Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

nie czytałem ksiażki, ale na wiki piszą że w książce nie przetrąca tylko ucina :( ale dali ciała w filmie

Prawda to.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 425,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Książka jest dużo brutalniejsza i uważam to za wadę, Reiner bardzo dobrze zrobił tonując przemoc, jednocześnie podkręcając jej znaczenie i formując większy kontrast miedzy scenami. Dlatego finałowa scena nadal jest tak dobra.

Poza tym mocno odbiega od książki, jednocześnie oddając jej główny plot bardzo dobrze i wiernie. Dla mnie to jeden z tych przykładów gdzie film > książka. O Lśnieniu nawet nie mówiąc, bo z przeciętnej i niepotrzebnie rozbudowanej powieści, Kubrick zrobił arcydzieło gatunku.

Opublikowano

a Cujo był Kinga? za dzieciaka uwielbiany przeze mnie horror, pozyczałem po  kryjomu.

Opublikowano

Misery? Szanuje jak poj.ebany, chyba najlepszy film na podstawie jego ksiazki.

Przy okazji jedna z jego najlepszych książek. Jak ja wtedy kurewsko nienawidziłem tej baby. :obama:

Opublikowano

Christine też dobre filmidło na podstawie twórczości Kinga. Cujo tez Kinga, ale nie widziałem.

Opublikowano

a Cujo był Kinga? za dzieciaka uwielbiany przeze mnie horror, pozyczałem po  kryjomu.

Jo.

Opublikowano

Misery to trzymało w napięciu :obama: W tym roku przeczytam książkę, aż nabrałem ochoty jak przypomnieliście.

Opublikowano

No (pipi)a, wolałbym siedzieć w samochodzie otoczony przez 2 cujo, niż być na kawce u Annie

Opublikowano

Z niezłych ekranizacji prozy Kinga nie wypada nie wspomnieć o Night Flier i Graveyard Shift.

Opublikowano

Z Kingowskich filmów 1408 był bardzo spoko.

Opublikowano

Wychowałem się na Cujo a Lśnienie i Misery to jedne z ulubionych straszaków z czasów podstawówki. A teraz? Phi, dobrze było być dzieckiem lat 80tych.

Opublikowano

po obsadzie spodziewalem sie czegos lepszego, 1/10

Opublikowano

Wierzę, 99% horrorów które są propozycjami na youtube,  a  o których się nie słyszalo, to kał.

Opublikowano

Oglądam ten trailer, 1:30 i o kur.wa, Vic z Shielda :pawel:

Opublikowano

Mi ogólnie podoba się jak wiele książek Kinga łączy się z Mroczną Wieżą. Szczególnie Mgła i Bastion.

Opublikowano

Oj czekam na nowa ekranizacje it ;o Kinga zacząłem czytać ok 6 lat temu i myśle ze z 40 książek lyknalem. Co do mrocznej wieży, to mam jedna bardzo ogromna obawę co do filmu. Aktor grający rolanda. Czy ta poprawność polityczna musi byc wszędzie? Jak można z białego bohatera zrobic tubylca?

Opublikowano

Czyli poniżej 17tki i pod opieką rodziców. Ja czuję tutaj materiał na fajny remake, nowy zły ma coś w sobie. Boje się tylko dłużyzn, które fajnie się w książkach czyta a w niektórych ekranizacjach książek Kinga zwyczajnie są męczące. O motywie ze spoilera z poprzedniej strony można zapomnieć. Liczę na to, że znowu znienawidzę klaunów jak po oglądnięciu oryginału ale ja wtedy łepek byłem więc pryzmat zupełnie inny...

Opublikowano

Trailer z tych co pokazuja wszystko. A planow mumii co do wiecznie przystojnego Tomka mozna sie domyslic. Sie wypozyczy.

Opublikowano

uwaga, ostrzegam,

kolejny odcinek filmu dla januszy filmowych, nawet Very nie ma.