milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Ogladam sobie piły i na razie jeden wielki babol jest który mocno wzrusza fundamentami wielkiego Johna z zasadami. Laska Laura w 2 części, jedyna która umarła przez ten gaz, jigsaw sam twierdzil ze nigdy nikogo sam nie zabił, a tutaj coś chyba nie pykło. Patrząc na jego poczyniania powinien mocno po tej akcji to odczuć, a nawet o tym nie wspomniano, dodatkowo w 3 częsci sam wytyka Amandzie ze tworzy pułapki bez wyjść. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Główny problem tej serii jest taki, że jeszcze się nie skończyła. http://www.sawfreaks.com/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=1693 W 10 części pokaże się, że to nie Jigsaw ustawiał pułapki w Saw II. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 fajnie wujek ze podjales dialog i wniosłeś coś madego do dysksuji, #$@@# zawsze mogles yebnac wierszyk o wiki93. Ja pier,dole. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Czego nie zrozumiałeś i czepiasz się braku spójności i konsekwencji w serii "Saw"? Powtarzam W serii filmów "Saw". Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 (edytowane) no widzisz, człowiek zaprasza cie do stolika z pokerem a ty siadasz z warcabami, taka z tobą rozmowa, dlatego tak mnie w(pipi)iasz. Yebłes jakims linkiem, nawet go nie czytałes, ja czytalem wczesniej, nic tam nie ma. Edytowane 8 lipca 2017 przez milan Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 (edytowane) Milan nie rozumiem, umarła od gazu ale tak było w zasadach na początku, miała szansę zdobyć odtrutkę jak każdy inny, wiec czy ja wiem czy nie miała wyjścia? Dość dawno oglądałem te cześć ale z tego co kojarzę to przez większość akcji filmu pozostawała bierna w kącie podczas gdy inni działali. Edytowane 8 lipca 2017 przez c0r Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Milan nie rozumiem, umarła od gazu ale tak było w zasadach na początku, miała szansę zdobyć odtrutkę jak każdy inny, wiec czy ja wiem czy nie miała wyjścia? Dość dawno oglądałem te cześć ale z tego co kojarzę to przez większość akcji filmu pozostawała bierna w kącie podczas gdy inni się działali. Coś w tym jest, ale mimo wszystko nie miała swojej kasety, jak np. Obi. Dodatkowo z tego co pamietam i czytalem, to jej nie powinno tam specjalnie być, wiec karanie smiercia przez zagazowanie nauczycielki która ukradła dziurkacz to troche srogo. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 (edytowane) @Milan W każdej nowej części scenarzyści wyciągają sceny z poprzednich i robią coś nowego byle sprzedać dalej. Nie oszukujmy się - fora też czytają więc znowu coś wymyślą byś się nie czepiał. Ale ciebie ojciec skrzywdził pisałeś to ci wybaczam twój wypaczony pryzmat odbierania mnie. Edytowane 8 lipca 2017 przez wuJJek Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 zamknij morde, cor pokazał jak sie dyskutuje, ty jesteś niepotrzebny. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Tato tato wujaszek do mnie piszę!!!!!!! Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Gdzie rondo mojego nicka oszuście????? ;(((((( Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Milan nie rozumiem, umarła od gazu ale tak było w zasadach na początku, miała szansę zdobyć odtrutkę jak każdy inny, wiec czy ja wiem czy nie miała wyjścia? Dość dawno oglądałem te cześć ale z tego co kojarzę to przez większość akcji filmu pozostawała bierna w kącie podczas gdy inni się działali. Coś w tym jest, ale mimo wszystko nie miała swojej kasety, jak np. Obi. Dodatkowo z tego co pamietam i czytalem, to jej nie powinno tam specjalnie być, wiec karanie smiercia przez zagazowanie nauczycielki która ukradła dziurkacz to troche srogo. ja do tej pory myślałem że ona tam trafiła bo była narkomanką, jak Amanda, no proszę, tyle życia w błędzie. Kasety i pułapki faktycznie nie miała, albo po prostu na nią nie natrafili / nie zdążyli trafić, murzyn tez chyba "spersonalizowanego" wyzwania nie miał. Ogólnie dwójka miała bardzo w porządku set postaci, każdy tam budził jakiś niepokój, ten Xavier to już w ogóle się nie pier.dolił nie to co te randomy z piątki, dobrze że zdechli @up xD Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Milan i tak nie zrozumie i przerobi twoją mordę w paintcie. Nie wysilaj się. