Masorz 13 197 Opublikowano 6 września 2012 Opublikowano 6 września 2012 (voiced again by Brad Dourif) Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Laleczki Czaki zawsze spoko. ;> Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 (edytowane) wg mnie tylko 2 pierwsze czesci spoko, reszta to szajs. Jedynka mistrz. dobre Edytowane 8 września 2012 przez _Milan_ Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 września 2012 Opublikowano 8 września 2012 Ja tam wszystkie ogladalem, wiadomo, ze pierwsze debesciaki, reszte z sentymentu lykalem i z czasem zaczelo mi sie podobac. Mily slaszerek na niedzielne popoludnie przed nowym tygodniem roboty. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 ojezu czaki , nienawidzę tego s(pipi)ysyna Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Ja miałem traumę, dostawałem w pewnym wieku paraliżu na widok Laleczki. Pamiętam jak w wieku chyba 15 albo 16 lat odważyłem się obejrzeć pierwszą część sam i na początku dalej czułem to napięcie, ten pierwotny, podświadomy lęk. Dopiero po pierwszym ujrzeniu Czaki w akcji się ogarnąłem, a nawet się śmiałem! Teraz jestem o ironio fanem i mimo wszystko czekam na nową część. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 U mnie taki efekt wywoływał Powrót Żywych Trupów 3, w sumie do dziś to jest wciąż horror pełną gębą, nie ma w sobie takiej krzty czarnego humoru jak kultowa jedynka, którą dziś ogląda się z szyderczym uśmiechem na twarzy, choć klimacik tamtych lat wciąż w sobie ma. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) Mnie tak kiedys przerazil Fredek Kruger jak mi kolega puscil na VHSie. Mielismy po 10-13 lat, znajomek zaslonil kotary (wtedy zaluzje byly jeszcze w fazie beta testow), odpalil i pamietam, ze po seansie probowalem nie okazywac emocji ale BYLEM CALY "OB.E.S.R.ANY". Z kilka dobrych lat jeszcze czesto snily mi sie koszmary z popalonym bydlakiem, z czasem ewoluowaly w dziwne i niepokojace odnogi absurdu. Czaki mnie nie ruszyl jakos specjalnie, ale pamietam jak moj kolega w podstawowce jaral sie tym, bo podgladal przez szpare w drzwiach od sypialni starych jak to ogladali na pirackim VHSie bo TVP to "Czterech pancernych i psa" puszczalo a jako horror "widziadlo" czy "Wilczyce". Edytowane 9 września 2012 przez 2razyjot Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 Mnie tak kiedys przerazil Fredek Kruger jak mi kolega puscil na VHSie. Mielismy po 10-13 lat, znajomek zaslonil kotary (wtedy zaluzje byly jeszcze w fazie beta testow), odpalil i pamietam, ze po seansie probowalem nie okazywac emocji ale BYLEM CALY "OB.E.S.R.ANY". Z kilka dobrych lat jeszcze czesto snily mi sie koszmary z popalonym bydlakiem, z czasem ewoluowaly w dziwne i niepokojace odnogi absurdu. xDDD 2 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 września 2012 Opublikowano 9 września 2012 (edytowane) Edytowane 9 września 2012 przez 2razyjot 2 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=a0cRjDrCezc i trailer sequela nieco przeoczonego "collectora" http://movies.yahoo.com/movie/collection/trailers/the-collection-theatrical-trailer-30640826.html wygląda chu.jowo Edytowane 19 września 2012 przez tk___tk Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 października 2012 Opublikowano 1 października 2012 (edytowane) tegoroczne "monster madness" oficjalnie rozpoczęte. polecam gorąco bo rolfe obok swojego znanego powszechnie alter-go (angry video game nerd) to prawdziwa skarbnica wiedzy jeśli chodzi o klasyczny horror i kiczowate produkcje w stylistyce tromy. w tych klimatach też utrzymuje serię w tym roku - zapomniane ścierwa z lat 80tych. http://cinemassacre....laxy-of-terror/ trzy poprzednie lata również warte obejrzenia. Edytowane 1 października 2012 przez tk___tk 