale przestraszyć sie można. W ogole do pewnego stopnia akcja jest prowadzona dosyc wiarygodnie i wtedy film naprawde straszy. Cholera pamietam, ze ja i zona zglupielismy jak to ogladalismy a juz coraz rzadziej mozna trafic na dobry horror. Ostatnio ogladalem Psych 9 ale uprzedzam was, ze to zaden film stulecia, jednak trzymal mnie za(pipi)iscie w napieciu i sprawial, ze miejscami podskakiwalem ze strachu. Film ma swietny klimat: Stary, olbrzymi szpital w ktorym babka dostaje posade na nocna zmiane, aby sortowac dokumenty w zwiazku z przeniesieniem. Caly szpital stoi pusty, a w miescie ktos seryjnie morduje kobiety. Bylo bardzo dobrze Cytuj
Frank_Castle 86 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Opublikowano 28 kwietnia 2011 Martwe Zło + Armia Ciemności mimo wszystko wymiata, chociaż dziś to bardziej komedia niż horror. KULT Cytuj
Spyker 59 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Kiedyś "Lśnienie", teraz to bardziej thriller. "Shutter - Widmo", ale oczywiście wersja Tajlandzka. "Zejście" jest dobrym horrorem, druga część już gorsza. Co tam jeszcze... "Rec" - bardzo dobry moim zdaniem, pamiętam, jakie sranie miałem, jak to oglądałem. Frontiers - dobre kino gore, lepsze niż te masakry, czy piły.. no i jeszcze "Wzgórza mają oczy" polecam. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Ten obrazek idealnie pasuje do Ciebie, Wujek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi