Opublikowano 30 marca 20178 l nie czytałem ksiażki, ale na wiki piszą że w książce nie przetrąca tylko ucina :( ale dali ciała w filmie Prawda to.
Opublikowano 30 marca 20178 l Książka jest dużo brutalniejsza i uważam to za wadę, Reiner bardzo dobrze zrobił tonując przemoc, jednocześnie podkręcając jej znaczenie i formując większy kontrast miedzy scenami. Dlatego finałowa scena nadal jest tak dobra.Poza tym mocno odbiega od książki, jednocześnie oddając jej główny plot bardzo dobrze i wiernie. Dla mnie to jeden z tych przykładów gdzie film > książka. O Lśnieniu nawet nie mówiąc, bo z przeciętnej i niepotrzebnie rozbudowanej powieści, Kubrick zrobił arcydzieło gatunku.
Opublikowano 30 marca 20178 l a Cujo był Kinga? za dzieciaka uwielbiany przeze mnie horror, pozyczałem po kryjomu.
Opublikowano 30 marca 20178 l Misery? Szanuje jak poj.ebany, chyba najlepszy film na podstawie jego ksiazki. Przy okazji jedna z jego najlepszych książek. Jak ja wtedy kurewsko nienawidziłem tej baby.
Opublikowano 30 marca 20178 l Christine też dobre filmidło na podstawie twórczości Kinga. Cujo tez Kinga, ale nie widziałem.
Opublikowano 30 marca 20178 l a Cujo był Kinga? za dzieciaka uwielbiany przeze mnie horror, pozyczałem po kryjomu. Jo.
Opublikowano 30 marca 20178 l Misery to trzymało w napięciu W tym roku przeczytam książkę, aż nabrałem ochoty jak przypomnieliście.
Opublikowano 30 marca 20178 l No (pipi)a, wolałbym siedzieć w samochodzie otoczony przez 2 cujo, niż być na kawce u Annie
Opublikowano 30 marca 20178 l Z niezłych ekranizacji prozy Kinga nie wypada nie wspomnieć o Night Flier i Graveyard Shift.
Opublikowano 30 marca 20178 l http://www.repostuj.pl/upload/2017/03/147108_62ac76c189bb5ab2409ab171a86970b3.mp4
Opublikowano 30 marca 20178 l Wychowałem się na Cujo a Lśnienie i Misery to jedne z ulubionych straszaków z czasów podstawówki. A teraz? Phi, dobrze było być dzieckiem lat 80tych.
Opublikowano 30 marca 20178 l Wierzę, 99% horrorów które są propozycjami na youtube, a o których się nie słyszalo, to kał.
Opublikowano 30 marca 20178 l Mi ogólnie podoba się jak wiele książek Kinga łączy się z Mroczną Wieżą. Szczególnie Mgła i Bastion.
Opublikowano 31 marca 20178 l Oj czekam na nowa ekranizacje it ;o Kinga zacząłem czytać ok 6 lat temu i myśle ze z 40 książek lyknalem. Co do mrocznej wieży, to mam jedna bardzo ogromna obawę co do filmu. Aktor grający rolanda. Czy ta poprawność polityczna musi byc wszędzie? Jak można z białego bohatera zrobic tubylca?
Opublikowano 31 marca 20178 l Jaką kategorię dostanie it? Pewnie PG13 albo R żeby pobić rekordy boxoffice.
Opublikowano 31 marca 20178 l Czyli poniżej 17tki i pod opieką rodziców. Ja czuję tutaj materiał na fajny remake, nowy zły ma coś w sobie. Boje się tylko dłużyzn, które fajnie się w książkach czyta a w niektórych ekranizacjach książek Kinga zwyczajnie są męczące. O motywie ze spoilera z poprzedniej strony można zapomnieć. Liczę na to, że znowu znienawidzę klaunów jak po oglądnięciu oryginału ale ja wtedy łepek byłem więc pryzmat zupełnie inny...
Opublikowano 3 kwietnia 20178 l Trailer z tych co pokazuja wszystko. A planow mumii co do wiecznie przystojnego Tomka mozna sie domyslic. Sie wypozyczy.
Opublikowano 9 kwietnia 20178 l uwaga, ostrzegam, kolejny odcinek filmu dla januszy filmowych, nawet Very nie ma.