Skocz do zawartości

HORROR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Bodom - ło matko jakie to jest (pipi). Scenariusz to chyba pisał upośledzony mający biegunkę.

The Void - całkiem przyjemny, ale bez rewelacji. Widać nawiązania do wielu horrorów jak Hellraiser, The Thing, Silent Hill czy From Beyond. Jak najbardziej do obejrzenia.

Edytowane przez Sep
  • Plusik 2
Opublikowano

Ja ostatnio obejrzałem February. Ciężko mi coś napisać, bez spoilery,wiec ogranicze się jedynie do tego, że polecam ten dość oryginalny horror :)

Taki przygnębiający,bez jumpscerów i musiałbym jeszcze raz go oblukać bo nie bardzo go skumałem.

Coś w podobnym klimacie i jeden z bardzej pop*&*rdolonych filmów jakich ostatnio widziałem.Film który się ogląda i myśli jak nasrane we łbie musiał mieć autor tego dzieła.Brakowało jeszcze tekstu,oparte na faktach.

The eyes of my mother

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

O, wklejałem swego czasu trailer The Eyes of My Mother i chyba forumowiczom nie przypadło wtedy do gustu, mi od razu ten mroczny klimat podszedł.

Edytowane przez c0r
Opublikowano

The invitation

O jezusku jaki dobry film, polecam wszystkim.

8+/10

Świetna gra aktorska, duszący klimat, wspaniałe zakończenie, no perełka.

• Plusik 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w kinie nie było, zobaczyłem że jest na CDA to obejrzałem.

Swoją drogą chyba obniżę ocenę, bo film jest nierealistyczny nawet jak na standardy thrillera / horroru.

ReTWtck.jpg

Kto kur.wa używa binga xDDDDDD

Tam wszystko było od M$, to i bing zamiast google. 

Właśnie obejrzałem Get Out. Dobry shieeeeeeet  :shieeet:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ech, Split... pisałem już o nim, i im więcej dni mija odkąd go obejrzałem, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że gra McAvoya i ciekawy końcowy twist to jedyne pozytywy tego filmu.

żeby to chociaż miało jakiś mocniej rozwinięty wątek psychologiczny, bo ogólnie fabuła jest mocno spłycona i dało się więcej z niej wycisnąć.

ale scena tańca na propsie.

Ten film mial jakis twist? Bo chyba przegapilem.

Gość Kasias
Opublikowano

Jeśli nie znasz twórczości Shyamalana, to mogłeś przegapić.

Opublikowano (edytowane)

Tak. Nie wiem czy był to twist w normalnym tego słowa znaczeniu, ale mnie to bardzo zaskoczyło, no nie spodziewałem się takiego powiązania.

Edytowane przez c0r
Opublikowano

No ja go nawet nie zrozumialem xD Musze teraz kurde czytac w internecie. Myslalem, ze to po prostu taki fan serwis. Jak pojawienie sie rezysera w scenie z profesorka czy inne wystepy Stana Lee w filmach marvela.

Opublikowano

Bo najwieksza moc te horrory mialy jak sie ogladalo majac 12 czy 13 lat. Dzisiaj to wieksze makabry na tvn24 sie dzieja.

No niby tak ale taki koszmar z ulicy wiązów mnie od razu kupił a też oglądałem go może z 5 lat temu.

oryginał masorz

Opublikowano

w autobusie

btw obejrzałem pierwszy raz w życiu piątek 13. Powiem wam że nie urwało mi dupki 

Ale ten pierwszy oryginalny czy reboot, który można rozbić o kant chuja?

To się w sumie tyczy każdego remake'u klasycznych slasherów prócz Halloween Roba Zombiego.

I Teksańskiej Masakry z 2003 oczywiście, niesamowity klimacik odtworzyli.