Skocz do zawartości

HORROR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie wchodźmy w te definicje bo i tak mam rację, ustalmy że temat jest od wszystkiego co może straszyć/ denerwować/ trzymać w napięciu/ stresować/ ma flaki/ odcięte piersi z mikrofali.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

1 Hellraiser jest nadal dobry i w zasadzie chyba jako jedyny można spokojnie polecić,  dójka chyba była też w miarę ale spadek był widoczny.

Pierwszy hellraiser ma jedną z najwspanialszych scen w historii kinematografii, "powrót" Frankato pier,dolony majstersztyk, za dzieciaka po kryjomu włączałem Vhsa i  przewijałem do  tej sceny, później oczywiscie przewijka spowrotem żeby nikt się nie pokapował.

No i kultowy tekst na koniec.

• Plusik 2
Opublikowano

Z tych 6 części, które widziałem to jedynie 'Trójka' wybijała się będąc zdecydowanie gorszą od reszty.

Pamiętam też 'Hellraiser: Inferno' mi się bardzo podobało, a i byłem zaskoczony, bo to już piąta część serii.

Opublikowano
57 minut temu, milan napisał:

1 Hellraiser jest nadal dobry i w zasadzie chyba jako jedyny można spokojnie polecić,  dójka chyba była też w miarę ale spadek był widoczny.

Pierwszy hellraiser ma jedną z najwspanialszych scen w historii kinematografii, "powrót" Frankato pier,dolony majstersztyk, za dzieciaka po kryjomu włączałem Vhsa i  przewijałem do  tej sceny, później oczywiscie przewijka spowrotem żeby nikt się nie pokapował.

No i kultowy tekst na koniec.

Poza jedynka jeszcze zapadla mi w pamiec ta czesc z detektywem, chyba 5 to byla. 

• Minusik 1
Opublikowano
31 minut temu, milan napisał:

jesus wept

Myslalem ze ten byl w srodku. Moja ulubiona scena jak jeszcze rozklada te rece i przekreca glowe.

5 i 6 nie takie zle w sumie. Stawiam je zaraz po jedynce.

Ku.rwa teraz patrze, ze cos mi sie poje.balo i jesus wept nie mowi Pinhead tyko ten typ.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Hellraisery to 1>6>2>5>4>3. Reszty nie warto.

Happy Death Day, dołączam się do pozytywnych opinii. Przemyślany, niegłupio poprowadzony, z konkretnym twistem na koniec.

Opublikowano
30 minut temu, Mejm napisał:

Nie no, konkretny twist to jest zakonczenie 7, 6 zmysl czy Primal Fear. Tutaj to taki sam poziom jak pierwszego Krzyku.

Konkretny twist to koniec pierwszej "Piły", w życiu mną tak nie pozamiatało.

• Plusik 2
Opublikowano

Jezu Warlocki, może jeszcze Niesmięrtelnego sobie odświeżysz :P

Pamiętacie Guyvera i Mutronics?  To był król  wypożyczalni  swego czasu.

Opublikowano

Z klasyki lat 80/90:

Tremors (1990) , to był naprawdę dobry film. Kolejne części już niszowały.

Critters, pamiętam jak spóźniliśmy się do kina i trzeba było we dwóch na jednym fotelu siedzieć :/

Jeszcze jeden ale nie pamiętam tytułu. Łowca (znany w tamtym czasie amerykański aktor blond długie włosy, łapał gości i specjalnymi rurkami odsysał im płyn z rdzenia. Ale to było dobre...

Opublikowano
5 godzin temu, milan napisał:

Jezu Warlocki, może jeszcze Niesmięrtelnego sobie odświeżysz :P

Obejrzalem oba dzisiaj. I dwojka moim zdaniem nadal sie broni bo ma kilka niezlych scen a i fabularnie to jest w porownaniu do jedynki scenariusz oscarowy. Jedyne co dzis kluje w oczy to latajace przedmioty. Jedynka za to to jest beczunia ostra bo jakie tam sa glupoty to nie ogarniam. A nie wiedzialem ze jest trojka z 1999 roku. Moze potem wjedzie.