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 Milan nie rozumiem, umarła od gazu ale tak było w zasadach na początku, miała szansę zdobyć odtrutkę jak każdy inny, wiec czy ja wiem czy nie miała wyjścia? Dość dawno oglądałem te cześć ale z tego co kojarzę to przez większość akcji filmu pozostawała bierna w kącie podczas gdy inni się działali. Coś w tym jest, ale mimo wszystko nie miała swojej kasety, jak np. Obi. Dodatkowo z tego co pamietam i czytalem, to jej nie powinno tam specjalnie być, wiec karanie smiercia przez zagazowanie nauczycielki która ukradła dziurkacz to troche srogo. ja do tej pory myślałem że ona tam trafiła bo była narkomanką, jak Amanda, no proszę, tyle życia w błędzie. Kasety i pułapki faktycznie nie miała, albo po prostu na nią nie natrafili / nie zdążyli trafić, murzyn tez chyba "spersonalizowanego" wyzwania nie miał. Ogólnie dwójka miała bardzo w porządku set postaci, każdy tam budził jakiś niepokój, ten Xavier to już w ogóle się nie pier.dolił nie to co te randomy z piątki, dobrze że zdechli @up xD No poza tym fakt, spoko. Dziwne jednak ze pozwalał żyć Amandzie wiedząc że zabija niewinnych. Aha, w trócje zdecydowanie hiperbolicznie poleciała brutalność, 1 i 2 na dzisiejsze czasy wydaje się bardzo grzeczna,w 3 poszli mocno do przodu. Dzisiaj odświeżam 4ke, pamiętam ze od tej części zaczęło się robić nieciekawie. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 lipca 2017 Opublikowano 8 lipca 2017 To fakt, w dwójce wizualnie samo w sobie może jedynie wycinanie skóry z karku było dość mocne, reszta to poziom przeciętnego slashera. Ale piec czy strzykawki wiadomo, działały na wyobraźnię jeszcze bardziej niż krew. Trójka to już łańcuchy, kwas, kończyny, poszło to w tę stronę. Czwórka to nie wiem czy nie najbrutalniejsza cześć ogólnie, wymieniając tylko operację na Jigsawie na początku, gwalciciel z wyrywanymi kończynami, włosy, mąż i żona przybici do siebie Bleh Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 (edytowane) Open Grave (2013) meh ;//// pierwsze 5 minut świetne, kolejne 30 interesujace, ale później gdy fabuła staje się coraz bardziej zawiła i jak dowiedziałem się że to kolejne post apo ...do tej pory niesmak w ustach. Jeszcze te do bólu przeciętne postacie i zje.bane dialogi. Dla wielu pewnie to będzie spoko film, dla mnie zmęczenie materiału i ten rodzaj filmu, na który jesteśmy najarani czytając opis, ale rozczarowani samą zawartością i "tajemnicą". Edytowane 9 lipca 2017 przez c0r 1 Cytuj
next THE flex 17 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 Deadly Manor (Dom Strachu) [1990 Italia] Odpaliłem wczoraj zielonego dymka i ten za(pipi)isty film na wygrzebanym podczas sobotnich porządków VHSie. Gnie i zwala z nóg tak samo jak pierwszy raz go oglądałem. Typowy klasyk slasher z sześcioma młodymi osobami, która wpadają do opustoszonego domu. Kozackie zmiany akcji, niezła kamera, zdjęcia na bardzo wysokim poziomie i scena trupów w ścianie kilkanaście lat później zrobiona w prawie identyczny sposób :) Klasyk dla mnie, taki podziemny klasyk. Jak ktoś ma możliwość niech testuje czym prędzej. Poniżej trailer z tym, ze jak napisałem wyżej - Ja to mam na VHS jako Deadly Manor, lektor czyta Dom Strachu a trailer na YT jest podpisany Savage Lust. Ocochodzijakby to nie wiem https://m.youtube.com/watch?v=4lGTrXlCevA Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 (edytowane) a ja obejrzałem remake Cabin Fever z ubiegłego roku po ch.uj to powstało xD? Remake po niespełna 14 latach, gdy oryginał (którego swoją drogą jestem dużym, dużym fanem) jeszcze nie zdążył się zestarzeć. Praktycznie zero zmian, remake 1:1, brak charakterystycznego humoru (są Pancakes, ale prócz tego nic nowego), słabiutkie postacie bez polotu, ten gracz-nerd z karabinkiem z początku wydawał się mieć potencjał, ale okazał się takim tryhardem że ja pier.dolę. jedyna dobra scena to akt miłosierdzia w tej szopie gdy typek chce dobić zarażoną dziewczynę. Próbuje strzelać, brak ammo, bierze łopatę, je.b w podbródek, krew tryska, "spróbuj jeszcze raz" ten ją polewa benzyną, ona cierpi i krzyczy, ten nad nią stoi i w końcu, po chyba pół minuty ją podpala. Miłosierny się znalazł jeszcze dowiedziałem się że w 2015 powstał jakiś remake Martyrs, strach odpalać Edytowane 9 lipca 2017 przez c0r Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi