Opublikowano 6 stycznia 20169 l Kur.waz ze tez musialem to teraz obejrzec. A tak poza tym ten filmik to koles od Kung Fury robil, nie wiedzialem.
Opublikowano 19 lutego 20169 l Obejrzałem to Green Inferno bo tak dlugo wychodziło że aż zapomniałem. Ogólnie tragedii nie ma, ogląda się nawet przyjemnie, ale stylówa tego filmu jakaś plastikowa, te kolory, krew... No i sceny gore bez polotu niestety, szkoda że niczego ciekawego nie wymyślili.
Opublikowano 19 lutego 20169 l No, wygląda na remake jedynki, jeszcze nie oglądałem ale wygląda na to że kolejny crap. Cabin Fever z 2002 jest GOTY, i pośmiać się można i obrzydzić nawet, świetnie to Rothowi wyszło. Dwojeczka to już glupkowaty film na maxa, bazuje już tylko na słabym gore ale da się obejrzeć. Trójka to juz patola, wylaczylem w pizdu po godzinie, nie wytrzymałem tego debilizmu. Powinni odczepić się w końcu od tej serii i przestać profanować jedynkę. Edytowane 19 lutego 20169 l przez c0r
Opublikowano 6 marca 20169 l to jest remake ale z błogosławieństwem rotha bazujący na oryginalnym scenariuszu i zawierający sceny które nie znalazły się w pierwszym filmie.
Opublikowano 6 marca 20169 l Nie rozumiem zachwytów nad cabin fever, miało być gore i fajnie, było kiepsko i nudno, naprawdę, czasami ogarnijcie podnietę. Oglądał już ktoś hollow?
Opublikowano 6 marca 20169 l Jeśli mówisz o The Hallow (The Woods) z 2015 to oglądałem wczoraj. Poprawny horror i nic więcej. Na plus umiejscowienie akcji, klimat i nawiązania do folkloru, niestety zbyt szybko widzimy tytułowe monstra w pełnej krasie i atmosfera nieco siada. Niemniej warto obejrzeć.
Opublikowano 6 marca 20169 l No własnie przeglądałem i bardo fajne klimaty, i tak dosyć ponuro. Obejrze, bo lepsze to niż jakieś duchy. poprawny horror w tych czasach to skarb. Edytowane 6 marca 20169 l przez milan
Opublikowano 6 marca 20169 l Ostatnio oglądałem i polecam : http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=3108 Tylko to nie jest raczej bardzo horror. No i zakonczenie mega.
Opublikowano 6 marca 20169 l Moze jeszcze w kwestii zombie i komedi. To ostatnio widziałem Łowcy Zombie ang : Scouts Guide to the Zombie Apocalypse i przyznam ze lepszej komedii o zombie chyba nie ogladałem. Jak ktos lubi klimaty zombieland to tez polecam mocno .
Opublikowano 7 marca 20169 l ja ostatnio widziałem krampusa. poprawny horror świąteczny pg-13 z zaje.bistym designem milionów tytułowego bożonarodzeniowego demona od reżysera trick'r'treat. do świątecznych klasyków pokroju nightmare before christmas czy gremlinów raczej nie dołączy ale warto obejrzeć.
Opublikowano 22 marca 20169 l Wczoraj byłem na Crimson Peak od Del Toro. Całkiem ciekawy ale horror to napewno nie jest. Mnie się podobał, jak wszystkie zresztą od Guillermo del Toro. Ostatnio obejrzałam "Backtrack", thriller z elementami horroru - dobra obsada, niezła historia o duchach - ogólnie dość przyjemny dla oka
Opublikowano 22 marca 20169 l jak tam się żyje wewnątrz planety, cieplej niż u nas? u nas ostatnio pada. Czy to znaczy że u was leci to jakąs jedną rura w formie wodospadu i np. schładza rdzeń?
Opublikowano 22 marca 20169 l Robert, zgłaszam post za offtop a przy okazji: The Hallow - spoko dopóki nie pojawią się potwory bo ich design jest po prostu slaby. Lepiej by było jak poszli w coś w klimatach Labiryntu Fauan, Baby Jagi etc. Hidden - to nie stricte horror ale ma dobry, świeży twist więc można zobaczyć. Krampus - bożonarodzeniowe horrory nie należą do częstych więc warto sprawdzić co tam huczy w kominku. Określenie horror trochę nad wyraz bo jest tu też sporo humoru, czarnego. Świetny motyw złego ducha i jego wykręconych pomagierów. Edytowane 22 marca 20169 l przez koval
Opublikowano 22 marca 20169 l Przed chwilą widziałem ten Las Samobójców o ktorym ktoś pisał kiedys. Samo ogladanie tego bylo horrorem 0/10
Opublikowano 22 marca 20169 l Southbound/Ku poludniu Pięc połaczonych ze soba historii ktore łaczy tytulowa autostrada. Przyznam ze dawno nie ogladałem fajniejszego horroru. Historie wciagaja niesamowicie i sa zgrabnie polaczone.Dobre efekty i naprawde fajna muzyka. Polecam. 8/10
Opublikowano 24 marca 20169 l Moim zdaniem niestety od czasu Eden Lake nie zrobiono równie dobrego horroru. Szanuję Eden Lake w opór, jeden z tych filmów po których szczena leci na podłogę i uczucie jakby ktoś ci patelnią prosto w łeb wyje'bał. A oglądał ktoś Drogę Śmierci z 2003? Jak nie, to polecam nadrobić zaległości jeszcze w tej chwili. Genialny film, i pod względem dialogów, a w szczególności klimatu (woń oldschoolu czuć jak się ogląda, mimo że to stosunkowo nowy film). Jako straszak też daje radę w paru scenach. Edytowane 24 marca 20169 l przez c0r
Opublikowano 25 marca 20169 l Moim zdaniem niestety od czasu Eden Lake nie zrobiono równie dobrego horroru. (...) A oglądał ktoś Drogę Śmierci z 2003? Jak nie, to polecam nadrobić zaległości jeszcze w tej chwili. Genialny film, i pod względem dialogów, a w szczególności klimatu (woń oldschoolu czuć jak się ogląda, mimo że to stosunkowo nowy film). Jako straszak też daje radę w paru scenach. No i niezłe elementy komediowe.
Opublikowano 25 marca 20169 l No dokładnie, pod dialogi to podłożyłem. Ogólnie dziwię się, że ten film nie jest uznawany za jakiś klasyk jeśli chodzi o horrory. Jedna z lepszych pozycji którą stworzono w XXI wieku. Muszę obejrzeć to Children z 2008. Fabuła dość pomysłowa, dobrze się zapowiada.
Opublikowano 25 marca 20169 l zrobiłem sobie ponowny seans z eden lake, no (pipi)a, zdecydowanie inne klimaty niż w "co ludzie powiedzą"
Opublikowano 25 marca 20169 l W Eden Lake najlepsze jest to poczucie bezsilności u widza, że "no kur'wa, nic nie mogę zrobić, mogę tylko obserwować i kibicować tej parze żeby przeżyli" Świetnie to autorom wyszło, mało jest filmów w których czułem się tak rozbity emocjonalnie już w trakcie samego seansu. Plus solidne gore i parę zapadających w pamięć scen. Tylko to zakończenie chyba było średnie z tego co pamiętam. Oglądałem 4 lata temu, ale świetnie ten film wspominam, 9/10 na pewno.