Spyker 59 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Nie rozumiem ogólnego zachwytu filmem "Ludzka Stonoga". Kino odmóżdżające, ok, ale to jest zwykły gniot. Te horrory, które podałem wcześniej niszczą ten badziew. Cytuj
Sqtr78 1 038 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 .Egzorcysta .Lsnienie .Koszmar z ulicy Wiazow (oprocz ostatniego) .Drag me to hell .Mucha Nowe psycho makabry jakos mnie nie bawia, jeszcze niektorzy zaliczaja Obcego do horrorow, wtedy to moj nr. 1 Cytuj
Labik 10 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 (edytowane) Nie pamietam czy juz sie wypowiadalem w tym temacie ale ogromne wrazenie zrobil na mnie Blair Witch Project - niesamowity klimat. Ostatnio ogladalem tez Czwarty Stopień (the fourth kind) i tez bardzo mi sie podobal. Reszta pseudo-horrorow to definitywnie gnioty moim skromnym zdaniem. Pomijajac oczywiscie te filmy ktorych nie mialem przyjemnosci obejrzec. Jesli chodzi o lsnienie to mimo ze to klasyk to nie podobal mi sie i strasznie sie nudzilem, zadna czesc egzorcysty mi sie nie podobala, koszmar z ulicy wiazkow nawet da rade ogladac ale najlepszy efekt byl gdy po filmie polozylem sie spac za mlodziaka Drag me to hell taki straszak z jajem - ogolnie na plus tyle ze zaden z niego horror. Edytowane 30 października 2011 przez Labik Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Dziś obejrzałem "TO" na podstawie Kinga i cóż - KLIMAT! Pośmiałem się więcej niż obsrałem, ale fakt faktem na plus. Tylko to zakończenie Aa i ostrzegam, że to mini serial trwający ponad 3 godziny. 1 Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Ludzka Stonoga to gówniany film. Dosłownie i w przenośni. Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 30 października 2011 Opublikowano 30 października 2011 Polecam Grave Encounters jako świetną alternatywę dla Paranormal Activity 3. Naprawdę udany film, jeden z lepszych w kategorii horrorów mocumentary. Jestem świeżo po seansie i mogę śmiało powiedzieć, że film "robi". 1 Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 4 listopada 2011 Opublikowano 4 listopada 2011 Jedyne dwa horrory w mojej kolekcji to Lśnienie i Coś . Tylko te dwa mogę z czystym sumieniem komuś polecić . Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 Ja z drugiej strony strasznie się uśmiałem na tym filmie "Grave Encounters" ani razu się nie przestraszyłem....jedna scena była w miarę hmmm przyzwoita jak na horror ale łzy mi poleciały ze śmiechu na tym czymś Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 Wczoraj oglądałem ten "twór"(Grave E) - z czystym sumieniem daje mu 2-/10. Początek był może i nawet obiecujący, ale potem "twórców" poniosło doszczętnie. Co za syf. najlepsza scena z przekupywaniem meksykanina Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 (edytowane) Ludzka Stonoga 2 - Nie powiem, lubię jedynkę. Fajny film. Dostarczył mi sporo rozrywki, wiec bardzo oczekiwałem na dwójkę. Bylem ciekaw co tym razem Six wymyśli, co jeszcze bardziej poyebanego. No i w końcu pojawiła się LUDZKA STONOGA 2. Hmm, nie jest to siklel, ani priklel, tylko dość nietypowe podejście do kontynuacji. W każdym razie razie jest sobie gruby zwyrodnialec, któremu tato wchodził do wanny jak był mały, ma zryta psyche i jego największym marzeniem jest Ludzka Stonoga. Ogólnie rzecz biorąc film jest gorszy od jedynki, durniejszy i dużo bardziej nudny. Bez przesady wiekszosc filmu to kolejne sceny zwabiania i ogłuszania ofiar, okazjonalnie ze scenkami w domu grubasa. Nudy. Ale jak już pojawia się Ludzka Stonoga to jest nieźle. Na pewno film duuuzo bardziej brutalny i zwyrodniały niż poprzednia część. Kamera bardzo dużo pokazuję. W jedynce musieliśmy wierzyć na słowo, że doktorek majstrował coś przy kolanach ofiar, tu natomiast w dużym zbliżeniu można tego typu eksperymenty podziwiać. Jest dużo gore, dużo gówna (tak), dużo nieprzyjemny obrazów. Plus, że film jest czarnobialy, więc dodaje to +25% do surowości i obrzydliwości. 4/10 bo jednak mnie wynudził No i plus dla ludzi odpowiedzialnych za kasting. choć doktorek z jedynki był ciekawszy, No i miał naukowa wiedzę żeby stworzyć w 100% medycznie poprawną Ludzka Stonogę. No i dawał narkozę...A grubas? Trzeba zobaczyć Teraz czekamy na trójkę wesoły making of Edytowane 8 listopada 2011 przez Snejk Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 Czekam na wersję uncut jednak i dopiero kradnę ;] Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 8 listopada 2011 Opublikowano 8 listopada 2011 (edytowane) Jezeli to co oglądałem to byla wersja cut, to az strach pomyśleć jak wygląda uncut lol na imdb nic nie pisza, ze jest jakas inna wersja od tej 88 minutowej dostepnej w dobrych Sklepach. Edytowane 8 listopada 2011 przez Snejk Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 20 listopada 2011 Opublikowano 20 listopada 2011 Warto obejrzeć Ludzka Stonoge? Bo z tego co widzę to w internecie jest to dość sławny film. Cytuj