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 8 października 2012 Opublikowano 8 października 2012 Mnie zmasakrowalo Lśnienie , i The Ring pamietam ze w kinie bylo naprawde ostro, do tego moja zona w nocy podeszla z mojej strony po wode do picia ma czarne długie wlosy i miala wtedy na sobie biala pidżamę jak sie nachylila akurat sie obudzilem wiec prawie zawał serca.... no i jeszcze inland empire ale to bardziej zbesztalo psychicznie 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 października 2012 Opublikowano 9 października 2012 Widzial ktos z Was to? Koles mowil, ze w ciemnym pokoju mozna sie wkrecic... http://www.youtube.com/watch?v=g8FBRATbJoA Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 października 2012 Opublikowano 9 października 2012 solidne, końcówka naprawdę mocna. jest już sequel z resztą. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 10 października 2012 Opublikowano 10 października 2012 Mnie kiedyś nastroiło kilka horrorów pożyczonych od sąsiada jeszcze na VHS To było jeszcze w podstawówce. Jeden z nich to o zabójczych ślimakach (Slugs) z 1988 roku http://www.youtube.com/watch?v=tl9JgWzrpT0 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 października 2012 Opublikowano 10 października 2012 kiedys w ogole byla korba na horrory ze zwierzetami. pokarm bogow, kleszcze, z krokodylem cos bylo, szczeki, piranie, nie wiem czy cos jeszcze ale mnie to nie ruszalo. za to fredek mnie przerazil i dlugo sie snil jeszcze. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 11 października 2012 Opublikowano 11 października 2012 Były jeszcze mordercze komary. Pamiętam ten film na wideo http://www.youtube.com/watch?v=bfg-93GmP2I Cytuj
adi 189 Opublikowano 11 października 2012 Opublikowano 11 października 2012 A czy ktoś może pratować i podać tytuł filmu? Horror z lat 80-tych.Film o noworodkach-mordercach.Jedna z pierwszych drastycznych scen na porodówce-ledwo wyszedł z ci.... i już zaciukał lekarza Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 11 października 2012 Opublikowano 11 października 2012 nie było w tym filmie sceny gdzie dzieciak wychodził z kibla (dosłownie)? Też widziałem podobny horror w tej sąsiadowskiej kolekcji, ale tytułu nie pamiętam. Cytuj
adi 189 Opublikowano 11 października 2012 Opublikowano 11 października 2012 Nie pamiętam, ale od razu przypomniał mi się jeszcze jeden horror "do przypomnienia".Jakieś stworzenia,czy obcy przyczepiali się do rdzenia kręgowego i sterowały ofiarą.Oczywiście film ze złotych lat osiemdziesiątych, i właśnie tamjest akcja, że jedno z tych stworzeń wychodzi z kibla. Cytuj
brejku 1 Opublikowano 11 października 2012 Opublikowano 11 października 2012 Pierwszy to "It's Alive" chyba:) a drugi napewno już, to władcy marionetek;) Pozdrawiam;) Cytuj
adi 189 Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 Co do pierwszego to zgadza się !!! A drugie to jednak nie to.Ten stworek wygladał trochę jak móżg Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 Abstrahując od zgadywanek powyżej, ostatnio, ponownie wziąłem się za wielką trylogię Martwego Zła, tym razem z dziewczyną. Spodziewałem się totalnego zjechania mnie i filmu, a jednak obie części(póki co 1 i 2) bardzo jej się podobały. Złapała ten cały kicz, również dzięki temu, że ją w taki sposób nastawiłem do seansu. Co do odczuć osobistych - nadal uważam, że jedynka jest mimo wszystko filmem lepszym. Bardziej klimatycznym, z chorym klimatem. Mogę to oglądać i oglądać, jak z większością filmów kultowych. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 października 2012 Opublikowano 12 października 2012 ciekaw jestem tego rimejku czy też rebootu. raimi i campbell niby zatwierdzili. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi