Opublikowano 8 września 201212 l wg mnie tylko 2 pierwsze czesci spoko, reszta to szajs. Jedynka mistrz. dobre Edytowane 8 września 201212 l przez _Milan_
Opublikowano 8 września 201212 l Ja tam wszystkie ogladalem, wiadomo, ze pierwsze debesciaki, reszte z sentymentu lykalem i z czasem zaczelo mi sie podobac. Mily slaszerek na niedzielne popoludnie przed nowym tygodniem roboty.
Opublikowano 9 września 201212 l Ja miałem traumę, dostawałem w pewnym wieku paraliżu na widok Laleczki. Pamiętam jak w wieku chyba 15 albo 16 lat odważyłem się obejrzeć pierwszą część sam i na początku dalej czułem to napięcie, ten pierwotny, podświadomy lęk. Dopiero po pierwszym ujrzeniu Czaki w akcji się ogarnąłem, a nawet się śmiałem! Teraz jestem o ironio fanem i mimo wszystko czekam na nową część.
Opublikowano 9 września 201212 l U mnie taki efekt wywoływał Powrót Żywych Trupów 3, w sumie do dziś to jest wciąż horror pełną gębą, nie ma w sobie takiej krzty czarnego humoru jak kultowa jedynka, którą dziś ogląda się z szyderczym uśmiechem na twarzy, choć klimacik tamtych lat wciąż w sobie ma.
Opublikowano 9 września 201212 l Mnie tak kiedys przerazil Fredek Kruger jak mi kolega puscil na VHSie. Mielismy po 10-13 lat, znajomek zaslonil kotary (wtedy zaluzje byly jeszcze w fazie beta testow), odpalil i pamietam, ze po seansie probowalem nie okazywac emocji ale BYLEM CALY "OB.E.S.R.ANY". Z kilka dobrych lat jeszcze czesto snily mi sie koszmary z popalonym bydlakiem, z czasem ewoluowaly w dziwne i niepokojace odnogi absurdu. Czaki mnie nie ruszyl jakos specjalnie, ale pamietam jak moj kolega w podstawowce jaral sie tym, bo podgladal przez szpare w drzwiach od sypialni starych jak to ogladali na pirackim VHSie bo TVP to "Czterech pancernych i psa" puszczalo a jako horror "widziadlo" czy "Wilczyce". Edytowane 9 września 201212 l przez 2razyjot
Opublikowano 9 września 201212 l Mnie tak kiedys przerazil Fredek Kruger jak mi kolega puscil na VHSie. Mielismy po 10-13 lat, znajomek zaslonil kotary (wtedy zaluzje byly jeszcze w fazie beta testow), odpalil i pamietam, ze po seansie probowalem nie okazywac emocji ale BYLEM CALY "OB.E.S.R.ANY". Z kilka dobrych lat jeszcze czesto snily mi sie koszmary z popalonym bydlakiem, z czasem ewoluowaly w dziwne i niepokojace odnogi absurdu. xDDD
Opublikowano 19 września 201212 l http://www.youtube.com/watch?v=a0cRjDrCezc i trailer sequela nieco przeoczonego "collectora" http://movies.yahoo.com/movie/collection/trailers/the-collection-theatrical-trailer-30640826.html wygląda chu.jowo Edytowane 19 września 201212 l przez tk___tk
Opublikowano 1 października 201212 l tegoroczne "monster madness" oficjalnie rozpoczęte. polecam gorąco bo rolfe obok swojego znanego powszechnie alter-go (angry video game nerd) to prawdziwa skarbnica wiedzy jeśli chodzi o klasyczny horror i kiczowate produkcje w stylistyce tromy. w tych klimatach też utrzymuje serię w tym roku - zapomniane ścierwa z lat 80tych. http://cinemassacre....laxy-of-terror/ trzy poprzednie lata również warte obejrzenia. Edytowane 1 października 201212 l przez tk___tk
Opublikowano 8 października 201212 l Mnie zmasakrowalo Lśnienie , i The Ring pamietam ze w kinie bylo naprawde ostro, do tego moja zona w nocy podeszla z mojej strony po wode do picia ma czarne długie wlosy i miala wtedy na sobie biala pidżamę jak sie nachylila akurat sie obudzilem wiec prawie zawał serca.... no i jeszcze inland empire ale to bardziej zbesztalo psychicznie
Opublikowano 9 października 201212 l Widzial ktos z Was to? Koles mowil, ze w ciemnym pokoju mozna sie wkrecic... http://www.youtube.com/watch?v=g8FBRATbJoA
Opublikowano 10 października 201212 l Mnie kiedyś nastroiło kilka horrorów pożyczonych od sąsiada jeszcze na VHS To było jeszcze w podstawówce. Jeden z nich to o zabójczych ślimakach (Slugs) z 1988 roku http://www.youtube.com/watch?v=tl9JgWzrpT0
Opublikowano 10 października 201212 l kiedys w ogole byla korba na horrory ze zwierzetami. pokarm bogow, kleszcze, z krokodylem cos bylo, szczeki, piranie, nie wiem czy cos jeszcze ale mnie to nie ruszalo. za to fredek mnie przerazil i dlugo sie snil jeszcze.
Opublikowano 11 października 201212 l Były jeszcze mordercze komary. Pamiętam ten film na wideo http://www.youtube.com/watch?v=bfg-93GmP2I
Opublikowano 11 października 201212 l A czy ktoś może pratować i podać tytuł filmu? Horror z lat 80-tych.Film o noworodkach-mordercach.Jedna z pierwszych drastycznych scen na porodówce-ledwo wyszedł z ci.... i już zaciukał lekarza
Opublikowano 11 października 201212 l nie było w tym filmie sceny gdzie dzieciak wychodził z kibla (dosłownie)? Też widziałem podobny horror w tej sąsiadowskiej kolekcji, ale tytułu nie pamiętam.
Opublikowano 11 października 201212 l Nie pamiętam, ale od razu przypomniał mi się jeszcze jeden horror "do przypomnienia".Jakieś stworzenia,czy obcy przyczepiali się do rdzenia kręgowego i sterowały ofiarą.Oczywiście film ze złotych lat osiemdziesiątych, i właśnie tamjest akcja, że jedno z tych stworzeń wychodzi z kibla.
Opublikowano 11 października 201212 l Pierwszy to "It's Alive" chyba:) a drugi napewno już, to władcy marionetek;) Pozdrawiam;)
Opublikowano 12 października 201212 l Co do pierwszego to zgadza się !!! A drugie to jednak nie to.Ten stworek wygladał trochę jak móżg
Opublikowano 12 października 201212 l Abstrahując od zgadywanek powyżej, ostatnio, ponownie wziąłem się za wielką trylogię Martwego Zła, tym razem z dziewczyną. Spodziewałem się totalnego zjechania mnie i filmu, a jednak obie części(póki co 1 i 2) bardzo jej się podobały. Złapała ten cały kicz, również dzięki temu, że ją w taki sposób nastawiłem do seansu. Co do odczuć osobistych - nadal uważam, że jedynka jest mimo wszystko filmem lepszym. Bardziej klimatycznym, z chorym klimatem. Mogę to oglądać i oglądać, jak z większością filmów kultowych.
Opublikowano 12 października 201212 l ciekaw jestem tego rimejku czy też rebootu. raimi i campbell niby zatwierdzili.