szpaQ83 0 Opublikowano 13 stycznia 2012 Opublikowano 13 stycznia 2012 Mnie najbardziej podpasowal "Coś" i "Hellriser". W przypadku tego drugiego najlepsze są tylko dwie pierwsze części. Z innych horrorów polecam "W paszczy szaleństwa" , "Księcia Ciemności" "Paranormal Activity" a z horrorów gore "Martwicę Mózgu". Czekam na jakąś sensowną ekranizację prozy Lovecrafta bo poza amatorskim Call of Cthulhu inne filmy zasysają.... Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 14 stycznia 2012 Opublikowano 14 stycznia 2012 Mutant Girls Squad > all 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 sierpnia 2012 Opublikowano 23 sierpnia 2012 pierwsze zdjęcia z rimejku carrie: Cytuj
michal 558 Opublikowano 23 sierpnia 2012 Opublikowano 23 sierpnia 2012 remake carrie <facepalm> Cytuj
Mani 685 Opublikowano 23 sierpnia 2012 Opublikowano 23 sierpnia 2012 Lucio Fulci - The Beyond Filmy Dario Argento - Suspiria, Inferno, Mother of tears. Kultowe dla mnie i w domowej biblioteczce na BR goszczą a mało nie kosztowały Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 23 sierpnia 2012 Opublikowano 23 sierpnia 2012 (edytowane) remake carrie <facepalm> robią też videodrome Edytowane 23 sierpnia 2012 przez tk___tk Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Opublikowano 24 sierpnia 2012 (edytowane) No wiadomo, że obowiązkowo trzeba dodać, że rimejki są be i klasowi nimi gardzą. Bo jeszcze tego ktoś nie słyszał. Oczywiście nie sądzę, żeby Peirce mogła zrobić film na poziomie De Palmy, ale co z tego. Na podstawie książki można zrobić sporo różnych filmów, niech spróbuje. Sądząc po dotychczasowym dorobku jej i scenarzysty, zapewne podejdą do książki w nieco inny sposób, pewnie mniej kreatywny, no ale nie słyszałem jeszcze nigdy, żeby był jakiś zakaz robienia z Kingiem, co się komu zechce. No ale jak można robić kolejny film na podstawie tej samej historii, to takie mało kreatywne w porównaniu z komentarzem w internecie. Reżyserem "Wideodromu" jest Adam Berg, który na razie żadnej fabuły nie nakręcił, ale robił reklamy, w tym tę znaną reklamę Philipsa, której nadal nie ogarniam. Mogłoby być ciekawie, gdyby poradzili sobie z odpowiedzią na oryginalne pytanie w epoce Web 2.0. http://www.youtube.com/watch?v=lQ3D4CqHbJM Edytowane 24 sierpnia 2012 przez ogqozo Cytuj
Royal 620 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Opublikowano 24 sierpnia 2012 (edytowane) Reżyserem "Wideodromu" jest Adam Berg (...) Haha, reżyserem tego filmu jest Cronenberg. Albo to kolejna Twoja pułapka, nie wiem. Albo o inny fim chodziło. W każdykm razie -> http://www.imdb.com/title/tt0086541/ NIE ZNASZ SIE W OGÓLE NA KINIE! ! ! 1111111111 Edytowane 24 sierpnia 2012 przez Royal Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Ogórowi chodziło zapewne o ten rimejk Wideodromu. Cytuj
Royal 620 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Powstał rimejk? Fajny? <wypływa do pirackiej zatoki> Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 5 września 2012 Opublikowano 5 września 2012 (edytowane) rozpoczęły się zdjęcia do "curse of chucky" ! ! ! Nica (Fiona Dourif) is grieving over the gruesome suicide of her mother when her domineering older sister Barb (Danielle Bisutti) arrives with her young family in tow to help settle their mother’s affairs. As the sisters butt heads over Nica’s plans for the future, Barb’s young daughter comforts herself with a grinning, red-haired talking doll named Chucky (voiced again by Brad Dourif) that recently arrived mysteriously in the mail. But as a string of brutal murders begins to terrorize the household, Nica suspects the doll may hold the key to the bloodshed. What she doesn’t know is that Chucky has a personal score to settle. He’s determined to finish a job he started more than 20 years earlier, and this time he’s going to see it through to the bloody and shocking end. dostępne na blu-ray i dvd już gdzieś w 2013 Edytowane 5 września 2012 przez tk___tk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi